Solen skiner och himlen är blå! Vilken underbar start på dagen:)
Idag har jag tänkt att städa lite här hemma, det behövs efter långhelgen! Jag har ju turen att jobba hemifrån och kan ägna ett par timmar idag till städ. Jag får jobba senare i eftermiddag och i kväll istället!
Flera har frågat efter receptet på rabarbermarängpajen - här kommer det:
Börja med pajdegen som är en mördeg:
150 g rumsvarmt smör eller margarin
2 äggulor
3 dl vetemjöl
5 msk socker
Rör smöret med gulorna och blanda sedan i sockret och mjölet. Tryck ut degen i en pajform och pricka med gaffel. Förgrädda i 175 grader tills pajdegen blir svagt gul, ca 12-15 min.
Fyllning:
ca 500 g rabarber (6-8 stora rabarberstjälkar)
ca 1 dl socker
2 msk potatismjöl
Maräng:
5 äggvitor
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
Skär rabarberbitarna i 2-3 cm bitar och fördela över det förgräddade pajskalen. Strö på en blanding av socker och potatismjöl mellan lagren. Grädda i ca 20 min.
Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner socker och vaniljsocker. Fortsätt att vispa tills marängen blir "blank" och lätt att dra ut från vispen så det blir långa "toppar".
Fördela marängsmeten i ett tjockt lager över den gräddade pajen. Sänk ugnsvärmen till 150 grader och grädda ytterligare ca 15 min eller tills marängen fått lite färg.
Låt pajen stå i ett par timmar så att marängen stadgar sig.
Hoppas det smakar!
Ha en härlig dag!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
15 kommentarer:
Hej Anna
Ja det är skönt med lite städdagar ibland ... särskilt när det är klart ;-)
Jag testade med marängtäcke över min rabarber/jordgubbspaj i helgen ... blev supergott!
Kram Eva
Hej!
Jag kan inte hitta någon länk till din webbutik, men så kanske jag bara har missat den?Skulle vara kul att besöka den.
Kram Anna
Åh tack för att du delar med dig av detta recept! Måste testa! & att göra en köksträdgård av pallkragar är ju suveränt! Min örtagård som har ett tiotal år på nacken är nu helt överväxt av oregano & div ogräs..... Pallkrage - mycket behändigare! Sen måste jag sända en avundsam tanke till dig som har en så händig mor. Guld värt!
Nu måste jag nog gå tillbaks några inlägg och kolla hur den marängen ser ut för den låter helt underbart god!
Kram Gunilla i Singapore
Tack för receptet och fina bilder!
Hanna
Hmm..den ser jo bare himmelsk go`ut...Takk for at du la ut oppskriften også..og go`kveld til deg fra Maliva
Härligt med städdagar, särskilt när man är ensam hemma och inte har någon som stökar till under tiden man plockar undan...hihi...
Receptet verkar underbart!
Kram Bea
Både ser god ut låter gott, tänk om man kunde bara plocka den fr data skärmen och mumsa i sig.
Får allt baka lite till helgen.
Tack för receptet.
Kram
Krusidullan
skönt när man har städat klart
det receptet måste jag prova ,tack
ha de gott
kram Jeanette
Hej Anna,
älskar rabarberpaj - ditt recept måste vi testa! Vi har massor med gigantiska rabarber här på Thyrasgård.
Kram från Kicki
Har också städat här men nu är jag i stort sett klar....skönt....
ha en fin dag!
kramis/LenaS
Vackra bilder på fina stileben du visar.
Kram Petra
Tack för det goda receptet, det lät verkligen gott! Vilken avcker kanna du har där... Mari.
Nydelige bilder!!
Takk for resepten på rabarbrapaien:)) Den paien ser helt nydelig ut:)
Ha en fin kveld,klem:)
Hmmmm, det där med paj låter gott, får nog testa den.
Vilken fin spegel!
Anette
Skicka en kommentar