onsdag 30 september 2009

Höst på allvar...

Hej på er!

Nu känns det tydligt att hösten har kommit på allvar! Det slog till direkt och luften blev betydligt kyligare. Vi har till och med haft en frostnatt och i går morse var bilens rutor isiga...Måste nog ta in olivträdet och pelargonerna och istället plantera lite höstligt i krukorna.

Det är ju både vemodigt och ändå lite mysigt att hösten står för dörren. Nu kan man ju mysa inne med gott samvete, tända ljus, äta goda äppelpajer och sträckläsa böcker utan att känna att man måste vara ute för att solen skiner.

Jag har hittat en så vacker fruktskål i en antik & kuriosaaffär. Den var helt kolsvart så jag trodde ett tag att det inte skulle gå att få den fin igen, men efter en hel del putsande så blev den det! Jag har fyllt den med de sista äpplena från trädgården och de röda äpplena mot silvret gjorde att det blev lite "juligt" över det hela:)

Något annat som jag kommit över är massor av vackra vita linnehanddukar med vita monogram! Sådanna älskar jag och de är helt perfekta som servetter när man vill duka lite extra fint. Jag har behållit en packe till mig själv men resten hamnar i butiken, liksom fruktskålen och de söta gamla spegellampetterna...

Nu ska jag kavla upp ärmarna och baka en Tarte tartin - och blir den fin kanske den får vara med på bild i nästa inlägg:)

Ha en härlig höstdag!






13 kommentarer:

Pysselpalatset sa...

Hej, oerhört vackert. Visst är det kul att komma hem med något som är helt oxiderat och så står man och putsar...."OOO vad en liten gumma kan gnooo...." och så börjar det blänka... Älskar att putsa silver... kram Jeanette

Corinne. sa...

Comme toujours tes mises en scène sont superbes !
amitié
corinne

Viveka i Bläckhornet sa...

Hej Anna!

fick ett mail om att paketet kommit. ska hämta det idag :)
Åhhhh så fina de är manschetterna. Skulle ju först ha dem i min takkrona. Men pyttsan! De var ju för breda för det. Men det gjorde alls ingenting för de var superfina till fattigmansljusstakarna också. Visar i ett inlägg.

Monogrammet ska hamna på en kudde.

Nu ska jag kika in i din butik igen.

Ha en fin höstdag

Kram Viveka

♥ Affi ♥ sa...

Hösten är härlig, men jag saknar sommaren redan...
Jättefin fruktskål du fått tag på!
Kram

Ett Vitare Hem sa...

Vilken vacker lampett!
Visst har hösten kommit det blev mycket kallare på bara några dagar men härligt att solen fortfarande visar sig så glatt dag efter dag.
Ha en fin eftermiddag!
Kramis/LenaS

Louise sa...

Skålen är väldigt vacker och det är svårt att tro att den har varit svart... ;)
Stämningsfulla bilder - igen!

Blåbär och Mjölk sa...

Godkväll Anna!
Vi har haft frost på bilrutan några mornar nu... burr. Men endå så mysigt! :) Gillar hösten av många olika orsaker. Ja, jag gillar nog alla årstider. Alla har sin charm, eller hur ;))

Vilken vacker fruktskål! Så fint med de röda äpplerna. Och din lampett..åhhh vill ha!

Hoppas du får en jättemysig helg!
Varm kram / Åsa.

Margrethes hus og hage sa...

For en vakker skål du har funnet! Lekkert med epler i den!

Nå er det høsten, ingen tvil om noe annet. Det er koselig å være inne med en varm kopp te og tente lys, men sommeren savnes...

Ønsker deg en fin kveld! Hilsen Margrethe

LOPPISLIV sa...

Hejsan Anna! Underbara linnehanddukar du fyndat. Precis så känner jag också inför hösten, att det liksom blir ett lugn, alla måsten försvinner och det känns helt ok att sitta inne och kura, läsa en bok, titta på film, mysa med tända ljus och äta äppelpajer...Spegel lampetterna var superfina och i bakgrunden syns en skymt av alla dina vackra saker på hyllorna. Ha en trevlig söndag, Tarte tartin lät spännande, hoppas du visar den nästa gång. Kraaaam Paula

Designe sa...

Vilken fin lampett! Härligt med röda höstäpplen! Måste vara jättekul att jaga saker till butiken samt piffa och fota! :)
Kram

Vit Gladiolus sa...

Japp, hösten är här men så underbar!!!! Fina bilder som vanligt!!! ;=)

Kraaaaam

Livet på Vestergård sa...

Så vackra bilder du tar! Lite mysigt är det med hösten i alla fall :o)

Hege sa...

Nydelig blogg...men utrolig flotte bilder av herlig interiør.