onsdag 12 mars 2008

Recycling!

Tänk vad mycket man kan använda gammalt porslin till! Förutom att använda det när man dukar eller serverar mat, så kan man ju alltid plantera i dem. Eller bara låta vackra kannor, fat och terriner fungera som stilleben i all sin enkelhet:)

Jag har planterat pärlhyacinter i en gammal såsterrin. Både terrinen, kannan och det stora uppläggnings fatet med vågig kant, har jag köpt på loppis vid olika tillfällen. Som många av oss bloggisar älskar jag gammalt och lite krackelerat gräddvitt porslin:)

En minibukett snödroppar från trädgården tillsammans med pärlhyacinter och videkissar blir ett litet påskarrangemang. Videkissarna är faktiskt fjolårets - snacka om recycling!

Och snart så är det helg igen! På söndag planerar jag ett besök på Antikmässan. Någon annan som ska dit?

:)Anna


23 kommentarer:

Liten Bod sa...

Hej Anna! Jag gillar också att sätta blommor i porslin, speciellt terriner och tillbringare. I helgen ska jag för första gången gå på Antikmässa. Hoppas inte allt är oöverkomligt dyrt.... Kram, Tina

Anonym sa...

Jaa visst är det härligt att plantera i fint gammalt porslin, speciellt vårlökar och pelargoner tycker jag.
Själv har jag en kanna med blå ros som jag köpte när jag var i tolv årsåldern och den hänger fortfarande med den brukar fyllas med trädgårdens rosor om sommaren.

Ja Antikmässan missar man inte, där finns ju verkligen allt både dyrt och billigt och massor med människor med samma intresse
Ha re bäst
//Lena

Anonym sa...

Det är så härligt med vår blommor! Man blir så glad av dem. Dina arrangemang är jätte fina : )

Ha en bra dag!
Kram Maria

n o r d i n g å r d e n sa...

Så himmelskt vackert! Du är en stor inspirationskälla! Jag njuter av dina bilder och arrangemang... Mari.

Jenny Oak Fae sa...

Så vackert... :)

Kram, Jenny

<3

Jag ska på Trädgårdsmässa i Malmö imorgon, men Antikmässa är säkert också kul!

Annas skattkammare sa...

Ja gammalt porslin är ju helt underbart! Och som du säger kan man använda det till mycket mer än servering! Du gör så fina arrangemang. /Anna

Maria sa...

Snygga stileben!!!!

Maria sa...

Snygga stileben!!!!

Tee of Vinnord Cottage sa...

Så koselig med gammelt porselen som brukes til planter og blomster! Bildene dine er kjempefine!!!

MiaMaria sa...

Visst är det kul när man använder gamla saker till annat än man egentligen borde......och så blir det ju en viss charm bara fantasin som sätter gränser....

VAckra bilder!

Miamaria

Marie sa...

Jag älskar gammalt gräddvitt porslin så jag bara njuter av dina vackra bilder! Visst är det kul att använda saker till annat än det är tänkt till, jättefint att plantera i såsterrinen!

Trevlig kväll!
Kram Marie

Designe sa...

Så vackert med roscollaget nedan! Jättefint att plantera i gamla skålar och koppar tycker jag med! Ser att du satt dina snödroppar i en ljuslykta som jag oxå har...har dessvärre inga snödroppar :) Va skoj att gå på antikmässa, det skulle jag oxå gärna göra! :) Kram och trevlig helg på dig!

Sanny och Helena sa...

Vilka vackra bilder, jag älskar verkligen snödroppar, det är våren för mig.
Hälsar Helena

Unknown sa...

Hejsan Vännen!
Javisst är det alltid skoj när man kan öka användningsområdet för en pryl, och det blir ofta oväntat vackert! Ha det! Kram Pétra
http://www.metrobloggen.se/romantiskahem

lottens vita och gröna sa...

oh vilka miljövänner vi är! hihi men det är ju faktiskt så, köper allt nästan på loppis och använder prylarna till såskanna en adan och snödrppar nästa, det är underbart! urvackra foton! ha de gott, är sugen på antikmässan men bebben är risig så de får bli nästa gång! kram lotten

~~♥ Mamma Millan ♥~~ sa...

ja..så söta lyktor såå!!!

Millan Kramar
~~~`*'*´~~~

~~* W I T H E ♥ L O V E *~~

hemtrevnad marie sa...

Hejsan! Jag gillar också att ha blommor i gamla terriner och gräddkannor mm.... det gör ju absolut inget om det är krackelerat eller nån spricka här och var, bara charmigt!!
Och ja, jag ska också på antikmässan .....i mina drömmar.... SUCK!!!!)Du måste rapportera därifrån!
Kraam

Mia Maria Sallborg sa...

Hej kompis,
fint värre som vanligt. Jaha så du ska på Antikmässan det blir nog roligt. Själv ska jag på 40 års middag imorgon (nu är det Tittis tur) så jag kommer nog att vara lite trött på söndag:-)
Vi ses nästa vecka
Kram
Mia

RANA sa...

Du kan, du. Insuper hela härligheten och kommer att låna idén. Allt gott! :-)

/Rana

spetsar och änglar sa...

Dina bilder är så vackra!

Kram heléne

Färjtorp sa...

Det är så himla fint med vitt gammalt porslin. Själv fyndade jag nästan ett likadant stort fat igår. Det står i min kökshylla för tillfället. Du har gjort så fina arrangemang!
Trevlig helg.

Kram!

Frida sa...

Vilka underbara bilder, du har en jättefin blogg! Antikmässan skulle jag gärna vilja gå på. Antikviteter är ett av mina största intressen.
Ha en trevlig kväll!
Kram Frida

Anonym sa...

Jättevackra stilleben!
Jag var själv på antikmässan i lördags, underbart fina saker!:)