tisdag 13 april 2010

Uteliv!

Hej på er!

Jag har - sedan ett par veckor - börjat träna lilla Siri för uteliv! En abessinier är inte särskilt lämpad att ha som innekatt - det är en mycket aktiv katt som gärna "hänger i gardinerna" och klättar på möbler. Hon ska så småningom bli utekatt precis som Ozzy:)

Än så länge är hon för liten för att vara ute ensam, och det vågar hon heller inte. Men när "mamma" är med så går det bra! En helt ny värld full av spännande saker har plötsligt öppnat sig för Siri! Hon jagar flugor, humlor och fjärilar, springer med full fart över gräsmattan, klättrar i träd, hoppar över buskar och stenar och tittar förundrat på allt som rör sig. Det är underbart att se hur mycket hon njuter av att få springa fritt.

Ozzy är ofta med som barnvakt och har full koll på vad Siri tar sig för. Om jag ropar på henne och hon inte kommer, så springer Ozzy genast dit för att hämta hem henne. Vilken guldkatt:) Fast oftast så kommer hon faktiskt när jag kallar på henne - de lär sig snabbt de små liven!

Ha en skön dag!7 kommentarer:

bikim sa...

so cute!
happy day Anna!
Rosa

n o r d i n g å r d e n sa...

Nämen så bedårande vänner! Och snäll fosterfar! Klart de ska vara ute, innekatter tycker jag synd om, även om de "klarar sig" blir de helt klart understimulerade inne och sååå mycket lyckliga om de får vara ute, gud va gullkiga de var ihop och så kul att de gillar varandra! Hoppas allt är bra med dig Anna! Soliga hälsn fr Nordingården!

OlgaA sa...

Va roligt har katten upp och ner i trädet!!! Så kul!

kram Olg@

Annas skattkammare sa...

Så¨härligt med en liten bebis.. söta bilder! =)

Vita rosor och förgätmigej sa...

Vilka sötnosar! Jag hade ingen aning om att det gick att träna katter sådär. Smidigt om de kommer när man ropar...
Jag har en tävling hos mig som du är välkommen att delta i. *blink*
Kram/ Anna

Outi sa...

Så otroligt vackra katter du har! Visst är det speciellt att få träna en unge i utomhuslivet. För mig har det varit högtidsstunder de gånger jag haft kattungar med mig utomhus de första gångerna. Det är bra att de lär sig komma när man kallar. Då vet man att om katten inte kommer efter en viss tid, är det dags att gå och kolla om den har blivit inlåst i grannens garage ;-)

Kram till dig och dina underbara katter!
Outi

MADE BY K sa...

Stiliga!!!