söndag 29 december 2013

Julens sista dagar och lite fina fynd!

Hej!

Idag strålar solen på en blå himmel, det är flera plusgrader och gräset är grönt! Det skulle kunna vara en vårdag i början av april och allt julpynt känns plötsligt så malplacerat och lite skrikigt! Jag står bara ut med julpyntet i max en månad och jag börjar nu successivt plocka bort allt! Granen brukar jag kasta ut på nyårsdagen, men de vita pappstjärnorna får hänga med ett tag till.

Hyacinter och amaryllis byts ut mot krispiga tulpaner och rosor, och de hyacinter som fortfarande blommar får bli snittblommor istället för att stå omhuldade i mossa! Jag byter även ut frukten, hi hi. Köper gröna päron och gröna druvor som känns vårligt och fräscht istället för röda äpplen och apelsiner...Tycker alltid det känns så befriande att ta bort allt som hör julen till och släppa in våren, även om det dröjer några månader tills vi verkligen är där...

Från det ena till det andra: Häromdagen hade en lokal loppisbutik utförsäljning och jag gjorde några riktigt fina fynd: Ett gammalt väggur i guld, några vackra gamla tavlor med 1700-tals tryck i rokoko samt en antik liten spegel med krokar och hängare. Guld är något jag tidigare har haft lite svårt för men det passar jättebra i detta hus! Allt utom vägguret har jag förgyllt med flytande guldbrons för att få den rätta looken.

Ha en härlig dag!

1 kommentar:

Lena sa...

Visst tröttnar man fort på julpyntet, särskilt när det inte finns minsta tendens till vinterväder. HÄr är också flera plusgrader ute. Börjar lite smått att plocka bort jag också..... vilka otroligt fina fynd du gjorde. Ibland ska man ha tur :)
Gott slut 2013 och Gott Nytt 2014.
/Lena