måndag 14 januari 2013

Val av köksgolv!

Hej!

Sitter och klurar på hur vi ska göra med köksgolvet i "nya" huset! Där ligger nu ett nytt massivt furugolv som de förra ägarna lade in 2011, men det är stämmer inte färgmässigt och är dessutom bredare i tiljorna än grangolvet vi har tagit fram i övriga rum som vi slipat, vitlutat och vitsåpat! Dessutom ligger köksgolvet på en högre nivå och det blir en ful övergång från inre hallen in till köket om vi väljer att låta golvet ligga kvar!

Tanken var att vi skulle riva bort det nyinlagda furugolvet och ta fram undergolvet i gran även i köket, men efter lite funderingar hit och dit så är det nog inte så praktiskt med ett lutat och såpat golv i ett kök? Det tar ju ett tag att "bygga upp" en motståndskraftig yta på ett sådant golv...Minsta spill och stänk från spisen lämnar ju fula fläckar! Eller är det lättare att sköta än vad jag tror?

Efter att ha googlat runt lite på nätet har jag nog hittat vad jag letar efter: Ett golv som både är vackert, lättskött och fantastiskt tåligt! Ett golv i vinyl! Ja jag vet, det låter inte så kul eller ens tidstypiskt för ett gammalt hus men just detta skulle passa toppenbra för det är klassiskt rutigt.

Funderade först på ett svart/vit rutigt golv men tror att det blir för "skrikigt" och kanske inte går så bra ihop med de rosiga tapeterna vi ska ha i den inre hallen som ligger i fil med köket. Det får nog bli ett ljusgrått/ vit rutigt - det tror jag harmonierar med både tapeter och det vitlutade golvet.

Nedan ett par bilder på det rutiga golvet från Forbo Forshaga och en liten glimt av vårt nuvarande golv i köket samt det vitlutade och vitsåpade trägolvet som ligger i fil med köket...

Köket heter "Ståt" och kommer från Ikea med vita luckor och handtag i svart smide. Socklarna ska bytas ut mot vita...2 kommentarer:

Jenny sa...

Vi har oljat/vaxat med vitt pigment golv i de rummen vi gjorde senast och det verkar väldigt tåligt, däremot blev det lite halt. Vi tänker antagligen göra samma sak i köket vi ska fixa nu. Rutigt golv är jättefint! Jag röstar på grått/vitt istället för svart/vitt!

Kram,
Jenny

LantlivsAnette sa...

Ohhh det blir fint det där..himmel vilket vackert hus ni kommer att flytta till !! Jag längtar tills ni flyttar in så att man får se mera !!
Kraaam Anette