tisdag 25 juni 2013

Dräneringen klar!

Hej hopp!

Äntligen är vår dränering/isolering färdig! Ni må tro att det känns skönt! Vi har dränerat, isolerat med dubbla isodränskivor (=energiklassat) samt installerat markbundet dagvattensystem!

Däremot kändes det inte så skönt förra veckan när jag skådade förödelsen efter grävmaskiner i vår tidigare så lummiga trädgård! Tårarna bara välde över när jag såg den sönderkörda gräsmattan, upprivna träd och rosenbuskar och stora stenhögar överallt! Men maken tröstade med att vi ska köpa gräsmatta på rulle så blir det snabbt fint igen:) Och sedan ska jag fullständigt frossa i syrenhortensior och plantera flera stycken som komplement till det som fick stryka på foten i samband med dräneringen!

Nu kan vi går vidare med planering av parkeringsplatser, uteplatser, altan och framtida uterum! Det blev så mycket öppnare i trädgården nu och på baksidan, där altanen stod, har det blivit betydligt rymligare när träd och buskar tagits bort! Nu har vi möjlighet att bygga en altan längs med hela baksidan av huset vilket inte gick tidigare:)

Inomhus pågår renoveringen för fullt! Vi sätter just nu pärlspont i trapphall, trapphus och övre hall och därefter ska vi lägga nytt golv i köket! När det är klart så kan vi måla alla golven och sen är det viktigaste färdigt! Badrummet på övervåningen hinns inte med att renovera innan vi flyttar. Jag ska däremot göra en mini makeover där och måla väggar/tak/golv vitt samt byta spegel och lampa mm.

Ja det är mycket att fixa med så någon semester blir det inte tal om i sommar - inte mer än några dagar i alla fall:)

Ha en trevlig kväll!


  
1 kommentar:

Zinkhjärtat ♥ sa...

Åh, jag förstår hur förtvivlat det kändes! Gå till plantskolan och köpa nytt är ju iofs inte så dumt det heller:)
Stor Kram Annelie ♥