tisdag 16 juni 2009

Potentialen i en fotogenlampa!

Hej på er!

Åh jag hoppas verkligen inte att jag tråkar ut er med alla dessa bilder på madonnor? Hur som helst så är det inte madonnan som står i fokus i dagens inlägg utan hennes huvudbonad:)

Jag letade igenom ett skåp i går kväll och hittade en fotogenlampa anno tidigt 90-tal. Kommer ni håg att de var lite poppis då? Jag fick i alla fall en av min man i födelsedagspresent när jag fyllde 25!

Hur som helst så har lampan stoppats undan sedan flera år och igår funderade jag på om jag skulle behålla den eller göra mig av med den. Efter att ha studerat lampan lite såg jag potentialen i den! 2 st kupringar som håller fast själva "oljehuset" mot glaset hade ju formen av vackra madonnakronor:) Bara att ta fram tången och bända loss:)

En av kupringarna pryder nu min madonnonas huvud istället för att agera beslag på en lampa...

Idag kom solen tillbaka och jag ska passa på att putsa fönstren. Det behövs efter allt pollen och regnande.

Jag önskar er alla en härlig dag!12 kommentarer:

♥ Pia... sa...

Tänk vad det finns påhittiga människor..och kreativa:)..ha en skön dag och trevlig midsommar..kram..pia

Unknown sa...

Ja jag håller med ovanstående kommentar, verkligen. Tänk att kunna kommma på saker så där... det är kreativt.
Glad midsommar
Maria

Hemmet Är Min Borg sa...

så fiffigt du har gjort till den fina madonnan
kramis

Lillemor i Hummelsta sa...

haha, det är ju fantastiskt. Man liksom inte SER vad man har mitt framför ögonen. Det ser ju verkligen inte ut att nånsin har varit nåt annat än en krona.
Kram Lillemor

Ett Vitare Hem sa...

hihi vilken kul ide! Går här och retar mig på mina fönster också, det var ju inte länge sen jag tvättade dem men men nu räcker det att ta på utsidan och insidan tror jag, inte emellan dem....men gula fönsterrutor vill jag inte ha ;o)
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Pysselpalatset sa...

ha ha... det gäller att kunna se.... detaljerna... hur bra som helst... kram och trevlig midsommar önskar jag dig och de dina...

Ina sa...

Vad fint, den passar perfekt där och ser precis ut som en krona! Det gäller att se potentialen i allt man ser omkring sig.
Underbar bild och jag liksom du älskar madonnor, kan inte få för många av de.
Kram Ina

LantlivsAnette sa...

Åhhh vad du är fiffig !! Så fint det blev med kronan !!
Ha nu en riktigt fin Midsommar
Kraam Anette

n o r d i n g å r d e n sa...

Du har en hjärna full av idéer, den kronan passade ju perfekt till madonnan! Tala inte om för stenkvinnan att den suttit i en fotogenlampa bara, då blir hon nog förnärmad: )

TREVLIG MIDOMMAR BLOGGVÄN! Mari.

Hemmet Är Min Borg sa...

vill önska dig en trevlig Midsommar
kram

eva sa...

åhhhhhhh det blev ju fint!!!!

Anonym sa...

Det är ingen kupring, utan kronan som håller brännarglaset. Kupringar är ringar man sätter ovanpå flänsen på brännaren för att hålla en kupa. Oljehus, brännare, brännarglas, kupringar, skärmringar och oljehus kan man köpa separat.

Vad det än heter så blev det en snygg krona i alla fall. ;-)

Den verkar komma från en kosmosbrännare, som är rätt vanliga. Men man bör kolla upp vad det är för brännare man har, för en del av högre kvalitet är värda sina hundralappar.

/Samlare