torsdag 21 februari 2013

Sisalmatta!

Halloj!

Sitter och tittar runt på nätet på olika typer av sisalmattor! Har nämligen bestämt oss för att lägga in en heltäckande sisalmatta i hallen på övervåningen. Där är golvet tyvärr inte i allra bästa skick! Ett par av brädorna har några djupa hål och är liksom söndertrasade i framkant och det är helt omöjligt att få det snyggt lagat.

Vi har försökt reparera med trämassa men det spricker bara upp och lossnar. Tanken var nu att vi skulle byta ut de brädor som var skadade men det kräver en hel del jobb och tid. Kanske gör vi det i framtiden men det står inte med på vår långa lista just nu, som vi sakta men säkert betar av.

Tror dock att vi har kommit på en bra lösning - en heltäckande matta i sisal! Gillar verkligen den rustika men ändå ombonade känslan med sisal på golvet. Det är desssutom supersnyggt och ger en lite engelsk touch!

Vi tänker även lägga in en sisalmatta  av typen "indoor/outdoor" som täcker hela det kalla klinkergolvet (tyvärr har vi inte golvvärme under) som nu ligger i entrén/verandan!  Att slita upp det nylagda klinkergolvet som lades in för bara två år sedan känns inte heller aktuellt! Vi har hittat en superfin matta som är slitstark, tål tuffa miljöer, är behandlad med smutsavstötande medel och specialgjord för att klara av vatten! Den kan man även lägga direkt på ett källargolv då den andas samt ute på altaner och balkonger! Mattan heter Aruba och finns att köpa här!


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Anna!Vi har letat efter en matta till vår källare hall. Denna känns som denna skulle passa oss.Tack för idéen!