onsdag 15 augusti 2007

Fynd från Myrorna och lite till...

Jag har ställt ut min "Venus från Milo" som jag fyndade på Myrorna för 50:- bland mina vita rosor.
Hon är rätt så hög, ca 60 cm, och jag köpte henne förra sommaren på Myrorna på Söder. Jag fick lov att bära runt på henne hela dagen från affär till affär, och på tunnelbana och tåg och det var en sån där riktigt varm sommardag i början av juni. Hade träningsvärk i både armar och axlar när jag kom hem, men det var det värt tycker jag!

Trälådan med text har jag pyntat med ett vintagekort, och tvättbänken i badrummet kommer från Chic Antique. Jag köpte den hos Åsa & Årstiderna för en tid sedan.
Någon vecka innan vi åkte till Rhodos, passade jag på att byta ut blommorna i blomlådorna på förstukvisten. De tidigare petuniorna hade gjort sitt, och istället så har jag planterat ljust rosa pelargoner tillsammans med murgröna. Jag har även pyntat med mossa runt växterna. Ett bra sätt att behålla fukten torra sommardagar, och det är även dekorativt tycker jag. När pelargonerna inte längre tål att stå ute, byter jag ut dem mot vit ljung. Murgrönan tål att stå ute hela vintern om man har mossa runt om!

Ha en härlig dag!

:)Anna

17 kommentarer:

Anonym sa...

fina arrangemang alltihopa - jag måste oxå börja byta ut lite blommor som börjar se för taskiga ut.... Men det får bli lite senare ;)

LantlivsAnette sa...

Men så himla fint..allt..och tvättbänken, den skulle jag vilja ha..du har såå himla fint alltid.
Även spegeln med kedjan..kanon..
Kram kram

Nygammalt sa...

Fint med alla bilderna du visar.

Solsjö - Under en vind sa...

Härliga bilder du visar!! Visst är det så att man behöver byta ut en del sommarblomster, mycket är sönderregnat och annat har de eländiga mördarsniglarna mumsat i sig! Kramis!

Marie sa...

Så vackert du har arrangerat överallt. Den där tvättbänken skulle jag också vilja ha - så fin.

Ha det bra. Kram Marie

Lotta sa...

Åh så fina bilder! Blir alltid så glad när jag ser dina bilder!

kram
Lotta

♥ Pia... sa...

hej ocjh välkommen hem från solsemestern..fina grejer du fixat till..mycket fint..PIA

cathypentonatelier sa...

Your blog is oh so lovely...

Amoroso sa...

Vilken vacker staty!!!

elin1976 sa...

Fatet med såper var utrolig sjamerende. Ja alle bildene var egentlig det men jeg har lett etter et slikt fat for å stille ut såper og diverse produkter til badet. Nydelige saker. Ha en fin dag:O)

Anonym sa...

Va fina arrangemang du har gjort!..Venus passar ju utmärkt där bland rosorna!..puh va jobbigt att bär omkring på henne men förstår att det var värt det!..Söt trälåda som man kan ha till mycket! Jag brukar oxå byta ut till ljung! :) Kram

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Anna, välkommen hem igen, jag har saknat dina vackra inlägg & arrangemang!! Du pyntar alltid så fint, så mitt sovrum behöver du inte vara avis på : ) Så mycket vackert du har och en sån fin vit staty, förstår att det var värt att släpa på den genom hela kommunala nätet!! Den gjorde sig bra i din trädgård. och så mycket fina kedjor o annat, och det där bordet fr Chic antiqe var verkligen fint! Vi ses, Mari.

yes sa...

Å så vackra bilder från ditt hem!! Gillar verkligen den vita "Venus från Milo" - förstår om du fick träningsvärk men det ser ut som om det var värt det! Smar ide det där med mossa bland blommorna - undrar om murgrönan skulle kunna klara sig även här hos mig med hjälp av lite mossa som täcke till vintern.....ska nog testa de ja!
kram ylva

Amoroso sa...

Föresten, hoppas det är ok att du hamnar på min länklista !

Hem och Lycka sa...

Underbar är den, *fniss* kan riktigt känna hur tung den måste ha varit att kånka runt på..

Signes Vind sa...

Välkommen hem! Nu har du i alla fall fått sol o sommar. Det var verkligen värt kånkandet på Venus ser jag - hon står underbart där ute.

Anna sa...

vildängel: Jag måste också byta ut flera. Detta var bara i blomlådorna på förstukvisten:) Jag väntar också ett tag till med de andra...
lantlivsanette: Tack snälla du:) Kram!
nygammalt: Tack tack!
uppe på vinden: Ja det är väldigt många blommor som är fula och sönderregnade redan nu i augusti!Kram!
Marie: TAck vännen! Bänken är från Chic Antique! Kram!
lotta: Tack så snäll du är:) Kram
pia: Tackar så mycket! Har man varit borta en vecka så kliar det i fingrarna att få pynta och dona:)
cathy louise: Thank's a lot for your kind words:)
amoroso: Tack! Ja jag tycker den är underbar!
elin1976: Tackar! Ja jag blev jätteglad när jag hittade fatet i våras. Det kan användas till så mycket, fågelbad t.ex. Ha det så bra!
signe: Ja hon var väl värd slitet måste jag säga! Tänkte ha henne ute ett tag så hon får lite mer "antik" look.. På vintern bor hon i orangeriet! Kram:)
guldkant på livet: Tack snälla du!Och ditt sovrum går verkligen inte av för hackor:)Jo hon var väl värd allt slit och släp! Kramar
yes: Tackar tackar! Ja prova med mossa, det kommer säkert att gå alldeles utmärkt! Murgröna trivs ju egentligen bättre utomhus än inomhus (vad jag märkt har i alla fall den som är helt mörkgrön utan vita inslag klarat sig bra)! Väl värt ett försök i alla fall! Kram:)
amoroso: Absolut:) Tack!
mia: Tack tack! Jo hon blev tyngre och tyngre hela tiden,men värt allt:)
signes vind: Ja sommar har jag fått, en vecka i alla fall! Trodde faktiskt att sommaren skulle forstätta här hemma ett tag till, men tydligen inte! Ja hon passar jättebra in bland rosorna:)