fredag 5 december 2008

Lite gott och blandat!

Hej på er!

Veckan har rullat på i ett som vanligt högt tempo och denna vecka har flera i familjen drabbats av både magsjuka och halsfluss. Inget roligt alls! Men nu äntligen är det fredag igen och alla börjar att krya på sig:)

Jag har inte hunnit med så mycket av allt jag tänkt göra, bl.a har bullbaket blivit försenat pga sjukdom, men i helgen ska jag sätta lite fart! Tänkte göra ett pepparkakshus:) Det doftar så gott i hela huset av pepparkaka och julstämningen blir ännu mer påtaglig.

Ett par saker har jag dock hunnit med:) Jag har jag hängt upp en underbar lanterna i fattigmanssilver - ett nyinköp som jag inte kunde låta bli! Just nu hänger den i en nisch som gränsar till vardagsrummet men den kan likväl få hänga i sovrummet eller i trapphuset. Jag är säker på att den kommer att flytta runt en del:)

Årets adventsljusstake är med på bild också:) I år blev det långa kyrkoljus med en brinntid på nästan 50 timmar! Ljusen har jag ställt i en avlång silverkruka med ett tjockt lager sand i botten så de står stadigt. Jag har dekorerat enkelt med grön mossa, lingonris och några snöbär... Rätt så klassiskt:)

Något som jag fått dille på är ljusmanschetter i glas! Har köpt flera stycken hos Åsa & Årstiderna, vackra glasmanschetter med olika dekorslipningar och små glashängen. Nu pryder de nästan varenda ljusstake i huset.

Om man inte vill ha dem som manschetter kan man ta bort de små hängena och sedan använda dem som koppar till flytljus. Jättevackert i en skål eller zinkbalja med vatten! Jag gillar saker med flera användningsområden:)

Oj, detta blev ett långt inlägg...

Jag önskar er alla en riktigt mysig helg!

:)Anna


23 kommentarer:

Mejrams! sa...

Hej Anna!
Vill bara skicka en hälsning till dig och säga att du har en jättefin blogg med många inspirerande och fina tips. Det är alltid lika roligt att besöka dig./Merja

Unknown sa...

Hejsan vännen! ville bara titta in och önska dig en trevlig helg! Kram Petra

Monica sa...

Hej !!
AHH,det har gillar jag verkligen...!!
Lanternan ar underbar.....ja,jag har ocksa dille pa att dekorera ljusstakar.....och gillar saker man kan anvanda pa olika satt....
Men det alra vackraste har tycker jag ar adventsljusstaken..!!!!
Den ar bara for fin......den har lite hoga kanter ocksa,vilket jag tycker ar vackrare....och klassisk stil ar na't jag personligen alskar.....en klassiker dor aldrig........
Ha det bra,
Monica

Anonym sa...

Hei Anna,

jeg liker adventsljusstake din. Så utrolig nydelig. Ha en fin helg!

n o r d i n g å r d e n sa...

Så msyigt, så vackert!!! Fin lykta och ljuvlig adventsljusstake och såna glasljusmanschetter får det verkligen att bli festkänsla i ett nafs! Trevlig andra advent och hoppas ni mår bätter nu! Mari.

Butik Östergården sa...

Hej Anna!
Gillar du också alla dessa glas manchetter. Det ser så vackert och sirligt ut på ljusstakarna. Vilken underbar advents skål du hade! Lanternan var också jätte fin. Jag ska inte glömma att köpa Aftonblades bilaga i morgon! Spännande!
Ha en mysig helg!
Kram Helen:)

Casa Loda sa...

Hej!
Va kul att se din lanterna, den är så fin. Jag köpte själv en likadan i somras. Just nu hänger den i vardagsrummet. Vi flyttar snart till nytt hus, och jag är säker på att den kommer flytta runt där innan den hittat sin rätta plats.
Ska bli kul att läsa Aftonbladets bilaga i morgon.
Trevlig helg!
Annika

Ida sa...

Vilken fin lanterna du funnit, är det den de säljer på Indiska?? Tycker oxå om ljusmanschetter. Mina personliga favoriter hittade jag i Lisbeth Dahls butik förra hösten. De påminner om dina på bilden och jag tycker så mkt om dem. Bra tips att använda dem till flytljus!

Många kramar Ida

C De-sign sa...

Hej
Vilken fin lanterna och adventsljusstaken är bara sååååå fin!!! Hoppas nu att ni håller er friska....honung, pressad lime + en klyfta lime+ lite riven färsk ingefära+ varmt vatten... det är drycken som håller mig frisk..."peppar peppar", kanske värt att prova! Ha en fin andra advent! Kram fr C

annashusidingtuna sa...

Lycka till med pepparkakebaket och hus byggandet där av.
Kram Anna

Anonym sa...

Underbara bilder, lanternan i fattigmanssilver är jätte fin. Fattigmanssilver hör julen till jag får en riktig jul känsla av det.
Kram Annica

Marie sa...

Så vacker lanternan var och så fin din adventsljusstake är, underbara bilder!

Ha en härlig helg!
Kram Marie

drömmen om vitt sa...

Stackars er med sjukdomar av alla det slag, det är väl typiskt att allt ska komma nu! innan jul. Men fina saker har du hunnit med, adventsstaken är underbar.
Há en tevlig helg!
Lotta

Vitt och nött sa...

lanternan va verkligen underbar! å adventsljusstaken va oxå väldigt fin! va bra med brinntid på 50 timmar, då räcker dom ju en
stund :)

ha en skön helg!
KRAM

Vit Gladiolus sa...

Ljuvliga bilder!
Trevlig helg säger jag med;)
Kram

Annas skattkammare sa...

Underbar lykta! Så fint du pyntar.. Trevlig helg!
Kram /Anna

Wickans värld sa...

Visst är det smart o fint med kyrkljusen. Jag "investerade" några när jag var på Liljeholmens butik i somras.
Fint pyntat hos dig, som vanligt! =)

Ha en härlig helg!

linnea-maria sa...

Hej Nu var det alldeles för längesedan jag var här och hälsade på. duhar gjort så vackert hemma hos dig. Ha en fin advent /linnea-maria

Unknown sa...

Hejsan Anna!
Tjusig lykta och adventsljusstake och såna glasljusmanschetter sätter verkligen pricken över I:et! Phu, du det låter som om du har massor i december... kalas och julpynt, klappar och mat! Ja, jag är klar men bara för att jag är en "julmanisk" ler, människa hihi Kram Petra

Lilla Blanka sa...

Hej goa Anna!

Såg just det senaste reportaget i Härligt Hemma och det var jättefint! Man börjar vi bortskämd med en massa reportage från ditt hem ;)

Lanternan i fattigmanssilver är jättefin, helt underbar! Älskar avskavt fattigmansilver :)

Stor kram
Mia

Galleri Hönshuset sa...

Häääärliga bilder..ha det gott. Kram Pirre

Två systrar sa...

Vad fint det blev...vi ska ta oss ut i skogen i veckan och plocka lite lummer vi. Skönt att ni mår bättre:-) Här har det jobbats och pysslats hela helgen...ett docksåp till E har jag gjort klart! itta in så får du se, förresten, vet du om några andra i vår stad har inredningsbloggar? Vi känner till två förutom dig, de har vi länkat. Kram C & M

Anneli sa...

Vad fint det blev - gillar oxå saker som går att ha till mycket....
Kramar/Annelie