fredag 11 maj 2012

Fix, piff och flytt!

Hej!

Denna vecka har jag haft massor av roliga bestyr! Dottern har närmligen fått en lägenhet och står nu i flytt tagen! Det är hennes första lägenhet och hon är förstås överlycklig!

Det är verkligen en fin liten lägenhet i en gammal anrik byggnad från 1905, strandnära med fantastisk havsutsikt, slipade trägolv, stora spröjsade fönster, ljusa väggar samt ett stort kök med spontade luckor i ljusgrått och bänksskiva i marmor! Ja jag skulle då själv inte ha något emot att bo där:)

Här kommer lite bilder på huset -  samt vyer från det kombinerade vardagsrummet/sovrummet! Jag och mamsen har piffat och fixat efter dotterns önskemål om "Vitt och shabby chic men inte för romantiskt med massa rosor och puttenutt" - och här är resultatet:

Vita hissgardiner och vita längder med franskt tryck, bakom gardinerna hänger persienner i mörkt trä.  benvitt sofföverdrag samt kuddar i linne, ett par gamla guldspeglar och ett läckert antikt rullbrickbord i mässing, några gamla mässingsljusstakar och en benvit matta i ull. En stor grön palmväxt i en korg ger en touch av kolonialstil...

I ena hörnan skymtar en svart järnsäng med ett vitt quiltat överkast. Här ska piffas med massor av härliga kuddar, en snygg pläd och en antik fransk kaminspegel ska upp på väggen med en ljusslinga runt! Lite murgrönor i snygga vita urnor i fönstren och sedan är rummet nog ganska så färdigt!

Fler bilder kommer på resten av lägenheten så fort vi är färdiga:)

Ha en härlig helg!2 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

God morgon !
Så fint !
Härligt att kunna ha en sån fin lägenhet som första.
Så fint ni har gjort !
Tänk att dom blir så stora och flyttar hemifrån.
Trevlig helg !
Kram.

SABINE sa...

HALLO::::,
JA, DIE ERSTE WOHNUNG IST WAS BESONDERES, ABER AUCH TRAURIG, WENN DIE KINDER AUSZIEHEN.
GRUSS SABINE