måndag 27 augusti 2012

Rosor...

Hej!

Äntligen blommar mina rosor i trädgården! Som jag har väntat! Trodde att det inte skulle bli någon blomning i år eftersom de normalt slår ut i början av juli! En och en halv månad försent har det nu kommit mängder av knoppar som slår ut en efter en!

Om bara några dagar har vi vår husvisning och det var ju extra trevligt att rosorna valde att visa sig från sig bästa sida till dess och det ser jag som ett gott tecken:)

Nej nu måste jag ta tag i lite saker som ska vara klara tills visningen! Ska börja ute i orangeriet idag med en riktigt storstädning och puts av fönster!

Ha en trevlig dag!








lördag 18 augusti 2012

Nya utmaningar!

Hej!

Sommaren går mot sitt slut och inom kort är det höst igen! Med hösten kommer även en massa nya utmaningar och det känns väldigt spännande!

Vårt hus är nämligen till salu! Kika här om du är intresserad!

Vi har bott i huset i 9 år -  våra barn har vuxit upp och dottern har redan skaffat egen lägenhet. Om något år eller två är det sonen som flyttar till egen lya... Maken och jag har efter en längre tids funderande beslutat oss för att sälja och köpa ett annat hus inne i stan, lite mer centralt.

Vi har redan hittat det nya boendet - en oslipad liten diamant från slutet av 1920-talet med stor uppvuxen härlig trädgård på lagom avstånd från centrum! Ett hus som behöver lite omvårdnad och kärlek för att blomma upp och bli en liten juvel!

Det är naturligtvis med blandade känslor som vi säljer vårt älskade hus! Vi har byggt huset och därmed gjort alla val - inne som ute -  lagt ner blod, svett,  massor av tid och kärlek. Jag hoppas att de nya ägarna kommer att vårda och älska huset lika mycket som vi har gjort!






fredag 17 augusti 2012

Nytapetserat...

Hej hopp!

Hoppas ni har det bra i sensommarvärmen! Här hemma har maken och jag ägnat helgen som var till att  fixa och dona både ute och inne! Det finns alltid något att göra när man har ett hus och trädgård:) Vi har bl.a äntligen tapetserat om våra garderober i sovrummet - något som jag har velat göra i flera månader:)

Älskar mönstret i tapeten! Den är så ljuvligt vacker och passar perfekt in i det övrigt så vita rummet. Ger en romantisk och ombonad känsla. Lite tur hade jag också då de gröna bladen matchade affischen från Le Crapaud  helt perfekt:)

Ha en härlig helg!




onsdag 8 augusti 2012

Körsbär...

Söta stora härliga mogna körsbär - mmmm...

Känns som en lyx att kunna gå ut i trädgården och plocka flera skålar fulla med egenodlade körsbär!

Vårat körsbärsträd planterade vi för 8 år sedan och det är först i år som det ger en lite större skörd! Tidigare  har det varit blygsamt med körsbär eller så har de varit angripna eller snabbt blivit uppätna av fåglar.

Men inte i år och lycklig är jag för det:) Nu ska jag baka en körsbärspaj!

Soliga hälsningar!












söndag 5 augusti 2012

Sensommarliv!

Hej!

Så var semestern slut för denna gång! Vi har haft en underbar sommar som inleddes med en resa till Toscana! Därefter strandliv hemma och sedan några härliga dagar i Karlshamn! Vips så är vi redan inne i Augusti!

Även om semestern är slut så är ju inte sommaren det! Tvärtom i år egentligen eftersom det är först nu som den riktiga påtagliga sommarvärmen har kommit med soliga dagar och ljumma kvällar! Har grillat och dukat upp ute var och varannan kväll i augusti! Det gäller att passa på så länge det varar:)

Dagens collage bjuder på lite sensommarbilder från trädgården. Den blå blomman är faktiskt ogräs men vem säger att inte ogräs kan vara vackert?

Ha en härlig dag!