söndag 9 oktober 2011

Ha begär!

Hej på er!

Sitter här på söndagskvällen och beställer lite varor till butiken! Bl.a vackra smycken från favoriten Soul of Maïa!

Alla deras smycken väcker ett "Ha begär" hos mig! Som t.ex detta halsband i vackra jordfärger, och kreolerna med fint utsirat mönster...Just Lovely!

Jag har fått hem massor av fina nyheter till butiken nu och i nästa vecka kommer ännu mer: Vintage by Ninas underbara inredningsbok, varor från Chic Antique's höstkollektion "Blushing Autumns" och lite påfyllning från både Jeanne d'Arc Living och Affari! Det känns som julafton var och varannan dag, hi hi:)

Missa inte att Piece of Heaven numera även finns på Facebook! Klicka här för att komma dit och du får mer än gärna även "Gilla"

Ha en skön söndagskväll!





fredag 7 oktober 2011

En snygging i köket!

Hej!

En liten snabbis bara så här på fredagen:)

Jag har höstdonat lite i köket, bytt ut lite textilier och hängt upp en ny gammal spegel! Färgskalan går i jordiga färger med vit bas, lite beige, grått och inslag av silver och lite svart.

Sedan har jag fått tag på en riktig snygging som numera huserar i köket! En ny gammaldags kran med fina former och med handtag i porslin! Kranen är av märket Tapwell.

Jag önskar er alla en riktigt härlig helg!




onsdag 5 oktober 2011

Äppeltider!

Hej hej!

I helgen hade vi svärmor och hennes man på besök! De hade med sig två stora papperskassar med äpplen av den godaste sorten: Aroma! De passar lika bra som dessertäpple, i maten eller bara att äta som de är.

Här kommer ett smarrigt recept på en amerikansk dessert med äpplen och plommon, ett mellanting mellan paj och kaka:

Äppel- & plommoncobbler:

4 stora plommon (ca 350 gr)
4 äpplen
3/4 dl råsocker
1 tsk kanel, malen
1 dl mjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl crunchmüsli, t.ex Start
1 1/2 tsk bakpulver
125 gr rumsvarmt smör
1 dl råsocker
1 ägg

1. Skala och dela äpplena i klyftor. Dela plommonen.
2. Blanda äpplen, plommon, socker och kanel i en ugnsfast form.
3. Blanda mjöl, havregryn, müsli och bakpulver. Vispa smör och socker mjukt.
4. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda sist ner mjölblandningen.
5. Bred smeten över frukten och grädda i 175 grader i ca 40 minuter eller tills äpplena är mjuka. Lägg över folie efter ca 25 minuter.
6. Servera cobblern ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.



torsdag 29 september 2011

Lästips!

Jag har köpt en ny bok! Kunde inte motstå Maria Montazami's nya bok med vackra bilder från hennes hem, smarriga recept på tilltugg, grillat, sallader, drinkar och efterrätter.

Jättekul att bläddra i och få lite inspiration av, och även om hennes inredningsstil inte är "Fransk/dansk lantstil" så är den ändå tilltalande!

Så här sitter jag nu - i orangeriet - och dricker en kopp te ur min nya mugg och drömmer om lyxliv i Kalifornien, hi hi...

Trevlig helg alla!

(PS - temuggen har jag köpt här!)



fredag 23 september 2011

Fredag igen!

Hej hej!

Så var det fredag igen! Veckorna bara rusar förbi tycker jag!

Idag blir det lite fix med butiken, ska packa upp och plåta lite nytt som kommit in. Sedan blir det lite fredagsshopping och naturligtvis matlagning. Jag brukar alltid vilja mysa till det lite extra till helgen med god mat och gärna lite gott vin!

I morgon ska vi ta en tur till Ikea för att att köpa soffa och lite annat smått och gott till sonens rum. Och så måste vi hinna höstfixa i trädgården och införskaffa en massa ved, för nu är kvällar och morgnar kyliga och då är det mysigt att kunna tända en brasa!

Hoppas ni får en riktigt mysig helg!



torsdag 15 september 2011

Grädde och nougat!

Hej hej!

Vips sa det så har halva september passerat! Och det är ju bara 3 månader kvar till jul:)

Fast än är vi inte där men man kan ju absolut börja höstpiffa lite nu! Med mysiga plädar och tända massor av ljus, laga mustiga höstgrytor med kantareller och baka smarriga äppelpajer...Skönt också att kunna få mysa inne med en bra bok en ruggig höstdag:)

Idag visar jag lite bilder från gårdagens produktfotografering! Jag har fått hem ljuvliga pälsplädar, tazzles och gardiner med spets- allt i färgerna nougat och gräddvitt. Mums!

Den jordiga färgskalan kombinerat med vitt passar ju så bra till hösten!

Nu ska jag ut en sväng i skogen för att se om jag kan hitta lite fler kantareller:)

Ha en härlig dag!



torsdag 8 september 2011

Höst...

...ja det är svårt att blunda för det men nu har väl ändå hösten gjort sin entré! September har kommit! Fast vi har ju fortfarande skön värme och sol i stora delar av landet än så länge och det får det gärna fortsätta vara hela månaden ut!

Jag har inte gjort direkt någon "höst" varesig inne eller ute. Ute har jag flera sommarblommor som lever kvar i zinkbaljor och krukor - både lavendel, pelargoner och rosor och de kommer nog att få vara kvar september ut...

Fast lite höstfeeling blir det ju mellan varven. T.ex när man plockar in en stor skål med äpplen från trädgården som doftar i hela huset! Eller när man hittar gula kantareller på den dagliga skogspromenaden - och framför allt - när mörkret har lagt sig och man tänder en massa stearinljus! Då känns det!

På baksidan av vår bod har vi anlagt en ny uteplats! Den är ännu inte helt färdig men här har jag i alla fall stylat lite men en lång vit bänk där jag har ställt upp lite blommor blandat med sifoner och lyktor. Här har jag även placerat en gammal fin dörr lutad mot väggen! Den har jag höstpiffat lite med en krans av lärk! Mer bilder från denna uteplats kommer inom kort...

Ha en härlig dag!



lördag 20 augusti 2011

Ännu ett bord...

...som förgyller min tillvaror:)

Jag hade turen att råka på ett fint gammalt slagbord på en loppis igår! Precis vad jag letat efter!

Bordet har ett fint patinerat underrede i en blek lindblomsgrön nyans samt en söt liten låda på en av kortsidorna som en extra fin detalj! Det enda jag behövde göra var att tvätta av bordsskivan med målartvätt och måla ytan vit!

Nu står bordet som ett smycke i orangeriet - helt perfekt att ha som avlastningsbord/buffébord vid fester:)

Nedan finns några bilder av hur det ser ut i vårat lilla orangeri...

Ha en härlig dag!








torsdag 18 augusti 2011

A'la Maria Montazami!

Hej!

Oj vad snabbt veckorna rullar på:) Redan torsdag - så härligt!

Idag visar jag min nya fina mobilväska! Den är gjord i benvit sammet med dekorativt bling i form av en vacker spegelknapp och en liten tazzle i bästa Maria Montazami anda:)

Väskan rymmer både en mobil - modell större - samt visakort, lypsyl och även nycklar:) Den är söt som ett smycke och passar perfekt till lite romantiska kläder som jag gillar att ha på mig!

Det är min snälla mamma som har sytt mobilväskan!

Ha en riktigt härlig helg alla och glöm inte att det är sista avsnittet av "Sommar med Ernst" ikväll:)





onsdag 10 augusti 2011

Plommonsylt!

Hej hej!

Igår, när det regnade och åskade, passade jag på att plocka in lite plommon från trädgården och kokade plommonsylt! Vi har fått en enormt stor skörd i år och jag kände att jag bara var tvungen att ta hand om en del av den.

Jag plockade 4 kg plommon och det blev 8 burkar sylt i olika storlekar! Då har jag mer än hälften kvar på trädet:) Får bli lite chutney också som är gott att ha till grillat utav en del av det som är kvar. Sedan ska mamsen få lite plommon också:)

Här kommer ett superenkelt recept på min Plommonsylt:

4 kg plommon, dela dem mitt i tu och ta ur kärnan (spara en del med kärnan kvar, det ger god smak åt sylten)
2,5 kg strösocker
1 msk vaniljsocker
2,5 dl vatten
1,5 tsk atamon

Koka upp plommonen med vattnet - låt koka ca 5 min, Blanda i strösocker och vaniljsocker
och låt koka ytterligare 15 min. Skumma av! Tilsätt atamon (rör ut atamonet i en kopp med lite
av sylten)

Sätt in rengjorda glasburkar i 100 grader i ugnen för att sterilisera dem. Häll sedan upp den något avsvalnade sylten upp till bredden och förslut. Klart!