tisdag 14 maj 2013

Dränering nästa!

Hej!

Long time no see - ja jag vet! Har fullt upp hela tiden och nu när maj äntligen kommit har även trädgårdsarbetet startat! Vi har ju dessutom två hus just nu med stora trädgårdar som måste hållas efter.

Hur går det då? Jo vårt hus är sålt och vi flyttar in i vårt 20-tals hus i mitten på augusti! Det blir perfekt då vi fortfarande har en hel del renovering kvar:) Närmast på tur står en dränering! Låter ju inte så kul direkt men tak och dränering är ju liksom A och O för ett hus. Det betyder att alla gamla rabatter utefter husväggarna är snart ett minne blott och några träd och lite buskar tyvärr kommer att ryka, liksom den nybyggda altanen! Fast den ska vi försöka montera ner för att kunna montera tillbaka den igen - hoppas det går bara...

Det känns jätteskönt att göra en dränering innan vi flyttar in och sedan kan vi påbörja arbetet med att renovera källaren! Man måste ta saker i rätt ordning säger maken, när jag blir för ivrig och vill börja måla och inreda överallt:) Naturligtvis han har rätt...

Vi har i alla fall snart blivit klara med renoveringen av vardagsrummet:) Vi började med att riva ner 3 lager gamla tapeter och målarfärg och därefter sattes renoveringstapet upp och sedan en diskret medaljongtapet i vitt och pärlemor med en linnebeige bakgrund, nya breda taklister och nya breda golvlister! Vi bytte även alla fönsterfoder och ska även sätta upp elementskydd samt bygga ett platsbyggt bokskåp i nischen brevid kaminen och en ny tröskel i vitt vid balkongdörren!

I nischen - som tidigare varit den gamla ingången till köket - ska vi sätta upp vit panel och gedigna hyllplan. Dörrarna vill vi göra av gamla spröjsade glasdörrar alternativt gamla spöjsade fönster! Tror det kommer att bli fint när det är klart!

Ha en härlig dag!

4 kommentarer:

Lena sa...

Hur kommer det sig att ni flyttar .... ? Är barnen utflugna nu så ni behöver ett mindre hus ?
/Lena

Anna sa...

Ja Lena, dottern har flyttat och sonen är snart på gång också. Detta är ett lite mindre hus som blir perfekt till mig och maken och våra två katter:)Det ligger dessutom centralt och inte på landet så vi slipper ta bilen varje gång!

:)Anna

Lena sa...

Ser ut att bli jättefint :)

Ett Vitare Hem sa...

Åh det kommer bli så fint!
Ha en fin tisdagskväll!
Kram/Lena