onsdag 22 augusti 2007

Inspirerad av Lantlif!

Jag blev - som vanligt - jätteinspirerad av Lantlif Anettes blogginlägg där hon visar upp sina underbara glasklockor! De var så otroligt vackert pyntade!

Nu har jag inte alls så många glasklockor som Anette, och en av mina största och finaste gick i tusen bitar i vintras, och har ännu inte blivit ersatt med någon ny! De är ju rätt så dyra och samtidigt är det alltid så mycket man vill ha:) Jag kollade runt i skåpen hemma - letade efter något som kunde fungera som glasklockor och hittade ett par vaser och ljuslyktor. Av dessa gjorde mina egna. Roligt, lätt och billigt!

En av vaserna tyckte jag behövde lite extra piff, så jag printade ut en fransk text med vackert typsnitt på transparent självhäftande papper, och klistrade fast textremsan på glaset.

:)Anna


18 kommentarer:

Anonym sa...

De blev ju superfina!..både dom med gamla foton i och de som egentligen inte är glasklockor med annat fint i! Smart att återanvända vaser och liknande som man redan har hemma!
Tack för din snälla kommentar om mitt syende!..jag har verkligen svårt för att sy rakt..*fniss*..och jag syr oxå bara enkla gardiner och kuddar! Det är alldeles rätt att påslakanet är Alvine!..jag gillar verkligen det tyget och önskar det fanns i metervara..har dessvärre inte sett påslakanen på mitt närmaste ikea på länge, kanske har utgått?! Har fler planer för det tyget! Kram :)

Solsjö - Under en vind sa...

Verkligen fina, så mysigt du hr dekorerat dina! Blev också inspirerad av Lantlifs kupor så jag var tvungen att räkna mina....Man undrar när man börjar kallas för samlare....hi hi...Må gott! Kram!

Anonym sa...

Så mycket fint du har! Glasklockor är verkligen underbara... riktigt konstigt att jag inte lyckats samla på mig en enda :)

LantlivsAnette sa...

Nämen du..jag tror jag smäller av så fint du gjort med dina klockor..dina är ju tusen gånger snyggare än mina !Du är så duktig med skrivaren,kan skriva ut fina texter o sånt...Toppen...vad glad jag blir när du nämner mig i din fina blogg..man känner sig som värsta kändisen..Kram Anette

Marie sa...

Åh, så fint du har dekorerat dina glasklockor. Du gör alltid så mycket fint, man blir så inspirerad av dig.

Ha en bra kväll.
Kram Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken idé, så snyggt!! Du kan verkligen dekorera o arrnagera du, så smakfullt!! Nu har du ju minst 4 glasklockor i af! : ) Mari.

Wickans värld sa...

Va fint du har gjort! Undrar vad jag ska ställa i min kupa härnäst...
Wickan

Stina sa...

Jättefint! Kram

MiaMaria sa...

Jättefint blev det!/ Maria

elin1976 sa...

Jeg ble også det så nå har jeg ogaå funnet frem litt andre saker og ting til å ha i den. Dine er nydelige. Klem fra Elin:O)

Anonym sa...

Men oh lala vad fina dom är !!! Säker med ljus och lykta efter såna fina men finner noll och nada. Nu har det öppnat en ny butik som heter Himlen runt hörnet och där kanske kanske det finns det jag söker. Härlig fantasi du har
kram Monika

WhiteVintageDreams sa...

Vad kreativ du är :). Riktigt inspirerande.
Kram

Karin sa...

Var tusan hittar de alla gamla bilder? Vad söker du på?
Superfina kuddar!!! Och förövrigt super blogg.

LantlivsAnette sa...

Halloj ! Jaa tänk hur många strutar jag kan göra från en hel bok !! Det blir många hundringar det ...Kram Anette

Nygammalt sa...

Jättesnyggt. Pappersrullen på bilden längst uppe till höger, vart har du hittat den? Är så enkelt och fint.

LantlivsAnette sa...

Halloj ! Min fil de fer ram är alldeles ny..den kommer från Madam Stoltz jag har köpt den i en inredningsbutik här i stan..hoppas att du hittar en likadan...Kram Anette
P.s Dom har slut på dom nu..annars hade jag kunnat skicka en till dig...

Anna sa...

Hej alla och tack för alla era goa kommentarer!

karin: Tack ska du ha:)Jag söker på vintage bilder eller antika foton. Prova också vintage photographs...Lycka till!
nygammalt: Tack tack! dolumentet/pappersullen har jag ropat in på Tradera. Den är gammal - från 1600-talet och undertecknad av Carolus - mer känd som Karl den IX...

:)Anna

Jenny Oak Fae sa...

Var köper man sådant självhäftande papper?

Jag kan passa på att rekommendera alla att leta bilder på flickr.com

<3