torsdag 26 juli 2007

Nytillverkat!

Idag har vi varit hela dagen på sjön! Vädret var ljuvligt och vi har haft en underbar dag!

Väl hemma satte skaparlusten igång och jag har sytt 2 kuddar och dekorerat dem med vackra gamla vintagebilder jag hittat på internet.

Häromdagen besökte jag en av mina favoritbutiker, Åsa & Årstiderna. Där hittade jag precis vad jag letat efter ett tag - nämligen 3 stora flaskor i gammaldags modell med vackert inristad mönster. Flaskorna är från Lisbeth Dahl. Anledningen till att jag letat efter stora vackra flaskor är att vi inte får använda pulvertvättmedel där vi bor, då det slammar igen avloppet, så mitt dilemma har varit att hitta något fint förvaringskärl till det flytande tvätt och sköljmedlet.

Anette tipsade om att hälla upp tvättmedlet i snygga glasflaskor, och det tog jag fasta på!

Jag satte även på egenhändigt gjorda etiketter och en bit spets runt varje flaska. Tycker det blev mycket snyggare än att ha tvättmedlet i de fula plastflaskorna...

Hmm när jag skulle fota kuddarna hade det hunnit bli så mörkt, så dessvärre är inte bilderna de allra bästa!

:)Anna

21 kommentarer:

Marie sa...

Jösses, så mycket fint du har gjort. Kuddarna är ju helt underbara, för att inte tala om de söta flaskorna. Du har så många bra ideèr och är så pysslig.

Ha det bra.
Kram Marie

MiaMaria sa...

Kanon bra tips och jättesnygga kuddar du tillverkat./ ME

Brunkullan sa...

Så vackert med flaskorna! Tips till stugan, där jag alltid tvättar med flytande:-)

Susanne

Nya och gamla ting sa...

Men så tjusiga kuddarna blev, hur gör man egentligen de där trycken? Flaskorna blev jättefina de med, ser riktigt dekorativt ut. Finns det flytande tvättmedel?

Lotten sa...

Vad fint du har gjort! Bra tips med flaskorna ;-)

elin1976 sa...

Å så fine de ble. Jeg har også masse metervare, strygemerker og ideèr liggende på vent til høsten setter inn. Har samlet metervare hele våren og sommeren til dette. Flaskene var også veldig flotte. Ha en fin dag:O)

♥ Pia... sa...

hej...ja jisses säjer jag med så pysslig du är...hur gör man dessa fina kuddar då`?...flasktipset var bra tycker jag...tack för det.ha en trevlig helg...PIA

Elaine sa...

Kuddar kan man aldrig få för många av. Din kuddar är jättefina. Blir inspirerad av att försöka mig på något sånt själv.Har du köpt färdiga tryck eller...jag är ockå en av de som inte helt vet hur man går tillväga......
Ha en fin fredag!

Anonym sa...

oj vad mkt finnt! Kuddarna är ju ur tjusiga, hur har du fått fast motiven?
Jag länkat dig från min sida, jag blev så glad när jag hittade din blogg, det är ju massor av tjusigt här!

Hem och Lycka sa...

Vilka underbara kuddar och flaskorna var ju superfina!

Anonym sa...

Vi kör gärna med flytande tvättmedel också... så kan jag ju göra!

Finns det speciellt stryka-på-papper till skrivaren? Eller hur gör du för att föra över bilderna på tyget?

Ingela :)

Anna sa...

Tack för alla era kommentarer! Det är så roligt att få dem och jag svarar så fort jag hinner!

När det gäller kuddarna så har jag hittat vackra bilder på nätet,som jag har printat ut på ett speciellt t-shirt papper man kan köpa i de flesta bok- och pappersaffärer.

Sedan stryker man fast bilden på tyget! Hur enkelt och roligt som helst:)

Kramar
:)Anna

Anonym sa...

Åh va fint! Va du pysslar! Både kuddarna och flaskorna blev superfina! :) Kram

Hem & Harmoni Marie sa...

Jättefint! Både kuddarna och flaskorna!
Kram ~Marie~

LantlivsAnette sa...

Men vad roligt att jag kunde hjälpa dig med tvättmedels förvaringen..det där blev ju hur fint som helst ju !!Och rackarns vad fina kuddar du gör..var hittar du så fina bilder..hur söker du fram dom på nätet ?Man skulle ju kunna rama in några också..vad använder du för ett slags papper i skrivaren när du gör stryka på märken till kuddarna ? Tack för all inspiration hos dig..kram kram

n o r d i n g å r d e n sa...

God morgon, men herregud så fint & fyndigt! Flaskorna blev verkligen snygga, jag tror jag ska göra mej en sån med, kanske för diskmedel, fast... det kanske blir fel, å då behöver man ju så lite..men snyggt blev det! För att inte tala om kuddarna! Va duktig du är, såna skulle jag med vilja ha! Verkligen vackra och fina motiv du fann på nätet! Vilken lycka med det gamla dokumnentet i inlägget under då! Bäst att bara rulla ihop det lite försiktigt så där, det prydde verkligen sin plats... ha en skön helg! Mari.

Nygammalt sa...

Vad fint du har gjort det, blir så mycket roligare med tvätten också.

Jennyshemochharmoni sa...

Vad lustigt det är att man får sådan skaparlust när man vilat! Jättefint blev det! KRAM!

Anonym sa...

Hej igen! Titta in hos mig!..jag har tipsat lite om din blogg och du är "tagen"! Om du vill får du i din tur tipsa om några bloggar som du tycker är inspirerande! :) Kram

Färjtorp sa...

Vilka mysiga flaskor du köpt dig!
Kuddarna blev fina med förstås.

Kram Johanna

marita blücher sa...

Hej Anna

Instämmer verkligen i de många positiva kommentarerna. Du är verkligen duktig på att hitta och lägga ut inspirerande pyssel och bilder. En fråga var på nätet har Du hittat de vackra porträtten som Du lagt ut, framförallt de på Dina kuddar ?