lördag 11 oktober 2008

Kransar och reportage!

Hej på er!

Jag har tillverkat lite kransar igen:) Denna gång efter inspiration från Allers Julmagasin som har ett nytt nummer ute nu. De visade så ljuvliga kransar med spets och mossa, och jag var inte sen att gå ut i skogen och plocka lite material:)

Spetsen hade jag redan, massor av härlig bred gräddvit vintagespets som passade perfekt till en av kranserna. Först klippte jag spetsremsor av en Ikeagardin som jag grundade med runt en halmstomme med diametern 30 cm. Detta för att få en lite "bullig" yta och för att dölja stommen. Därefter på med två olika bredder av den gräddvita vintagespetsen flera varv. Det gick åt ca 10 meter!

Som avslut en stor rosett och en olivkvist och ett kors. Den blev inte helt olik "originalet" i tidningen:, som för övrigt hade massor av tips på vackert julpynt!

Till mosskransen hade jag en stomme av metall formad som ett hjärta. Jag band fast små bitar av mossa och fäste med tunn grön metalltråd. Som extra piff lindade jag ståltråd med pärlor runt om och en liten rosett. Den får hänga på ytterdörren:)

Sist men inte minst - om någon är nyfiken - så är jag med i Allers Julmagasin:) Ett reportage som de gjorde för nästan ett år sedan...

Ha en härlig dag!

:)Anna





39 kommentarer:

Gårdsromantik sa...

Nämen så skoj - allers som så många läser!
Tror faktiskt att det är den jag prenumererar på - skall genast kolla i Julmagasinet - ser ut som ett superfint reportage.

Kram Maud

Anonym sa...

Jag satt och tittade i den tidningen för några dagar sedan och det finns så otroligt mycket fint i den, mycket inspiration :)

Jag såg repotaget och alla vackra bilder från ditt underbara hem :)
Du har ett helt fantastiskt hem!!!

Kram!

Leamarlené sa...

Vad fint du lyckades med kransarna. Köpte också tidningen i veckan...jätte fint hem du har. Dom har så mycket fint i tidningen som man vill göra.
kram, marlene

♥ Pia... sa...

Hej..såg oxå detta fina repotage hos dej..snyggt..och måste ofå säga att du är väldigt duktig på både det ena och det andra..är lite sugen på kransen och hjärtat bl.a...det var mycket kul för oss om älskar allt vad pyssel heter...ha en härlig och skön helg ..med mycket pyssel..kram..PIA

Mamma C sa...

Så kul med ditt repotage. Ska kolla när jag får tidningen från min mamma. Kransarna blev jättefina. Ha en bra helg
Kram mamma c

C De-sign sa...

Hej GRATTIS... så kul med reportaget!!! Och vilka underbara kransar du gjort!!! Alltid lika inspirerande att titta in hos dig! Ha en skön helg! Kramar fr C

Lotta sa...

Hej,
vad fina kransar. Får nog ge mig ut och köpa tidning:)
kram Lotta

n o r d i n g å r d e n sa...

Å så kul Anna, har som sagt väntat med iver på detta reportage, ska köpa tidningen men det blir nog på måndag, här bor vi i buschen och allt är inhandlat till helgen: ) Längtar att få se, det ser jättefint ut det lilla du visar och ni är så fina på bilden! Kransen såg fin ut med, pysseldrottning! Ha en bra helg! Mari.

LOPPISLIV sa...

Hej Anna! Köpte tidningen av en slump igår och när jag sedan satt och bläddrade i den såg jag ju dig där i. Vilken glad överraskning det var. Det är så roligt att se ditt hem i tidningen. Det har jag längtat efter. Du har så himla fint överallt. Underbart reportage. Önskar dig en härlig helg. Kram Paula

Jenny Oak Fae sa...

UNDERBARA kransar!!!

Kul med reportaget...det var ytterst nära att jag köpte den tidningen igår..!

: )

KRAM, Jenny

<3

Annas skattkammare sa...

Underbara kransar, allers måste jag köpa med en gång! =) Både reportage och vackert julpynt, kan det bli bättre.. Ha en trevlig helg! Kram /Anna

Lea sa...

Hej !
Jag såg ditt reportage i Allers jultidning, mysigt måste jag säga.
Ha det gott!
/Lea

Lallis - liv och leverne sa...

Åh, vad kul!
Och så fint det var.
Kram Lallis

Ann-Catrin sa...

Anna!
men så roligt... tror nog jag måste slå till på den .. men har julnumret redan kommit...
Du har ju ett sagolikt hem så det kan jag ju förstå"!

Så himla fin krans med!

KRAM
A-C

Smultronstället sa...

Oh vilka fina kransar! Nu måste jag nog också binda några...

Smultronstället sa...

Oh vilka fina kransar! Nu måste jag nog också binda några...

Tusenfröjd sa...

Så kul! Får genast köra iväg och köpa numret... Kransarna ser ju jättefina ut.. såg något liknande i Vakre Hjem från förra året. Det är så fint med tyg och spets.
Ha en fortsatt trevlig helg/ Liv

Anonym sa...

Vilka underbart vackra kransar du gjort. Romantiskt, stilrent....Kul med Allers julmagasin. /isis/
http://isklockan.tradgardsblogg.se/

Karin Krut sa...

Oooh så kul nu måste jag hålla utkik efter den :) Jag som var så snabb förra året med att köpa den har helt missat den i år. Jag har dock tjuvstartat med alla jultidningar från förra året ;)
Ha en skön helg
Kram Karin

hemtrevnad marie sa...

Så kul! Då får man införskaffa den tidningen då!!
Kransarna var superfina!!!
trevlig helg!!
kraaam

Chatarina sa...

Sitter o läser tidningen nu.... fick syn på reportaget.. det var jättefint.
måste fortsätta läsa.

Ha det gott
Chatarina

Vit Gladiolus sa...

Tjing!
Jättefina kransar du gjort. Kul med nya ideér! Jag måste me´köpa tidningen!
MVH Zinkbaljan

Helen sa...

Har precis läst Allers julmagasin så jag var ju tvungen att kika in till dig. Har bara gjort en hastig kik idag, åter kommer dock igen, hittade mycket fint!

Älfgärdet sa...

Skaffade ett exemplar tidigare idag för att pyssla med dottern. Men jag har inte öppnat tidningen än - nu måste jag ju - genast!

Eddan sa...

Vad kul med reportage, måste se till att köpa tidningen. Visste inte att det kommit ut en julspecial även i år. Deras jultidning ifjol var jättebra tyckte jag.
Grattis till publiceringen!
Kram från Anette

Heidi-anitha sa...

Neimenn, så fnt du har gjort det!
Så utrolig lekker den blonde kranser var !Kanskje jeg skal rote i noen sekker etter gamle gardiner.. det var en god ide...kransen var med mose og var så nydelig!!! Nå fikk jeg lyst til å prøve meg..
klemmer White vintage. Heidi-anitha

Viola sa...

Nämen, vad kul, måste så klart köpa tidningen som jag aldrig läser annars, ner till kiosken på direkten, kram Violan

n o r d i n g å r d e n sa...

Hej igen Anna, åh, kunde inte hålla mej, åkte enkomt för att köpa tidningen i dag, och vilket fint repoartage det var från ert hem! Du har det så himla fint och arrngerar med van hand till de mest smakfulla stilleben! Snygga var ni med och tusen tack för att du gillar och nämnde min blogg, jag blir så glad! Du har mail. Mari.

Två systrar sa...

Va kul,var med syster på shopping i helgen och letade jultidningar och hittade bara Allers. Den första för hösten och fler skall det bli. Underbart reportage och gud vad vi längtar till jul nu. Tack för härlig inspiration Ses på Åsas. Kram Maria

Anonym sa...

Som vanligt fint och inspirerande. Tack tack tack för din underbara blogg Anna!
Om du visst vad du ger mig mycket i form av fina bilder och trevlig läsning. Det är som att sitta och bläddra i en heminredningstidning. Tack igen
/L

Anonym sa...

Jag har köpt tidningen i lördags.
Ska titta i den nu igen. *ler*

Lotta sa...

Hej,
vad roligt det måste kännas att få sitt hem visat i tidningen. Gissa vilken tidning jag har köpt? :)
Älskar jultidningar. Fina bilder och härliga kransar som jag önskar mig.
ha en bra dag.
kram Lotta

Smultronstället sa...

Hej Anna:))

Så roligt att se dig i julmagasinet!
Det är en riktig skatt jag tänker återvända till många gånger innan det blir jul:))Tack för alla inspirerande tips:))

Soliga höstkramar M

Brunkullan sa...

Det har jag missat! Måste kika in den idag då:)
Susanne

Simon sa...

Hej. Din blogg var anledningen till att jag började blogga. Din blogg är så himla fin. Tänk om du ville gå in på den där jag har en tävling. Det enda du behöver göra för att ha chans att vinna är att du länkar till min sida från din blogg.

Anonym sa...

tack för all underbar inspiration!!!

Sofia

Anonym sa...

Hejsan! Jag var hemma hos mina föräldrar för ett tag sedan och då hade mamma just Alles & jag läste repotaget om dig! Iofs så visste jag inte att det var just om er, förrens jag hamnade här i dag=) Så jag vill bara säga vilket fint hem ni har!!

Cissi

Anonym sa...

Sitter faktiskt med den tidningen i knät nu! Finner din blogg väldigt inpirerande och intressant så hit ska jag absolut kika in igen! Varmaste hälsningar från norr!

Anonym sa...

Jätte fint reportage i tidningen.
I Allers vecka 49 kan du läsa om ett repotage om våra pojkar som äter omega 3. killarna har varit med i en studie för barn som har koncentrationssvårigheter.
Hälsnignar Mamma Mia

www.undermiastrappa.blogg.se