onsdag 30 januari 2008

Ett sätt att spara pengar....

....ja jag har varit inne på temat alldeles nyligen, men ett sätt att spara pengar är att tillverka saker själv!

Jag såg kuddar som bl.a Fridas Gård nyss fått in, och fick ha-begär direkt! Dessvärre hade jag inte råd att köpa de fina kuddarna, men jag kunde inte sluta att tänka på dem och hur bra de skulle passa här hemma:) Jag fick helt enkelt tillverka dem själv!

Här är en av dem! Tyvärr hann det blir så mörkt när jag skulle fota den andra kudden, så den kom inte riktigt till sin rätt. Jag ska fota den i morgon så kan ni få se hur den blev i nästa inlägg.

Den söta lilla zinkburken innehåller badsalt och torkad lavendel, och det doftar helt ljuvligt!
Det är nästan så att ni borde kunna känna doften genom datorn:)
Nu har jag just inget badkar - än - men man kan gott och väl ha burken framme ändå. Den är så dekorativ. Att det doftar gott är ju ytterligare en anledning!

Ha det så bra!
:)Anna



36 kommentarer:

Dorthe ♥ sa...

SUCK!!! Jag har sett kuddarna, och dom är ju bara helt underbara!!! Jag MÅSTE bara ha dom....tänk om man vore miljonär! ;o)

Kramar
Dorthe

Vanilladreams and humblebees sa...

Jag hade just skrivit en uppsats till dig här... men det försvann när jag skulle publicera.. rackarns..

Vanilladreams and humblebees sa...

Nå väl.. jag börjar om från början...

Kudden är tok fin! Fantastiskt att du fått till texten så fint! Har du skrivit själv på datorn och tryckt ut eller har du hittat en bild? Här har du en fattiglapp så alla tips som inte kostar är guld värda!

Butiken ska öppnas i Stockholm... vart kan jag inte avslöja riktigt än. Det är mycket kvar och inget datum är satt för öppning. Men när det är dags då lägger jag ut det på bloggen så klart...

Nynäshamn... Jag bodde i Haninge för några år sedan och har varit mycket i dina trakter. Vi brukar fortfarande åka dit på sommaren och äta langos. Men tyvärr så fanns det stället inte kvar förra sommaren...
Jag gjorde min praktik som undersköterska på Nynäs vårdcentral också.. sen pluggade jag till hudterapeut och flyttade till stan och öppnade eget... och nu blir det inredning och butik! :)

Din blogg är också alldeles underbar! Det kan aldrig sägas för många gånger!!!

Kramar från Jenny
--<-@

MiaMaria sa...

JA, vist är de snygga och likaså din!
Visst får man en massa HA begär av alla dessa butiker. Och kan man spara pengar på egen design så är det ju toppen.......Fast ibland önskar man att man var gjord av pengar.......

Och du, jag känner doften ända hit!

HA´det så gott!
Miamaria

n o r d i n g å r d e n sa...

Vilken förmåga du besitter, kan man inte köpa gör man den själv, helt otroligt!!! Du är fenomenal, tänk om man kunde sy så, vilken jättefin kudde!!! Och burken med lavendel, så ljuvligt... Mari.

Marie sa...

Din kudde är jättevacker, du är så påhittig! Jag har också sett de andra kuddarna, sååå fina!! Zinkburken med lavendel är ljuvlig, jag kan faktiskt känna doften ända hit!

Kram Marie

Solsjö - Under en vind sa...

Så fin kudden blev!!! Har du skrivit ut texten själv på datorn eller??

Underbara bilder, som alltid!

Kram!

lottens vita och gröna sa...

jättefint, finare än de andra! kram lotten

Vardagslycka sa...

Kudden är jättefin! Hur har du fått till texten? Jag kan inte sy men jag blir mer och mer sugen på att testa... Tack för en inspirerande blogg!
Kram, Carina

Tankar tar tid sa...

Hur får man till en sådan ...? Det ser ju inte helt lätt ut. Fodras väl några tekniska mojänger till datorn kan jag tro!!!
Tack för ditt svar på min fråga. Jag bytte mall och då gick det att få in bilderna bredvid varandra.
Kramar Christina

Mia sa...

Åh, det där blev ju jättefint! Vad duktig du är! Din blogg är en riktigt trevlig inspiration.
Kram Mia

annaslantliv sa...

Jag önskar jag var så duktig, den var kalasfin!

Tea Kristin sa...

Kjempefin pute!! Så flink du er!! :)

Designe sa...

Du gör ju så himla fina kuddar!...Superbra när man kan tillverka själv och spara lite pengar! Så brukar jag oxå tänka...såg fina tyghjärtan med broderade kronor på i nån nätbutik och gjorde egna..jättekul!

Jo, ang. strutarna så har jag gjort dom själv i keramik för ca.14 år sen :)...kavlade lera och la på spets som jag kavlade över så det skulle bli mönster på dom! :)
Ha en fin dag! Kram :)

me and alice sa...

Din kudde är ju jättefin! Jag är imponerad. Din är finare än en köpt och dessutom både billigare och helt unik!!!
kram Susanne

ängeln i vitt sa...

Kudden är jättefin. Visst måste det vara roligare att ha kuddar man har tillverkat själv och det blir ju mycket billigare oxå. Jag är avis helt klart.

Ha det gott
Carina

faster atta sa...

Oftast är det ju inte så svårt att göra de fina sakerna själv, bara man har bra material och lite tid att klura! Ska bli spännande att se kudden!

Lilla Blanka sa...

Jättefina bilder...! Både kudden och det mysiga lavendelsaltet är ljuvliga!
Kram
Mia

spetsar och änglar sa...

Visst är det roligt att tillverka något själv och helst om man blir nöjd med resultatet!Och din kudde är ju underbar.Zinkburken med lavendel doftar också ända hit.Ser så vackert ut.Ha en härlig dag/Kram Heléne

linnea-maria sa...

Vad fina saker du visar. Jag brukar också köpa väldoftande tvålar och sådant som får stå framme litet och avge lite väldoft innan jag använder dem. /linnea-maria

Millas hem sa...

Åh, vad låter härligt att kunna "fixa" en kudde själv. Jag önskar så, att jag var en fena på att sy. Alltså sådana fina saker, gardiner och dukar, det grejar jag!
Mmm, lavendeldoft..härligt!
Kram Camilla

Maria sa...

Villken underbar kudde, får man fråga hur du gjorde?
Ang badsaltet, vi har fullt med lavendelbuskar runt huset, kan man plocka och torka dessa och sen blanda med bad salt?

Anonym sa...

Åh så fint!

Lotta sa...

Underbar kudde!!
Tack för din fina blogg och alla bra tips!!

LantlivsAnette sa...

Men himmel vad du är duktig alltså..schvänger ihop en kudde med tryck så där...dina är finare än de där färdiga dyringarna !!
Kram Anette

LOPPISLIV sa...

Oj oj oj vad du är duktig...Kudden blev kanon fin....finare än de man köper....Du har inte funderat på försäljning via bloggen månne ??? "Design a la Anna "??? Så fina bilder jämt på din blogg...Tusen tack för alla gulliga kommentarer på min blogg...jag blev jätteglad...visst får du länka mig....mer än gärna. Ha en trevlig kväll....Kram Paula

Sagalisa sa...

Mmm jag kan känna doften av lavendeln ända hit till skåne....visst är det fint stt pynta fast man inte har badkar!
O vilka kuddar...ska bli roligt att få se en fortsättning...Anna

Anonym sa...

Hej du inspirerande kvinna!Jag tycker att du är så fantastiskt duktig!Allt man ser på din sida är så fint!Har ingen koll på var du bor i vårt avlånga land men vill iallafall tipsa dig om ett trevligt ställe man kan fynda på:karossgården i gladsax.De köper upp hela/delar av hem,dödsbo mm.Priserna är inte heller särskilt höga.Bara gå omkring och kika är så mysigt.

Anonym sa...

Hej du inspirerande kvinna!Jag tycker att du är så fantastiskt duktig!Allt man ser på din sida är så fint!Har ingen koll på var du bor i vårt avlånga land men vill iallafall tipsa dig om ett trevligt ställe man kan fynda på:karossgården i gladsax.De köper upp hela/delar av hem,dödsbo mm.Priserna är inte heller särskilt höga.Bara gå omkring och kika är så mysigt.

Tankar tar tid sa...

Det verkar som om det är fler än jag som funderar på hur man gör sådana fina kuddar. Kan du inte berätta hur du går till väga - är det något speciellt dataprogram, eller? För mig som är ganska dataokunnig är det rena trolleriet.
Kramar Christina

Anonym sa...

Jag såg också de nya kuddarna på Fridas gård och de var verkligen jättefina! Habegär!

/Pernilla

Anonym sa...

wow vad duktig du är! Blev ju kanonfint!! Trevlig helg på dej!

P-lina sa...

Oj vilkenb fin blogg jag hittade här! Vackra bilder och underbara saker har du!

Tack så hemskt mycket för titten och inspirationen...

Kommer tillbaks!/P-lina

Anonym sa...

Quel blog ravissant ! Si scandinave et si raffiné ! Il donne envie de vivre dans votre si beau pays :o)
What a lovely blog ! So scandinavian and sophisticated ! It gives us envy to live in your so beautiful country :o)

Jenny Oak Fae sa...

Hur har du gjort kudden ?

Nyfiken...

:)

Lorei sa...

Jag sällar mig till de andra och är grymt imponerad av dina kuddar! Även jag skulle vilja ha en beskrivning på hur du gjorde dom. Jag håller på att föröka fixa till en tråkig lägenhet med ungefär inga pengar alls, så alla tips är välkomna! Kanske du redan har lagt ut en beskrivning, ska genast lusläsa hela din blogg. Det är den i alla fall värd. En underbar sida som kommer att hamna i topp på min bloggkoll-lista.
Tack för all inspiration!

// Linda