tisdag 26 juni 2012

Sommarregn...


Hej!

Tror nog att de flesta tycker att sommaren inte har visat sig från sin allra soligaste sida ännu! Mycket regn har det varit, men efter regn ju kommer sol! Vi får hålla tummarna för att den snart dyker upp:)

I väntan på sol och värme tänder jag massor av ljus och sitter gärna ute i orangeriet och lyssnar på regnet som trummar mot taket och planerar sommaren. Inom kort ska vi till Italien och njuta, maken och jag samt ett par goda vänner. Sedan blir det en liten tur med husvagnen när vi kommer hem!

Ha en trevlig dag!




onsdag 20 juni 2012

Färgprakt!

Det är en härlig färgprakt i trädgården just nu! Mina engelska Prestonsyrener blommar när de vanliga har blommat ut - mums för hungriga små fjärilar! Lavendeln doftar ljuvligt och söta penséer har självsått sig i gruset och växer i vackra buketter! Hur underbar är inte sommaren?


måndag 18 juni 2012

Jordiga toner

Så har min nya matta kommit! Den är sååå fin:) Älskar de härliga jordiga tonerna och den sköna känslan att sätta ner fötterna på den silkesmjuka ytan...

Nu väntar jag bara otåligt på sofforna!

Ha en härlig dag!




måndag 11 juni 2012

Silkesmatta i vardagsrummet!

Hej!

Jag sitter och planerar möbleringen i vardagsrummet som ska få en liten makeover! Nya soffor och ny matta är beställt och nu väntar jag bara på att få hem allt! Jag har tänkt att ställa sofforna mitt emot varandra med en vacker matta under och kristallkronan hängandes ovanför bordet.

Mattan som jag köpt är en underbar silkesmatta i vackra jordfärger i s.k "art-silk" som är baserat på cellulosa och bomull. Mattan är tätt knuten med vackra detaljer på en chenillebotten. Kontrasten mellan chenillens matta yta och konstsilkets glänsande lyster framhäver mönstret och ger mattan liv. Varpen i mattan är av bomull som ger en slitstark och stabil matta. Ett mycket prisvärt alternativ till en äkta matta som passar min plånbok perfekt! Dessutom levereras den fraktfritt ända fram till dörren! Jag har köpt min matta här!






lördag 9 juni 2012

I väntans tider...

Hej på er!

Äntligen har sommaren kommit! Överallt är det grönt och vackert och syrenerna doftar i kapp med lavendeln som jag nyss har planterat ut i stora krukor! Skolavslutningar och examensfesterna har klingat ut och ersatts av en skönt lugn...Snart är semestern här och då ska maken och jag tillbringa några sköna lata dagar på en vingård i Toscana tillsammans med goda vänner:) Livet är underbart!

I väntan på semestern har jag köpt och hängt upp nya vita hissgardiner till sovrum, arbetsrum och gästrum samt möblerat om lite efter att dottern flyttat hemifrån. Jag har också äntligen kommit till skott och köpt sofforna som jag länge suktat efter! Det blev 2 st svängda Howardsoffor med  vit linneklädsel och ben i oljad ek med mässingshjul! Längtar som en tok efter att de ska komma men det dröjer 6 veckor till!

Vår "gamla" soffa har jag redan sålt så nu gapar vardagsrummet tomt och ödsligt! Jag har placerat ut ett par fåtöljer och fotpallar för att ha några sittplatser, men som tur är så är det ju sommar och förhoppningsvis kan vi tillbringa den mesta tiden utomhus eller i orangeriet i väntan på sofforna:)

Ha en härlig helg!