onsdag 23 maj 2012

Utflugen!

Så har då dottern flugit ur boet ännu en gång! Fast denna gång är det definitivt! Tidigare har hon ju bott i Sundsvall 1 år när hon pluggade men nu har hon ju fått en egen lägenhet! Som alla mammor vet är det det ju alltid lite jobbigt när barnen flyttar hemifrån, och samtidigt som jag gläds med dottern känns det också lite vemodigt och sorgligt...

De senaste veckorna har jag ägnat mycket tid med att hjälpa till och fixa i hennes lägenhet: Gardiner, soffklädsel, mattor, kuddar, köksattiraljer, speglar och det där lilla extra som gör att det blir personligt och mysigt!  Förutsättningarna var fantastiska då det är en nyrenoverad gammal lägenhet med slipade trägolv, ljusa väggar och spröjsade gamla vackra fönster med en bedårande utsikt:)

Lite bilder har jag redan visat och här kommer ett par till! I köksfönstret hänger mörka träpersinner och tunna skira vita gardiner som silar ljuset vackert. Röda pelargoner i terracottakrukor pryder fönsterbrädan och en röd orientalisk matta ligger på golvet under köksbordet. Vita stolsdynor med volanger på stolarna... I en hörna står en liten praktisk flyttbar köksö på hjul från Ikea.

I det kombinerade vardagsrummet/sovrummet står en stor svart järnsäng i ena delen med ett vitt quiltat överkast på och en svart antik kaminspegel hänger på väggen ovanför. Ett vackert slitet gammalt avlastningsbord med blå skiva står i en hörna och ovanför hänger en fin antik oljemålning i vacker guldram!

En söt omklädd liten Emmafåtölj matchar bordet med sitt fina ljusblå tyg med blommor! Det fina brickbordet i mässing på hjul är från förra sekelskiftet och ska snart få en ny spegelskiva då originalskivan dessvärre är borta!6 kommentarer:

www.InWhite4You.se sa...

Visst kan det bli sorgligt. Vet precis. Vår äldsta har flyttat. Men va fint ni gjort det.
Kram Lena

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon !
Tänk så konstigt det blir när dom flyttar.
Måste bki så tomt !
Ha en fin dag !
Så fina bilder !
Kram

Jenny sa...

Kan tänka mig känslan, min yngste är snart 15 så förhoppningsvis blir han hemma några år till.

Vad fint hon har fått, den blå fåtöljen är super!

Kram,
Jenny

Annes vita rum sa...

Kommer ihåg känslan,fast min yngsta dotter flyttade för 3 år sedan hemifrån, men då flyttade hon in i grannhuset som hyrdes ut,så det gick smärtfritt;)så fint ni gjort och Emmafotöljen var ju helt underbar! kram/Anne

Lilla Blanka sa...

Hej goa Anna,

Kan tänka mig att det kommer att kännas både konstigt och lite vemodigt, samtidigt som det såklart är spännande för dem som flyttar ut :)

Vackra bilder ♥

Kram vännen
Mia

Michael sa...

Jag har tittat igenom din blogg och måste säga att du verkligen bor fint, och tar vackra bilder. Underbart vackert