tisdag 24 april 2012

I valet och kvalet...

Hej!

Vi har bestämt oss för att byta ut soffan och fåtöljerna i vardagsrummet! Vi har kommit överrens om att vi ska ha 2 st Howardsoffor istället samt en ny stor matta! Jag har en inspirationsbild som jag tycker mycket om, se nedan! Jag gillar de vita sofforna mot den beige mattan och är inne på samma till vårat vardagsrum. Dock ej svängda soffor som på bilden utan raka som bilderna under visar.

Men samtidigt som jag älskar de vita sofforna så tycker jag att de linnefärgade är minst lika snygga! Fast jag undrar hur det blir om man spiller kaffe, rödvin etc i en linnefärgad soffa! Hur blir man av med fläcken då? Någon som har erfarenhet? I en vit soffa kan man ju alltid använda lite klorin men det är ju helt uteslutet i en linnefärgad. Man kan ta bort klädseln på sittkuddarna och ryggkuddarna och tvätta så kanske funkar det med vanish?

Ja ni hör! Jag är lite kluven vad gäller detta så tips och råd från er som har eller har haft linnefärgade soffor (materialet är 50% linne 50% bomull) emottages tacksamt!
7 kommentarer:

Anette sa...

Så snygga soffor ;)

Kramar ♥

emilias gömmor... sa...

Hej Anna! Har du sett Howardsofforna i mörktbrunt skinn? Praktiska och himla läckra!!!

Kram Mimmi

Vardagslycka sa...

Hej! Har också nyss bytt ut våra vita till ljusbeiga Oxford-soffor o fåtöljer ( 0ch innan vi köpte de vita hade vi linnefärgade) och av erfarenhet vet jag att det bästa är att impregnera dem noga. Finns sprayburkar att köpa i möbelbutikerna och det funkar bra ( jag gör det ca 2 ggr per år ). Om man råkar spilla något så bildas det liksom "droppar" på tyget som är lätta att få bort. Tyget suger inte åt sig vätskan. Det är även smutsavstötande mot allt annat.( Luktar dock ganska starkt så det behövs vädras men det är det värt )
Jättefina bilder som du visar och supersnyggt med en stor matta till möblerna!
Ha en fin dag!/ Carina

LOPPISLIV sa...

Hejsan Anna!! Ett bra val :-)) Jag har den svängda modellen i vårt tv-rum tillsammans med en divan fåtölj. De är så fina och klassiska tycker jag dessa soffor!! Vi valde en stenfärgad eftersom vi har hund och sitter ofta och fikar framför tv,n. En riktigt stor matta är jag också ute efter men inte hittat ännu. Lamporna jag köpte av dig har inte kommit upp här hemma ännu, men snart hoppas jag :-))

Ha en fin tisdag!! Kram Paula

vitadrömmarobusigabarn sa...

Riktigt snyggt
fint att ställa dom mittemot
trivs jättebra med det!!
Så fint det är här
Kram Tina

Lina sa...

Supersnygga soffor!!! Svårt val mellan vitt och beige, men oavsett kommer det bli kanon! Lycka till!
Kram Lina

KERUBEN sa...

Hej Anna,
Jag har precis en sån soffa som den längst ner av de tre bilderna. Samma färg. Om det är samma material vet jag inte men den ser lika fin ut efter 15 år (en svart tushfläck på ena kudden som vi nu då kan endast ha vänd neråt) vi har sovit i den, haft hundar, ungar you name it. Många gånger har jag haft den täckt om det varit riktigt kaotiskt
:) men annars inte. Den passar till modernt och nytt och har inte tröttnat. Det finns många olika märken av denna typen av soffa så prova på. Vi säljer en variant i vår butik men kommer inte ihåg om den finns e den beiga längre, men man kan få dem uppgjorda i alla färger och tyger så man behöver inte välja leverantörens egna utan lämna in. Håll koll på Martindales bara, slitstyrkan i tyget. Det är bra om det ligger i alla fall över 35 000 martindales eller vad det nu heter. Lycka till:)