onsdag 5 oktober 2011

Äppeltider!

Hej hej!

I helgen hade vi svärmor och hennes man på besök! De hade med sig två stora papperskassar med äpplen av den godaste sorten: Aroma! De passar lika bra som dessertäpple, i maten eller bara att äta som de är.

Här kommer ett smarrigt recept på en amerikansk dessert med äpplen och plommon, ett mellanting mellan paj och kaka:

Äppel- & plommoncobbler:

4 stora plommon (ca 350 gr)
4 äpplen
3/4 dl råsocker
1 tsk kanel, malen
1 dl mjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl crunchmüsli, t.ex Start
1 1/2 tsk bakpulver
125 gr rumsvarmt smör
1 dl råsocker
1 ägg

1. Skala och dela äpplena i klyftor. Dela plommonen.
2. Blanda äpplen, plommon, socker och kanel i en ugnsfast form.
3. Blanda mjöl, havregryn, müsli och bakpulver. Vispa smör och socker mjukt.
4. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda sist ner mjölblandningen.
5. Bred smeten över frukten och grädda i 175 grader i ca 40 minuter eller tills äpplena är mjuka. Lägg över folie efter ca 25 minuter.
6. Servera cobblern ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.



2 kommentarer:

Vackra Vita Ting sa...

Ser smarrigt ut! Äpplen är ju såå gott i alla former.

Fin blogg du har så du landar i bland mina favoriter:)

Te muggarna från jotex är galet fina!!

Kram
Paula

Blåbärs och smultronstället sa...

Vilken fin blogg med mycket inspiration. Receptet provar jag gärna i helgen.
Ha en fin helg!
Susanne