söndag 6 januari 2013

Nyslipat!

Hej!

Hoppas att ni alla har haft en skön helg! Vi har ägnat vår åt att luta av golven i huset som blev slipade i veckan! Oj oj så fint det blev! Nu ser vi dock att köksgolvet som är ett nyinlagt trägolv inte längre passar in, så det måste vi också ta bort...Det ena ger det andra:)

Nedan lite bilder på de nyslipade golven innan lutet kommit på. Vi använde lut med vitt pigment i och ska även behandla golven med vitpigmenterad golvsåpa. Det passade tydligen bäst att göra så med våra golv istället för att vitbetsa och vaxa som vi planerat. Detta eftersom vaxet kan droppa ner mellan golvspringorna ner i kutterspånet som ligger som isolering under och självantända! Fy tusan vad hemskt! Men att det skulle hända behöver jag alla fall inte oroa mig för då vi skippar vaxet och toppar med säker såpa istället:)

Lite ängslig känner jag mig dock inför detta gamla hus som är av trä rakt igenom med kutterspån som isolering. Ingen gips, betong eller glasfiberisolering så långt ögat kan nå och därmed betydligt brandfarligare än ett nybyggt hus! Jag som älskar att tända massor av ljus och elda i spisen! Men men, det är ju sunt förnuft som gäller och man ska ju aldrig lämna ett rum där det finns levande ljus. Man får ha bra koll helt enkelt och en brandsläckare på varje våningsplan!


3 kommentarer:

Jenny sa...

Vackert! Längtar tills vi får fixa lite golv igen :)

Kram,
Jenny

DesignbyTornblad sa...

Kommer bli jättefint! Låter läskigt med att det kan självantända.

Hälsningar Malin

Anna sa...

Tack Malin! Ja visst låter det läskigt att sånt man använder till golv inomhus kan självantända! Som tur är slipper jag ängslas för just det eftersom vi använder såpa istället för vax:)

:)Anna