torsdag 5 juli 2007

Ballerinan och Grodprinsen

"Det var en gång en stackars utsliten och trött ballerina, som inget hellre önskade att hon kunde sluta på sitt jobb på den stora operan, och dra sig tillbaka och leva ett enkelt men skönt liv. Dessvärre var hon allt för fattig för att kunna följa sin dröm, och var därför tvungen att slita hårt varje dag. Hennes stackars fötter ömmade och hon hade hellre suttit i en skön fåtölj framför en sprakande brasa, än att hoppa och skutta och inta olika positioner på den stora scenen.

En dag då hon var på väg hem från sitt arbete, passerade hon en liten damm där hon slog sig ner en stund. Hon tänkte att det kanske var en önskedamm, och släppte ned ett mynt i dammen. Som så många gånger förr önskade hon att hon hade råd att sluta på sitt slitsamma arbete!

Rätt var det var dök en lustig liten groda upp ur dammen. Han slog sig ner brevid den trötta ballerinan, och lade huvudet på sned och tittade med stora ögon på henne. Han talade om att han egentligen var en prins som blivit förtrollad till en groda, och att hans förtrollning skulle brytas enbart om en vacker flicka kysste honom! Ballerinan skrattade åt grodan men tänkte att det ju inte kunde skada att i alla fall prova! Så hon lyfte upp honom i famnen och kysste honom mitt på grodmunnen. Och vips, i nästa ögonblick bröts förtrollningen och grodan blev en ung vacker och rik prins:)

Naturligtvis blev de kära i varandra och gifte sig! Ballerinan kunde sluta sitt arbete som balettdansös på den stora operan, och de levde lyckliga i alla sina dagar!

Och kan ni tänka, det är ballerinans tåspetsskor som nu hänger i min hall! Och grodprinsen, ja honom kunde jag inte låta bli att köpa, efter att ha läst ballerinans berättelse! Han finns på Årstiden, i fall någon annan är intresserad av en likadan!"

Hi hi! Jag blev så inspirerad av Anette som hade skaffat sig ett par vackra ballettskor, och gjort ett så fint arrangemang med dem. Jag tog tåget in till Sthlm igår tillsammans med min dotter och min mamma. Målet var butiken Old Touch, som Anette rekommenderat. Ååå vilken ljuvlig butik det visade sig vara! Dottern köpte en vacker 40-tals klänning, jag köpte dessa balettskor (utan band) och min mamma köpte ljuvliga broderade lakan.

Banden hittade jag i en lokal blomsteraffär (samma som jag köpte lejonhuvudet i) och dessa sydde jag på balettskorna.

:)Anna


15 kommentarer:

Interiørhuset sa...

for en koslig historie,og nydelige bilder som alltid=)

Anna sa...

Tack för den historien, grodprinsen är jättesöt. Och hängaren med sina balettskor är bedårande, så skickligt av dig.

Sköt om dig och ha en underbar helg!

Brunkullan sa...

Så fint!!
Bra tips om butiken, när jag nu får vägarna om stockholm...någon gång...

En sån fin groda vill jag också ha!

Susanne

Anonym sa...

Vilken härlig historia!..söt groda och helt underbara ballerinaskor!..dom skulle jag inte heller tacka nej till! Det lät även fint med en 40-talsklänning! Kram :)

♥ Pia... sa...

Så gulligt ...alltihop:)...PIA

Anonym sa...

Jättegulligt blev det!

Även om vi lånar idéer friskt av varann, så bor vi ju utspridda över hela landet - och längre! Det är ju inte som att det kommer hänga balettskor i varenda stuga hädanefter!
Fast kanske i min...

Ingela :)

Signes Vind sa...

Vilken söt historia. Har du funderat på att bli sagoboksförfattare. Så bedårande söta ballerinaskor.

Marie sa...

Underbar historia och jättefint arrangemang.

Ha en bra helg.
Kram Marie

Sara sa...

jätte söta ballerina skor=) jag var oxå på årstiden för nån dag sen shoppade lite men ingen groda blev det=) underbar butik!

Ha det så bra

Lotta sa...

Jättefin liten historia! Och så fint stilleben det blev med ballerinaskorna!

Ha en härlig lördag!
Kram
Lotta

LantlivsAnette sa...

Ååååhh vad roligt att dom hade ett par till dig också..tänk vad vi inspirerar varann...och att jag kunde ge lite tips tii dig och andra ( nu kanske det blir värsta stormen efter balettskor..men nu har vi ju våra..)TACK för att du nämner mig i din fina blogg..jättekul..och vilken fin saga du berättar ...jag tror jag tar den till mina balettskor jag också !!Nu längtar jag tills jag ska till S-holm , då sak jag till Old Touch jag med, det är flera år sen jag var där sist..Ha det bra Kram Anette

Hem & Harmoni Marie sa...

Underbar saga... och fina skor! Verkligen romantiskt på alla sätt och vis... Ha en härlig lördagskväll! Kram Marie

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej Anna, Så himla vackert de balettskorna hängde där på din hylla med allt det andra!! Och grodan var mer än fin den med!! Ska läsa din text sen, "skummar igenom" så många jag kan i kväll...återkommer i morgon! Ha en fortsatt bra helg önskar Mari.

Maria sa...

Fina arrangenmang med skro och groda!

Anonym sa...

Jag provade faktiskt att kyssa en groda, men det blev ingen prins...