onsdag 20 november 2013

Vinterdekorationer!

God eftermiddag!

Har varit lite lat med inlägg under november men jag har bara inte haft någon som helst inspiration! Mörka gråa dagar gör det svårt att ta bilder och helgerna är fulla med renoveringsarbete...

Vi har hunnit en liten bit på dessa 3 månader som vi bott i huset! Lite fler lister har kommit upp, mer el har dragits, en uppfart till våra bilar har iordningställts i en del av trädgården, vilket innebar att ett vackert gammalt äppelträd och en 5 meter lång häck har tagits bort. Det kommer att bli bra i slutänden men just nu ser det inte så där jättetjusigt ut. Men det var skönt att få upp bilarna på vår egna tomt istället för att stå parkerade på allmänna ytor en bit ifrån huset...

Har börjat lite smått med att vinterdekorera! Ljuslyktor finns ju framme året om men nu har jag tagit fram ännu fler och ljusen som brinner är doftljus som doftar av julens kryddor: äpplen, kanel, nejlika och apelsin. Några hyacinter och tazetter har smugit sig in också och det känns lite mysigt, men den där riktiga julkänslan har dock inte infunnit sig ännu! Inte så konstigt kanske då mina rosor och pelargoner som står ute fortfarande blommar:) Har inte haft hjärta att ställa undan pelargonerna för vintervila ännu men måste nog göra det i helgen, för rätt var det är så slår vintern till!

Ha en skön dag!





I bakgrunden blommar rosbusken - i slutet av november!



Fortfarande mycket grönska utanför fönstret!





Liten hyacint tittar fram!

Knappt man ser den men snart slår den ut:)





fredag 1 november 2013

Pumpor och ljus...

Hej!

Har lite svårt att förstå att det redan är november! Var tar alla veckor vägen? Snart är det dags att leta fram julpyntet:)

Jag önskar innerligt att vi inte får en extremvinter i år med 20 minus och tonvis med snö...Allt blir bara så besvärligt då. Men någon minusgrad och vacker frost får det gärna vara så att det gnistrar som om allt var strösslat med små diamanter! Det är så vackert och ger en härlig stämning! Nåja det är bara att vänta och se och sen gilla läget:)

Idag är det fredag och jag väntar en leverans av varor till butiken! Ljuvliga stora vita soppterriner, skärbrädor och ströare i porslin! Förväntan är stor och det ska bli så spännande att packa upp!

Nedan lite bilder från gårdagens smått Halloween pyntade hem! Vi har aldrig firat Halloween, inte ens när barnen var små. Däremot har vi alltid besökt kyrkogården på Allahelgona och tänt ljus för nära och kära som inte längre finns med oss.

På senare år har jag dock plockat in vissa valda delar av Halloween, detta med att pynta med pumpor! Jag målade mina vita då jag tycker de blir mycket vackrare än orange och gröna:)


Ha en härlig helg!