onsdag 28 oktober 2009

Tröst i mörkret...

Hej på er!

Vi har haft några dagar nu, då himlen varit konstant grå och och regntung. Då känner jag verkligen hur mycket jag längtar till våren. Och hösten har ju knappt börjat! Hjälp!

Det känns inte kul när man måste ha lamporna tända från morgon till kväll. Dessutom är det näst intill omöjligt att ta några bra bilder med min kamera i detta mörker. Det är bara ett par timmar mitt på dagen som det funkar hyfsat och då är man ju oftast upptagen med annat...

För att trösta mig har jag passat på att ta några snabba vederkvickande promenader på lunchen, hunnit med ett par loppisbesök och sedan omgivit mig med massor av levande ljus hela dagen! Har redan eldat upp ett drygt 50 tal stearinljus sedan i fredags:)

Jag har även roat mig med att styla om lite och skapa lite nya stilleben här och var. Mina gamla mjölsäckar som legat undanstoppade åkte fram igen och en hamnade i soffan. Jag har även plockat fram mina julkulor i fattigmanssilver som legat i skåpen under sommaren. De pryder nu en gammal kristallskål tillsammans med en lärkkvist med små kottar...

Ett av mina senaste loppisfynd gör mig också lite gladare:) Det är en riktigt gammal spegel med fläckigt glas och mörkbrun träram. Så fin så fin...Den hänger just nu på knoppbrädan i sovrummet!
9 kommentarer:

Lijna sa...

Själv så älskar jag mörkret just för att man får ha det tänt här hemma, man får tända ljus utan att det blir för varm och mysa framför brasan :)

Ett Vitare Hem sa...

Lika härliga bilder som alltid, visst börjar mörkret kännas tungt nu men de sista dagarna har vi haft sol igen och åh vad det är härligt för själen!
Ha en fin dag!
Kramis/LenaS

Mångmamma sa...

Här snubblar jag in och hittar ännu en fin blogg att lägga till listan!
Ha en underbar höst med många tända ljus!

Viveka i Bläckhornet sa...

Ja hjälp vad det går åt ljus när aldrig solen tittar fram.

Vilken jäöttevacker spegel.

Kram Viveka

Mitt lilla äventyr sa...

Tänk va olika vi alla är. Jag är en av dem som älskar hösten och att få mysa inomhus i soffan med en massa levande ljus tända i fönstren. Och så börjar ju julen så sakteliga att närma sig :). Men som sagt, alla tycker vi om olika saker. Våren är ju väldigt härlig den med!

Kram

Louise sa...

javisst går det åt ljus...i mängd och massor. Borde bli en ikeatur igen. Härliga bilder, tack för dem!

LOPPISLIV sa...

Solens strålar är det man saknar mest denna mörka tid, så visst går det åt mycket stearinljus nu för ljust vill man ha det omkring sig till varje pris. Härlig höstig touch du fått till i ditt hem. Snyggt med kottar och silver ihop. Kram Paula

Interiörboden sa...

Hej!

Åhh, så fint du har det :)
Ja, mörkt är det...men lite mysigt att tända en massa ljus och mysa inne!!!

Ha nu en jätte bra kväll!
Kram Sandra

Anonym sa...

vad jag letade efter, tack