lördagen den 20:e augusti 2011

Ännu ett bord...

...som förgyller min tillvaror:)

Jag hade turen att råka på ett fint gammalt slagbord på en loppis igår! Precis vad jag letat efter!

Bordet har ett fint patinerat underrede i en blek lindblomsgrön nyans samt en söt liten låda på en av kortsidorna som en extra fin detalj! Det enda jag behövde göra var att tvätta av bordsskivan med målartvätt och måla ytan vit!

Nu står bordet som ett smycke i orangeriet - helt perfekt att ha som avlastningsbord/buffébord vid fester:)

Nedan finns några bilder av hur det ser ut i vårat lilla orangeri...

Ha en härlig dag!








torsdagen den 18:e augusti 2011

A'la Maria Montazami!

Hej!

Oj vad snabbt veckorna rullar på:) Redan torsdag - så härligt!

Idag visar jag min nya fina mobilväska! Den är gjord i benvit sammet med dekorativt bling i form av en vacker spegelknapp och en liten tazzle i bästa Maria Montazami anda:)

Väskan rymmer både en mobil - modell större - samt visakort, lypsyl och även nycklar:) Den är söt som ett smycke och passar perfekt till lite romantiska kläder som jag gillar att ha på mig!

Det är min snälla mamma som har sytt mobilväskan!

Ha en riktigt härlig helg alla och glöm inte att det är sista avsnittet av "Sommar med Ernst" ikväll:)





onsdagen den 10:e augusti 2011

Plommonsylt!

Hej hej!

Igår, när det regnade och åskade, passade jag på att plocka in lite plommon från trädgården och kokade plommonsylt! Vi har fått en enormt stor skörd i år och jag kände att jag bara var tvungen att ta hand om en del av den.

Jag plockade 4 kg plommon och det blev 8 burkar sylt i olika storlekar! Då har jag mer än hälften kvar på trädet:) Får bli lite chutney också som är gott att ha till grillat utav en del av det som är kvar. Sedan ska mamsen få lite plommon också:)

Här kommer ett superenkelt recept på min Plommonsylt:

4 kg plommon, dela dem mitt i tu och ta ur kärnan (spara en del med kärnan kvar, det ger god smak åt sylten)
2,5 kg strösocker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vatten
1,5 tsk atamon

Koka upp plommonen med vattnet - låt koka ca 5 min, Blanda i strösocker och vaniljsocker
och låt koka ytterligare 15 min. Skumma av! Tilsätt atamon (rör ut atamonet i en kopp med lite
av sylten)

Sätt in rengjorda glasburkar i 100 grader i ugnen för att sterilisera dem. Häll sedan upp den något avsvalnade sylten upp till bredden och förslut. Klart!