måndag 29 juni 2009

Lata dagar...

Hej på er!

Inte blir det mycket sittandes vid datorn precis, när det är så här underbart väder!
Maken har precis påbörjat första semesterveckan och vi har haft några lata dagar i vår trädgård:)

Lite småfix finns ju alltid när man har hus och trädgård. Garaget ska färdigmålas, rabatter ska rensas och gräsmattan ska klippas! Det senare tar vår trädgårdsnisse hand om:) Medan han trimmar gräsmattan - i princip helt ljudlöst - kan vi luta oss tillbaka lite djupare i solstolarna och koncentera oss på en trevlig bok istället, hi hi!

Ozzy är dock lite misstänksam mot Nisse och vill gärna ha lite koll på honom. Allra helst från ett säkert avstånd:)

Ha en härlig vecka!
:)Anna




tisdag 23 juni 2009

Njutbart...

Hej på er!

Så var midsommarhelgen överstökad för detta år! Helgen bjöd på blandat väder med sol och lite åskskurar men så i söndags kom äntligen sommarvärmen tillbaka:)Det blev årets första dag på stranden!

Jag har även passat på att tvätta alla vita textilier. Soffans överdrag och alla fåtöljernas, en vit matta och en hög med gamla lakan har fått sig en omgång med klorin och är nu bländande vita:) Jag passade på att låta tvätten hänga ute och det finns ju knappt något mer njutbart än doften av ren tvätt som har torkat utomhus en solig dag!

Jag önskar er en fortsatt trevlig vecka!



fredag 19 juni 2009

Midsommar!

Halloj på er!

Jag vill med dagens inlägg bara önska er alla en riktigt härlig midsommar! Jag hoppas även att solen kommer att skina på oss alla:)

För säkerhetsskull blir det middag inne i orangeriet. Just nu hänger min midsommarklänning på tork här inne! Jag trotsar vädret och ska ha vit klänning på mig:) Med massor av levande ljus och därtill lite vin så lär jag nog inte frysa:)

Turligt nog har det kalla vädret gjort att mina Prestonsyrener precis har slagit ut! Det innebär att jag kan använda syrener till min midsommardukning!

Ha det nu riktigt mysigt i helgen så "ses" vi igen nästa vecka!

Kram





tisdag 16 juni 2009

Potentialen i en fotogenlampa!

Hej på er!

Åh jag hoppas verkligen inte att jag tråkar ut er med alla dessa bilder på madonnor? Hur som helst så är det inte madonnan som står i fokus i dagens inlägg utan hennes huvudbonad:)

Jag letade igenom ett skåp i går kväll och hittade en fotogenlampa anno tidigt 90-tal. Kommer ni håg att de var lite poppis då? Jag fick i alla fall en av min man i födelsedagspresent när jag fyllde 25!

Hur som helst så har lampan stoppats undan sedan flera år och igår funderade jag på om jag skulle behålla den eller göra mig av med den. Efter att ha studerat lampan lite såg jag potentialen i den! 2 st kupringar som håller fast själva "oljehuset" mot glaset hade ju formen av vackra madonnakronor:) Bara att ta fram tången och bända loss:)

En av kupringarna pryder nu min madonnonas huvud istället för att agera beslag på en lampa...

Idag kom solen tillbaka och jag ska passa på att putsa fönstren. Det behövs efter allt pollen och regnande.

Jag önskar er alla en härlig dag!



lördag 13 juni 2009

Bed & Breakfast!

Hej på er!

Kommer ni ihåg mitt "hemma hos" reportage från min mosters hus jag gjorde förra sommaren? Om inte kan ni klicka här och här!

Nu finns möjlighet att boka en härlig avkopplande vistelse på deras gård med Bed & Breakfast, tillgång till vedeldad bastu och svalkande dopp i sjön - låter inte det härligt!

På gården, som är lantligt belägen vid Återvallssjöns södra strand, finns sprättande höns, labradoren Vivi samt katterna Klasse och Randi... Ja här är det en ren njutning att vara, jag lovar! Det är knappt man vill åka därifrån:)

I augusti öppnar de här även Värmdö Musteri med framställning av främst äppeljuice och must!

Jag önskar er alla en härlig helg!





torsdag 11 juni 2009

Sommaren som försvann!

Nämen hörrni! Var tusan tog sommaren vägen? Att det är lite gråväder någon dag eller två är väl ok men nu har det varit höstväder halva juni! Då blir man lite less, för jag vill ha sommar, sol och värme - Nu!

För att trösta mig lite har jag gått på loppis och auktionsrunda:) Det är alltid roligt och särskilt när man hittar något man verkligen gillar. Jag hittade en underbar stor rund nysilverbricka för 20:- De är helt perfekta att duka upp små stilleben på:)

En gammal magnecylask i beige skavd färg la jag också vantarna på liksom en ljuvligt söt portmonnä i nysilver! Och sist men inte minst har jag äntligen hittat en gammal stor rosenkrans med emblem och krucifix och hela baletten! Den är till för att hängas upp på väggen så nu letar jag febrilt efter en passande vägg:)

Jag önskar er alla en riktigt bra dag och hoppas att vi får lite sol snart!







måndag 8 juni 2009

Doftande dukning!

Halloj!

Idag visar jag lite bilder från en syrendoftande sommardukning jag gjorde i helgen! Jag passade även på att produktfota lite till butiken i samma veva:) Det gäller ju att passa på när allt står framme...

Vädret har varit lite småkyligt de senaste dagarna och vi har inte kunnat sitta ute och äta, vilket vi kunde göra förra helgen! Vi har istället suttit i orangeriet. Här har vi helglasat från golv till tak åt tre håll vilket gör att naturen kommer tätt inpå.

Varma sommarkvällar kan man öppna upp långsidorna helt och hållet och känna dofterna från nyklippt gräs, blommande kaprifol och schersmin. Ett par midsommrar har vi firat härinne. Ni vet ju hur opålitligt vädret oftast brukar vara på midsommarafton:)

Denna midsommar skulle jag gärna vilja duka upp utomhus! Jag är sugen på att snickra ihop ett eget "partytält" och hänga upp tyg som tak och väggar och sedan dekorera med vackra lyktor, blommor och björkris...Det skulle nog kunna bli mysigt:)


Ha en bra dag!






torsdag 4 juni 2009

Sommar!

Hej svejs!

Kan ni fatta att det redan är juni! Bara ett par veckor kvar till midsommar! Nu kan man ju på allvar säga att det faktiskt är sommar! Och denna tid är ju den allra skönaste också med blommande vackra syrener i överflöd och skir vacker grönska. Mmmm....jag bara njuter:)

Efter ett par dagar med intensiv värme har vi nu fått lite svalare väder med regn mellan varven. Det gör inget:) Det betyder bara att allt blir ännu grönare och skirare i naturen och att allt man har planterat växer så det knakar!

Jag har passat på att plocka in lite syrener mellan skurarna:) En liten bukett har jag hängt upp på knoppbrädan i sovrummet. Där sprider dem härlig väldoft...

På skänken i vardagsrummet har jag ställt en vacker madonna och dekorerat med en rosenkrans av sötvattenspärlor. Både madonnan och rosenkransen hittar du här!

Ha en härlig dag!






måndag 1 juni 2009

Utekök!

Hej hopp!

Åh vilken fantastisk helg det har varit! Vi har varit ute i trädgården hela helgen och fixat, klippt gräs, rensat ogräs och fyllt på täckbark i rabatterna. Vädret har varit så varmt och skönt att vi har dröjt kvar ute vid uteplatsen till sent på kvällarna med levande ljus och bara myst:)

Jag har även hunnit med att fixa iordning ett enkelt litet utekök vid uteplatsen. Det är rätt spartanskt men funkar så pass bra att jag kan fixa sallad och övriga tillbehör medans köttet grillas! Det är verkligen härligt att kunna vara ute och laga mat så här års och slippa stå i köket alldeles ensam. För det är ju oftast så det brukar bli...

Och idag, mina vänner, slår jag upp portarna till min nätbutik Piece of Heaven - hjärtligt välkomna in! Jag bjuder även de 10 första kunderna på en liten gåva!


Ha en härlig dag!