tisdag 13 november 2012

Rokoko och Petit Point!

Hej!

Snubblade över en sådan vacker liten rokokosoffa i petit point härom dagen när jag besökte en lokal färg- och tapetbutik! Det är precis en sådan som jag har tänkt att ha i det nya huset så jag blev sååå glad när ägaren gick med på att sälja den:)

Vårt nya hus är lite mindre än det vi bor i idag, och en del av våra möbler kommer inte att få plats!

En av dessa är min fina vita kökssoffa! Den är tyvärr för stor för vårt lilla kök och jag hade bestämt mig för att försöka placera den i vår förstukvist, som är en inbyggd gammal veranda. Där skulle den nätt och jämnt få plats, men den söta rokokosoffan blir ännu bättre att ha där då den är betydligt minde samt att den passar perfekt in i den stilen vi ska ha i det huset!

Tyget är broderat i ett vackert petit point mönster: rosa rosor på en linnebeige botten. Dekorativa möbelspikar i mässing sitter runt om tyget och både rygg, sits och ben har vackra utskurna blomstermönster.

Jag tänker måla den vit med lite guldinslag - det tror jag blir snyggt! Den översta bilden är en miljöbild från Kate Forman och får stå som inspiration...

Ps - ursäkta den dåliga bildkvalitén på soffan - fotade den lite snabbt med min mobil inne i affären:)

Ha en härlig dag!

2 kommentarer:

Lilla Blanka sa...

Vilken underbar liten soffa, Anna!

Sedan måste jag passa på att berömma dig för butiken, den är helt underbar och bilderna är ljuvliga ♥

Kraaaam
Mia

LOPPISLIV sa...

Halloj Anna! Jättesöt liten soffa. Och ert nya hus är jättefint, ser så charmigt ut! Så spännande med ett nytt hus, ska bli kul att följa dig där :-))

Ha en fin dag! Kraaaam Paula