måndag 8 april 2013

Ljuset i tunneln!

Hej och hå!

Jag har inte haft tid eller för den delen - någon inspiration - till att blogga förrän nu! Dagarna rusar fram och all ledig tid ägnar vi åt renoveringen av vårt lilla kråkslott:) Men nu börjar man se lite resultat av allt slit! 3 rum står färdiga: verandan och två sovrum! Det är fortarande mycket jobb kvar men jag ser ändå ljuset i slutet av tunneln!

I helgen blev vårat sovrum i princip helt klart! Fattas bara lite lister och lite målning, men det är så lite att jag inte ens räknar det:)

Jag är sååå nöjd med tapeterna vi har satt upp där! Det blev om möjligt ännu finare än vad jag hade tänkt och det är inte illa:) Dock var det lite kruxigt att tapetsera med mönsterpassning i ett rum utan raka väggar, snedtak på ena långväggen och massor av vinklar och vrår - men skam den som ger sig! Längs ena långväggen där vi har snedtaket valde vi att sätta upp en list i övergången vägg/tak.

Vi har valt att behålla originalgarderoben som har mer utrymme än man kan tro då den går längs halva väggen och ända upp i tak. Garderoben blev även den tapetserad och dörrarna ska få vitmålade spegellister runtom också, men det är i princip det enda som är kvar att göra här:)

I nischen mellan väggen och garderoben syns den gamla murstocken. Den var dold bakom 4 lager gamla tapeter och tidningspapper men nu är den väl synlig och har fått en ny vitputsad yta!Tycker den är så fin och gillar den rustika känslan som murstocken ger! En fin kontrast till den elegantare tapeten och takstuckaturen. I denna nisch har jag planerat att ha en stor gustaviansk guldspegel och ett konsolbord samt ett par förgyllda lampetter för stearinljus. Ja jag har i princip redan inrett rummet:) Vet exakt var allt ska stå!

Och så har jag äntligen kunnat hänga upp min nyfyndade gamla kristallkrona! Den blev verkligen pricken över i:et tycker jag!

Ha det gott!


2 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej på dig !
Blir eller blev riktigt fint ! :)
Kul när man börjar närma sig slutet ich ser mer resultat.
Ska bli kul att få se mer bilder

Ha en fin torsdag och trevlig helg också !

Kram

LOPPISLIV sa...

Hejsan Anna!! Vilken underbar tapet, såååå vacker, förstår att du är helnöjd, såååå himla fint det blir. Kristallkronan är superfin, gör sig till tapeterna! Ska bli spännande att se mer bilder framöver:-) Ha nu en fin helg! Kram Paula