lördag 14 september 2013

I min källare...

Hej hej!

Flera har undrat hur jag får plats med mitt varulager nu när vi har flyttat till ett mindre hus! Ja det kan man ju undra:) Men det går!

I vårt förra hus hade jag halva lagret i garaget och den andra halvan i en friggebod, där jag också stod och packade. Visst, det var gott om plats att förvara, men friggeboden var trång och jag var dessutom tvungen att springa mellan garaget och boden varje gång jag skulle packa beställningar. Det slipper jag nu!

En anledning till att vi föll för just det här huset var att källaren var stor och rymlig med bra takhöjd på 2.10, samt hade en egen ingång! Perfekt för att husera mitt lager helt enkelt! Att det dessutom fanns ett stort rum i källaren med flera fönster var en av de avgörande sakerna. 

Rummet var tidigare inrett som ett gästrum med väggar som var isolerade från insidan a'la 70-tal och ett fult innertak av gips. Vi fick börja med att riva ut allt! Dessutom gjorde vi en dränering av både hus och källare och isolerade källaren utifrån med dubbla isodränskivor! Vi tog fram de putsade källarväggarna och målade dem vita med silikatfärg som andas, samt rev taket och tog fram det gamla undertaket av ohyvlade brädor som fogades i alla springor och målades vitt!

Golvet är av betong och vi hade tänkt att lägga klinker först, men tiden räckte inte till. Då beslöt vi oss för att måla golvet men se det gick inte heller då det aldrig varit slipat förut! Att försöka måla ett oslipat betonggolv som fortfarande har "betonghuden" kvar skulle bara resultera i att färgen lossnar inom en väldigt kort tid!

Det blev istället ett golv av plattor av polypropen som andas och som dessutom är varma och sköna att gå på! Det är ljusgrått med ett fint stjärnmönster, lätt att hålla rent och lätt att lägga! Som ett stort pussel ungefär:) Rekommenderas varmt till kalla trista källargolv och de finns i flera olika färger...Vi köpte vårat golv på Jula!

Rummet är hyfsat stort - 13 kvm - och vi har inrett med stabila lagerhyllor i stål med hyllplan i lackerat plåt. Fler hyllor ska upp, bl.a  ett hörnhylla  i en del av rummet som inte är med på bild. Har inget vidvinkelobjektiv tyvärr:)

Ja så ser det ut i mitt Piece of Heaven lager! Det fungerar bra att jobba i och jag är glad att slippa behöva leta efter varor på fler än ett ställe:)

Ha en trevlig helg!
Välkommen in!

Lagerhyllor fyllda från golv till tak...

Fönster åt både söder och norr ger ett bra ljusinsläpp!Arbetsbänk där jag står och packar alla ordrar:)


Golvet består av ljusgrå plattor av polypropen med ett vackert stjärnmönster. Plattorna gör att
 betonggolvet under kan andas och är helt perfekt i en källare. Varmt och mjukt att gå på är det också! 

Vi rev bort det fula innertaket  och tog fram undertaket av ohyvlade brädor,
 fogade alla springor och målade taket vitt!


6 kommentarer:

Designe sa...

Vilken superfräsch och fin källare! Ser mysigt ut på ditt arbete där I källaren! :)
kram

Anonym sa...

Ja det har ju verkligen artat sig över förväntan! Så prydligt och bekvämt, och snyggt är det också!

LOPPISLIV sa...

Så praktiskt med ditt lager, och golvet ser fint ut! Ser hemtrevligt ut. Och vad fint vardagsrum i förra inlägget. Vilket jättejobb ni lagt ner!! Härligt nu när hösten kommer och ni kan sitta inne och kura i ert fina hus :-) Fin söndag!!
Kram Paula

Ett Vitare Hem sa...

Vad skönt att du fick sakerna samlade!
Ha en finfin vecka!
Kram/Lena

Fågel Blå sa...

Så fint, vilken lycka!
Kramar Kathrine

n o r d i n g å r d e n sa...

Snyggt hus, vardagsrum OCH lager måste jag säga och vilken duktig vacker dotter du har, men hon har ju att brås på, hon ser ju tom ut som dig!!!!! :)