måndag 31 december 2012

Gott slut 2012 - Gott nytt 2013!

Så har vi kommit fram till årets sista dag - i morgon är det 2013!

Idag tog vi en lång och skön sovmorgon, vaknade till sol, plusgrader och takdropp vilket gjorde mig på riktigt gott humör:) Älskar att se hur snön smälter bort och det gröna gräset som skymtar fram påminner om att våren snart är här!

Maken och jag firar nyårsafton på tu man hand för första gången på många år! Det är drygt 20 år sedan vi var själva en sådan här dag! Dottern har flyttat hemifrån och firar i år tillsammans med sin pojkvän i Lund, och sonen firar med sina kompisar!

Bordet står dukat för två i vitt och silver och en knippe krispiga tulpaner ståtar i mitten - maken och jag ska nu sätta igång och laga vår middag - det blir en smarrig 3-rätters meny att se fram emot ikväll!

Jag önskar er alla ett riktigt Gott Nytt År!


!








söndag 23 december 2012

God Jul!

Idag är det dan före dan och julbestyren är i full gång! Granen är klädd och på spisen puttrar risgrynsgröten. Snart är det dags att ugnsbaka julskinkan!

Ute faller stora flingor och allt är inbäddat i ett tjockt vitt snötäcke. Inne sprakar brasan och jag har tänt upp massor av stearinljus - tillsammans sprider de en stämning som är svår att överträffa!

Idag kommer några av våra långväga gäster och imorgon väntas några till! Ser fram emot att få fira jul ihop med nära och kära och komma ner i varv efter en intensiv period med jobb och renovering...I mellandagarna sätter vi fart igen!

Vill passa på att önskar er alla en riktigt God Jul!



onsdag 19 december 2012

I städartagen...

Hej!

Idag håller jag på att städa och fixa hemma! Inte bara inför jul utan inför en extrainkallad husvisning i morgon! Ett par som ville komma och titta innan jul så vi håller tummarna för att de gillar vad de ser:)

Snön vräker ner utanför och mina mossfyllda krukor och urnor med äpplen syns inte under det tjocka snötäcket - så ute går det inte att fixa så mycket! Men det gör inget eftersom huset ser ut som ett litet pepparkakshus med gnistrande snö på både tak och mark:)

Inne välkomnar jag med tända ljus och en sprakande brasa i murspisen...Lite hyacinter skapar julstämning och ljusslingor pryder både speglar och hyllor...






söndag 16 december 2012

Lite nytt i butiken!

Hej!

Här rullar dagarna på i ett hektiskt tempo! Det är renovering på fritiden och full rulle i butiken i veckorna - mycket ska hinnas med innan julafton! Börjar känna lite småpanik för hur jag ska hinna blir klar i år med julklappsinköp, julgran och all mat men det brukar lösa sig:)

Jag har tagit fram en underbar kollektion av rokokoporträtt - konstrryck på canvasduk - till butiken! En stor del av inspirationen till dessa fann jag hos Jenny med bloggen Madame Petite. Jag har dock alltid gillat dessa 1700-talsmålningar och gjorde för några år sedan mina egna kopparstick efter porträtt av Alexander Roslin! Detta inlägg kan du läsa här: http://annashuspalandet.blogspot.se/2008/08/antika-kopparstick.html

Idag visar jag ett par porträtt ur kollektionen: Dam i blått och Marie Anoinette i storleken 40x50! Dessa är uppspända på kilramar så de ser ut som äkta oljemålningar.

Ha en härlig dag!




torsdag 6 december 2012

Så kom snön...

...och la sig som ett tjockt vitt täcke över hela Sverige! Underbart vackert men ack så mycket det ställde till!

Tror vi har fått närmare 1 meter med snö på bara en dag! Det var kaosartat här i Stockholmstrakten, med inställda tåg och bussar och oplogade vägar. Det blev en dag då både jag och maken fick jobba hemifrån och varken sonen och dottern kom iväg till skolan!

Men nu flyter allt på igen och endast ett lätt snöfall singlar ner över Södertörn...

Idag blir det några bilder från vårt julpyntade hus. Vita pappstjärnor i ett par fönster, hyacinter inbäddade i grön mossa, några kottar och massor av levande ljus, doftande glögg och pepparkakor räcker för att skapa julstämning!

Ha en mysig dag!