tisdag 22 oktober 2013

Höstträdgård!

 God morgon!

Fick frågan om jag kunde visa lite bilder från vår trädgård och här kommer några höstbilder! Känner att vi inte har så mycket att visa från trädgården just nu då vi inte har några färdigställda ytor.

Vi fick ju riva altanen och de stenlagda uteplatserna i somras när vi genomförde en nödvändig dränering. Vi har överhuvudtaget inte hunnit göra något i trädgården ännu. All renovering har vi hittills gjort inne. Men till våren så ska vi ta lite krafttag utomhus.

 Ett uterum står högt på listan, samt en spa avdelning med ett utespa, ett växthus och lite stenlagda gångar! Vi ska även riva den befintliga friggeboden och ersätta med ett garage! Ja planerna är många, stora och dyra så vi får beta av dem vartefter.
















tisdag 15 oktober 2013

Oktober rum!

God eftermiddag!

Ja nog känns det att det är oktober idag! Mörkt och ruggigt hela dagen utan minsta tillstymmelse till sol! I alla fall där jag bor...Så jag tänder ljus, massor av ljus och tycker det känns ganska mysigt!

För några dagar sedan fick jag lite lust att pyssla och fixa, något som jag alltid får så här års! Passade på att utnyttja pysselandan och  målade några små pumpor vita! Fixade ett par egna ljuslampetter av antika tallrikar också när jag ändå var igång:) De passade perfekt i köket!

Jag gjorde lite fina fynd på en loppistur i fredags där jag hittade tallrikarna till mina ljuslampetter och en vacker antik häst! Blev verkligen glad över mina fynd och pållen passade bra ihop med golvuret från 1700-talet.

Helgen gick åt till att plocka lite mossa i skogen och sedan höstade jag till lite i trädgården, dekorerade utekrukor med mossa, ljung och äpplen samt plockade in några kvistar syrenhortensia!

Ha en skön kväll!















måndag 7 oktober 2013

Den gamla köksingången...

God förmiddag denna lite gråa måndag med massor av höstkänsla!

Inte mig emot! Tycker faktiskt det känns skönt att få vara inne och pyssla med gott samvete, inte känna att man måste ut för att solen skiner! Sen har jag ju lite att pyssla med också:)

Vårt hus stod klart 1929. Många originaldetaljer finns kvar fast en del blev ombyggt i början av 70-talet. T.ex gjordes då ett badrum på övervåningen och köket revs ut och blev lite mer modernt. Bl.a så sattes en av ingångarna till köket igen. Den från vardagsrummet...

I den gamla köksingången, som bara har varit en tom trist nisch sedan 1974, har vi nu påbörjat arbetet med att göra ett platsbyggt skåp! Bakstycke, tak och sidorna består av panel. I helgen fick vi upp hyllorna och i veckan kommer även lister på plats. Golvet är ett gammalt brädgolv som ska slipas och målas vitt. Allt är lite halvfärdigt än så länge men jag kunde inte låta blir att ställa upp lite saker på hyllorna i alla fall:)

Nedan lite bilder från vårt projekt. Tror det kommer bli riktigt bra när det är färdigt!

Ha en härlig dag!

Kram!










Rachel Ashwells senaste bok på en av hyllorna!
Flyttkartonger skymtar i bakgrunden - fortfarande ouppackade!