onsdag 17 oktober 2007

Oooups!

Något hände med mitt förra inlägg om bloggplats! Flera av er kunde inte se bilden jag visade och när jag skulle försöka byta bild funkade ingenting! Hmm, Ja så blir det ibland!
Nu till något helt annat:

Måla eller inte måla?
Vår gamla kökssoffa är vacker som den är - men jag kan ändå inte sluta fundera på om den inte skulle vara ännu vackrare som vit? Vad tycker ni? Måla eller inte måla - det är frågan!

:)Anna41 kommentarer:

Anonym sa...

Hej!

Jag tycker inte att du ska måla soffan vit. Jag förstår att det är frestande men den är jättefin som den är. Jag tycker att den passar jättebra in i det andra vita.
kram på dig!

♥ Pia... sa...

Hej..oj så svårt..en del av mej säger.....måla måla...en annan del inte måla...näää du så svårt...ja jag är en sån där beslutsångerare:)...och vad det lät roligt att du hade en sån shablon...vill gärna se när du fått dit den...PIA

linnea-maria sa...

Jag tycker nog att den är fin som den är, den ser ju inte repig ut och den är ju inte avlutad heller. Jag tycker du ska vänta lite om du är osäker.

Anonym sa...

jag skulle utan tvekan behålla den precis som den är!!

Handplockat sa...

båda alternativen är lyckade tycker jag =)

Anonym sa...

behåll den som den är!

Anonym sa...

Soffan är riktigt fin som den är :)

Marina sa...

tack för kommentaren hos mig! Du har en jättefin sida så jag kommer säkert hit igen. Jag tycker nog itne att du ska måla soffan faktiskt. Den gör sig bra som den är mot det andra vita.

Anonym sa...

Känner igen mej. Jättefin som den är....vänta in tiden, så du är riktigt säker.
Men jag tror at jag hade målat den vit...mvh "M" Hjärtan på tråd

Stina sa...

Vacker som den är tycker jag. Vill du ha den vitare, så fyll på med en massa vita kuddar. :-) Kramis

Lavendel & Romantik sa...

Jag tycker att du ska behålla den som den är......Fyll den med kuddar istället...Hoppas att du fick nån hjälp Men du får en Kram iallafall ;-) /Majsan

Linneagården sa...

Jag gillar vitt på typ allt i alla nyanser..men din soffa är så underbar fin som den är. Måla INTE!
*kram* /madelene

LantlivsAnette sa...

Du..frågar du mig så svarar jag MÅLA..vit såklart...
Vilken underbart fin soffa..en sån skulle jag allt vilja ha i mitt kök..
Kram Anette

Anonym sa...

Jag tror att den blir fin som vit, men är fin som den nu är med! :) Men den kanske skulle vara allra finast i ljusgrått med lite, lite grön umbra i!

Husbilsresan sa...

Ja, nu kunde jag se bilden på ditt nya bord som du har i förra inlägget.
Det såg nätt och trevligt ut.
Jag skulle inte måla den soffan, jag tycker den är jättevacker som den är.
Kram!

Wickans värld sa...

Håller med alla andra - behåll den som den är. Den är väldigt fin!
Wickan

Solsjö - Under en vind sa...

Underbar matplats!!! Jag har som du, vita stolar och en gammal soffa i trä! Men min kommer inte målas, har fått den av mina föräldrar, den var något av det första de skaffade tillsammans. Så det beror på vilket förhållande du har till soffan tycker jag....Så fint du har!! Kram!

Ett hus i vitt sa...

Nu kunde jag också se bordet i förra inlägget, jättefint! Angående soffan så är den jättefin som den är, verkligen! Förstår att du funderar, om den varit ful i färgen så hade ju svaret varit enkelt! Det är ju något speciellt ändå med vitt, men eftersom den är så vacker så tycker jag att du ska låta den vara. Den passar så fint in och bryter av till det övriga vita! Kram, Anette

Anonym sa...

Behåll som den är - jättefin! Några vita kuddar till, så blir den ju nästan vit :)

MiaMaria sa...

Och det frågar du oss....
Och svaret blir vit så klart.

Jag tror att den vita färgen skulle ta fram soffan lite bättre.

Men som sagt det är upp till dig...
det ska komma från hjärtat.

Sov så gott!
Miamaria

MiaMaria sa...

TAck för tipsen!

Plättar i luften låter bra....
bysten har faktiskt en krans av plättar i luften...och sen har ljusstakarna fått en krans av plätt.....

Tack!

Miamaria

Ljuva ro sa...

Visst är soffan fin som den är, men jag tror faktiskt att den skulle bli ännu finare i vitt!

Anonym sa...

Jag tycker också soffan är fin som den är. Ibland kan det blil förmycket av det goda (alltså det vita) och jag tror soffan passar bäst i den färg som den har!

Anonym sa...

Ojsan. Jag råkade trycka på enter.. Skulle ju säga att du har en sån fin blogg också!

Randi sa...

Jag skulle behålla den som den är, men som flera redan påtalat - placera stora kuddar i den. En underbart vacker soffa!!!

Karin Krut sa...

You know me! Alltid måla :)
Kram Karin

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei kjære deg.....
jeg syns du skal male den jeg....Du kan ta maaange bilder av den før du maler,og glede deg over hvor fin den er i utgangspunktet-for ikke å nevne hvor fantastisk den blir når du maler den....Ser det for meg...hvit, høyblank....; vakkert!!
Torsdagsklem

Anonym sa...

Väldigt (!) vacker soffa! Jag tycker du skall, vad heter det nu...? Vitfuru måla?? Äsch, jag vet inte vad det heter, men du vet när man först sandpapprar den så att färgen kan fästa sig lättare på, i det här fallet, din soffa. Och sedan lägger man på ett speciellt vitt pulver som är någon slags färg-liknande sak. "smörjer" sedan in den över hela soffan och sedan låter den verka ett tag innan du lackar soffan. (Hjälp vad kass jag är på att förklara!!) :( Iallafall- soffan behåller sin grund, dvs träet samtidigt som du gett den en vit yta som har tagit fram det bästa av trämöbler- dvs dess trä struktur och mönstret i sig!
Jättevackert! (Hoppas du förstår VAD jag menar iaf)... Lycka till! (Annars tycker jag du skall låta bli att måla) :)

Anonym sa...

Måla INTE!
Den blir förstörd då.
Du kommer att ångra dig efter något/några år då "vittrenden" är över.

NEJ!
För 17 gubbar du förstör soffan och dess värde, klä hellre om det ev. stolstyget i vitt eller något fint mönstrat tyg.

Förstör ALDRIG sådana fina möbker!

PLEASE!

Anonym sa...

Jeg hadde malt den i antikkhvit:)

www.nestorforlag.se sa...

Som tack för all rolig läsning och stor inspiration erbjuder country-dreams.se alla bloggare 10 % rabatt på en vara under en dag, den 20/10. Rabatten kan inte kombineras med andra erbjudanden och gäller ej beställningsvaror.
Vid din beställning anger du under "meddelande till säljaren" ditt bloggnamn samt vilken vara du vill ha till rabatterat pris.
Välkommen in.

Mvh Jessica/country dreams

www.country-dreams.se

Anonym sa...

Oj, va svårt! Jag tycker att den är fin som den är och du har ju så mycket vitt runtomkring!..jag tycker att det är fint att den bryter av...Om du absolut ska måla den så tycker jag den ska målas och sen "slitas" på så den ser använd ut! Kram :)

Broarne sa...

Inte vit tycket jag, men den skluue bli fin som vit åxå.
Annmarie

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Anna! Spontant, NEJ!!!! Du har det så vansinnigt vackert, skirt, romantiskt, ljust och mycket vitt i ditt hem så den färgen på soffan är så snygg i sammanhanget! Men, jag förstår precis dina funderingar! Jag har ju en trären soffa i köket, gammal men avlutad en gång. Jag hade lovat mej själv att inte måla den, i bland kan jag nudda vid tanken men nej, jag ska fixa väggen bakom i stället så blir det nog bra och DIN soffa är ju så otroligt vacker i träet, tror du ångrar dig en dag... Ljuvliga bilder! Mari.

Laila sa...

Hei. Jeg ville ikke malt sofaen. Den er jo så fin som den er, og som flere andre sier, kan du heller fylle den opp med hvite puter om du vil ha et hvitt inntrykk. Jeg synes det er så fint med kontrastene mellom hvitt og brunt. Vent iallefall og se hva du liker om en stund. Kankjse er den hvite trenden over snatr, og da er den "ødelagt" om du har malt den.

Eva Agnes sa...

Här har du en till som tycker att soffan ska behålla den färg den har nu. Underbart vacker.
Dekorera med vitt som du har gjort.
Kramar Eva Agnes

Beas sa...

Jag skulle absolut inte måla den. Den är så underbart fin som den är och ger en sådan värme åt hela det vita härliga rummet.

Unknown sa...

Hej!
Jag har ett köksbord i vitt och stolar i trä färg..och jag retar mig på dom hela tiden! Så dom ska bli vita dom med! Jag säger som uppe på vinden, vilket förhållande har du till soffan? Jag är inte så mycket för penga värde (vilket sjunker om du målar) utan att det ska vara fint och enhetligt! Trodde först att det skulle bryta av fint, men dom irriterar mig i stället...Det kan nog bara du avgöra hi-hi, det ligger i betraktarens öga och känsla, vilket är din just nu...lycka till! kram Malin

Sandhem sa...

Behåll den som den är! Jättefin!!

Anonym sa...

Snyggaste kökssoffan jag har sett någonsin!

Mimmi sa...

Måla den INTE, mamma!;)