onsdag 5 september 2007

Vanor och ovanor, och ett middagstips:)

Jag har blivit utmanad av Madelene som har den härligt inspirerande bloggen Linneagården att speca mina vanor och ovanor:)

1. Mitt hem är min borg och där trivs jag allra bäst! Tycker om att åka bort ibland, men vill hem ganska snart igen. Sover allra helst hemma:)
2. Köper alldeles för mycket inredningsprylar och tidningar! Jag borde verkligen skära ner till hälften! Har avslutat 3 prenumerationer, men köper dem i alla fall så fort de kommit ut i butiken - så himla knäppt!
3. Damsuger varje dag!
4. Måste ha något inredningspyssel eller projekt på gång hela tiden, annars blir jag rastlös!
5. Dricker bara kaffe på morgonen - en eller två stora koppar svart utan socker. Resten av dagen dricker jag the eller vatten.
6. Saltar alldeles för mycket på maten, och alltid innan jag ens har smakat.
7. Behandlar katten som om han vore mitt barn, och inte en katt:)
8. Måste alltid diska upp grytor och kastruller jag använt när jag lagat mat, innan jag kan sätta mig till bords och äta!

Jag vet inte vilka som inte har blivit utmanade, så jag utmanar alla som inte redan har blivit det:)

Sedan vill jag gärna dela med mig av ett superlätt och supergott recept! Passar bra både till vardags och fest och det går dessutom snabbt!

Laxfilé med pestogrädde (4 pers)

1 pkt djupfrysta laxfiléer
Grädde
Pesto
Matlagningsvin (vitt)
Citron
Salt
Svartpeppar

Lägg de tinade laxfiléerna i en ungssäker form. Krydda med salt och grovmalen svartpeppar och pressa 1/2 citron över.Blanda 2,5 - 3 dl matlagningsgrädde med 1 dl matlagningsvin och ca 2-3 msk pesto (eller efter smak)
Häll pestogrädden över laxen och ställ in i 225 grader ca 25 min.

Servera med kokt potatis och kokta rotsaker alternativt med tagliatelle och kokt broccoli.
Ps - vill man ha mer sås är det bara att öka på med grädde, pesto och lite mer matlagningsvin:)

Smaklig måltid!

:)Anna

13 kommentarer:

signe sa...

Va kul att läsa om dig!..jag behandlar nog oxå min katt som ett barn! *fniss*
Receptet såg supergott ut, det måste jag prova! :) Kram

Guldkant På Livet sa...

Hej Anna, men så himla snygg kudde du har gjort, vad du är pysslig och så snyggt det blir! Kul att läsa om dina vanor, mycket stämmer in på mej med, utom dammsugningen var dag : ) Min katt är också en människa ; ) Å du, nu har jag besökt ditt favoritställe på Upplandsgatan! Tack för tipset, jag ska skriva om det i ett senare inlägg! Mari. ( Tack för receptet, såg mer än gott ut!)

Maria sa...

Vad kul att få läsa om dig.

Jag måste erkänna att massor av det du skriver stämmer även in på mig. // ME

Solkatter & dammråttor sa...

Håller med både dej och Signe.....katterna ska behandlas som bebisar...åsså måste man prata bebispråk med dom *tihi*.
Tack för det goda receptet(ser gott ut i alla fall)Det ska jag prova.
Ha en mysig kväll!Kram!

Uppe på vinden sa...

Tack för recpetet!! Håller med dig allra mest på punkten om inredningstidningarna....säger också upp numren för att sedan springa och köpa ett par lösa tidningar och påbörja en prenumeration igen efter nån månad...hopplös, men kan INTE låta bli! Må gott! Kram!

hemma bäst sa...

Hej! Vad roligt med recept! ska prova på det. Jag känner igen det där med saltet. Fast jag har aromat,på nästan allt. kram

Julia sa...

Ååå har ni fårr så mycket äpplen. Våra träd dignade förra året men de verkar ha tagit paus detta året. Receptet lät riktigt smarrigt :)

WhiteVintageDreams sa...

Vad roligt att få läsa lite om dig. Å som vanligt har du pysslat en massa fint :). Det är så roligt att kika in här. Tror faktiskt att vi har likadana Panduro-dokument. fast "min" sitter som piratbrev på sonens vägg idag :). Fast jag tror att det blir svårt att se på bilden att det är likadant???
Kram

Lallis sa...

Receptet verkar kanonsmarrigt:)
Kul att läsa dina svar!
Kram Lallis

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Kul läsning:-)
Och det receptet lät spännande..Jag har en liten förkärlek för pesto, lax är inte heller dumt!
Ska kanske pröva detta i helgen...:-D

Susanne

alacs sa...

Får jag kontra med två laxrecept då?!

1. Bottna en ugnsäker form med färsk spenat (ta rejält lager, fluggit ca 3 cm åtminstone) och lägg på de tinade laxbitarna. Salt och peppar. Hyvla några skivor parmesan och lägg på laxen. Häll på matlagningsgrädde. 20 min i 200 grader. Servera med tagliatelle eller potatis, och lite grönsaker.

/alacs

alacs sa...

2. Laxskivor i botten på en ugnsäker form. Tomatpesto, salt och peppar, och toppa med hyvlad parmesan. 200 grader 20 min.

Servera med potatis och grönsallad.

/alacs

blåkullan sa...

Låter väldig gott! Detta ska lagas till familjen!