måndag 27 augusti 2007

Är man riktigt klok egentligen?

Ja ibland undrar man ju faktiskt! Jag och säkert många fler - går faktiskt redan och längtar till julen! Det är ju lite galet egentligen eftersom det fortfarande bara är augusti! Men det kan inte hjälpas tyvärr!

En av anledningarna till detta är att jag var inne i en av mina favoritbutiker häromdagen - Åsa & Årstiderna - och fick bläddra i en massa nya härliga vinterkataloger från bl.a Trendkompagniet (ljuvlig!), Madam Stoltz och Krasilnikoff! Allt jag kan säga är: Guud vad mycket vackra saker inför jul det fanns! Jag meddelade Åsa min lilla önskelista på vad jag gärna vill att hon tar hem och det skulle hon försöka göra! Allt höstnytt/vinternytt skulle komma in i slutet av september och gissa vem som kommer att hänga på låset då:)

Strutarna och de inslagna ljusen är nytt pyssel. Det är hur mysigt som helst att sitta och pyssla, och mer blir det för jag har nyss gjort en beställning på en del smått och gott från Panduro!

Silvervasen brukar jag till jul använda som adventsljusstake med lite mossa och vackra glasprismor och pärlor tillsammans med vita ljus!

Sedan har jag ställt en gammal spegel på arbetsbänken brevid spisen i köket! Perfekt när man står och lagar mat, för då kan man se vem som kommer bakom en om man hör dåligt - som jag gör!

Besticken på tårtfatet har precis blivit putsade!

:)Anna


23 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, inte längtar jag till vintern!
Men nog har jag börjat fundera så smått på julpynt...

Hösten känns välkommen nu iallafall... Då kan man (tända ljus) mysa inomhus med gott samvete!

Kram :)

Anonym sa...

Om det blir en ruskig höst nu så kan man ju börja se fram emot julen..snön som lyser upp och allt fint man plockar fram + all extra belysning man tar fram oxå!..Nu är det ju riktigt mörkt om kvällarna!..så det är fullt med ljus överallt! Va fint du gjort med den lilla spegeln och de inslagna ljusen m.m! Älskar vintern men brukar inte längta till den förrän i oktober i alla fall! *ler*..den får gärna komma i början av november som är årets tråkigaste månad, enligt mig! Kram :)

Julias vita drömmar sa...

Hihi, då är vi två som hänger på låset, längtar nästan så att det gör ont i kroppen :)

MiaMaria sa...

Jag har också varit och handlat lite på panduro, det liksom kliar i fingrarna.
Och jul visst är det en härlig tid.
Du visar vackra bilder, som alltid... / Maria

Anonym sa...

Hej du! Jo, lyktorna i pressglas kommer från Miljögården! Visst är de söta?! :)

Marie sa...

Julen är ju årets höjdpunkt vad gäller att pynta, pyssla och arrangera. Såå kul. Jag längtar också....

Vackra bilder.

Kram Marie

inspired and handmade sa...

Vilka fina bilder!! Jag älskar bestick...det är en sådan känsla och själ i gamla bestick! För ett tag sedan hittade vi gamla barnskedar, och de var hur söta som helst.....
Kram Veronica.

LantlivsAnette sa...

Jaa visst längtar man till julen nu..åhh det är så kul med allt julpynt.Vad fina bilder du visar,strutar,ljus och allt.
Kram Anette

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Anna, sånt fint pyssel du gör!! Ser så vackert ut och jag blir alltid sugen på att sätta igång och härmas när jag varit inne på din sida!! Önskar jag hade lite större kök, har ingen plats för allr jag vill "exponera"...men besticken ska putsas ser jag nu...Å ja, visst har de mycket fint de tre firmorna du räkande upp, jag gillar dem jättemycket med!! Ska nog på Formex till helgen och kika & sukta,... Ska försöka hinna med den där butiken du nämnde då, på mån el så! Julen längtar jag alltid efter, kan planera flera månder i förväg, förra året var värst, då planerade jag ett helt år i förväg pga mitt julcafe men det ska jag inte ha i år..Höst & vinter = mera ljus!! ; ) Men vore skönt med lite mera sommar också... Mari.

Solsjö - Under en vind sa...

Så mycket fina saker du visar på bilderna!!! Jag längtar också en del till julen, förra julen drog vi igång med köksrenoveringen så då kunde man knappt njuta! Jag tycker allar bäst om tiden före jul, då man pyntar, förbereder och all förväntan ligger i luften! Å´visst finns det mycket man vill ha.....Må gott! Kram!

Brunkullan sa...

Var in på Panduro idag (eller syssla som butiken heter här i stan...). Hur mycket kul som helst:-)
Köpte dock bara etiketter och lite natursnöre som jag ska ha som julklappsetiketter (jo, även jag längtar till jul, och har lyckats köpa två klappar hitills:-) ).

Susanne

Linneagården sa...

Du är inte ensam om att längta & fundera på julen. Jag älskar att mysa till det i advent, dricka glögg, slå in paket, göra rim....javisst ja! det är bara augusti än =) Blir spännande att besöka din blogg närmare jul (& nu oxå såklart)
*kram* /madelene

elin1976 sa...

Jeg har allerede begynt å lage julegaver jeg. Gleder meg til jul:O)

♥ Pia... sa...

Hej..jo du här är allt en till som börjat fundera på julen..håller på som bäst med att pyssla; scrappa och sy till julmarknaden:) och hösten är härlig...käckt med spegeln vid spisen..får nästan prova ..hör liksom dåligt jag mâ..ha en trevlig kväll...PIA

Lotta sa...

Här har du en till som längtar tills jag får lov att börja julpynta!

Vackra bilder du visar idag, som du alltid gör!

Ha en härlig vecka!
kram
Lotta

Anna i den vita soffan sa...

Hej! Vilken fin blogg du har - så ljuvligt romantisk och med inspirerande bilder! Visst ska det bli härligt med julpyssel, fast först har vi ju hösten med alla vackra blad etc... Jag älskar alla årstiderna!

WhiteVintageDreams sa...

Det är alltid lika kul att kika in hos dig och se en massa fina bilder. Tack för det :).
Kram

linnea-maria sa...

Ja jag har läst så många blogginlägg om jul så jag går också och funderar på det där nu. Undrar hur julgranen ska se ut i år... :-) Ha det så bra /Linnea-maria

Anonym sa...

Ja, eftersom vi ändå inte fick någon ordentlig sommar så kan vintern lika gärna komma. Jag älskar att julpynta hemmet med detaljer och olika doftinslag!!! Men jag är nog lite väl överdriven.... Jag tar fram julgrannen och klär den tills första advent. Min man säger att jag är pinsam, ler.

K A T A R I N A sa...

Hej!
Jag gillar din stil.

Mvh
Katarina

Anonym sa...

Ja, men det är ju så mysigt med jul. Jag längtar absolut inte efter snö och kyla, men ska nu sommaren vara slut som alla säger så kan det väl ändå bli jul snart. Här uppe har vi ju inte direkt höst som längre ner i Sverige...

Anonym sa...

Jag längtar oxå till julen. Hela december är en enda lång upptakt med massor av pynt, pussel och härliga kakor och hemmagjort godis. Men framför allt så spenderar man mer tid med varandra, myser med ljus och spel. Jag älskar de kalla och stjärnklara kvällarna! När man sen ser tomten med renarna så är det jul!
/A

Eva Agnes sa...

Jättehärliga bilder du har lagt in i dag. Att du längtar efter att juldekorera är väl inte så konstigt.
Jag brukar föra in röda saker och julprylar redan i början på december.
December är en röd månad och man ska absolut njuta hela månaden. Tar bort julen gör jag redan den 2 januari. Men det är också en go månad att pynta för. Men enligt min mening är den vit.
Kramar Eva Agnes