lördag 31 december 2011

Gott Nytt År!


Kikar bara in för att tacka för detta året och önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Granen tindrar och bordet står uppdukat i vardagsummet med vit duk, silverbestick, linneservetter och silverljusstakar!

En lummergirlang pryder bordet tillsammans med små ljusglas i fattigmanssilver. Allt är förberett och nu kan gästerna komma!

Vi ses nästa år!

Kram!




onsdag 28 december 2011

Mellandagsfyndat!

Hej hej!

Hoppas att ni alla har haft en härlig jul!

Jag passade på att springa lite på mellandagsrean och fyndade faktiskt en snygg tunika från Branting! Det var ren och skär lycka att hitta denna i rätt storlek och färg och dessutom för halva priset:)

Det får nog bli min outfit på nyårsafton! Den och ett par glittriga örhängen! Den stora frågan är dock om jag ska ha en svart underklänning eller en crémefärgad?

Nu blir det lite städ och tvätt för det ligger jag efter med:)

Ha det så bra så länge!



torsdag 22 december 2011

Granen!

Så var då äntligen granen på plats! Känns jätteskönt och genast blev det så mycket juligare här hemma!

Egentligen har vi ingen naturlig plats för gran och som alltid krävs viss planering och flytt av möbler, vilket kan ta sin lilla tid. Man vill ju ha en bästa möjliga placering av den!

I år fick jag flytta på det lilla bordet och det gamla fönstret som brukar stå i en liten nisch mellan hall och vardagsrum, men det blev rätt bra tillslut i allafall:)

Jag har klätt granen med en slinga små ljus, hemgjorda strutar av notpapper, kottar i fattigmanssilver, rosetter av vit spets och en pärlgirlang.

Nu blir det lite sista minuten shopping! Puh!



måndag 19 december 2011

I en glaskupa...

Hej!

Har piffat lite på det gamla slagbordet i hallen!

Minigran i urna med ljusslinga lyser upp fint i decembermörkret. Ett par gamla sifoner och en gipsbyst samt en stor glaskupa som jag fyllt med gamla rullar av tidningspapper från Holland anno 1900...

Jag tycker det passade som julpynt men maken skakar på huvudet:) Han förstår inte det där med gamla ihoprullade tidningar, ha ha! Men det gör väl ni?

Idag väntar jag in en sista leverans till butiken detta år! En pall full med ljuvliga doftande ljus i glasburkar samt votiveljus från Village Candle!

Ha det så bra och stressa inte för mycket! Själv har jag både julgran, julmat och en del klappar kvar att fixa men det hinns med det också!



fredag 9 december 2011

Solsken!

Bara lite bilder från gårdagen! Solens guldiga strålar letade sig in i huset och jag passade på att fota lite:)

Vi har fortfarande ingen snö och det är ett par plusgrader. Gräsmattan är grönare än i somras! Det är svårt att tro att det bara är ett par veckor kvar till julafton!

Men lite julkänsla går att skapa trots bristen på snö. Några dikesgransar i glasburkar, tända ljus och massor av hyacinter räcker långt!




söndag 4 december 2011

2:a advent!

Halloj!

Idag firar vi 2:a advent! Enligt mig är vi just nu mitt uppe i den allra mysigaste tiden: Advent och myset innan jul!

Det är så skönt att bara få softa inne med lite julmusik av Sinatra, Crosby och Elvis till doften av glögg och det mysiga skenet av adventssjtärnan i fönstret! Pyssla lite smått och skapa små arrangemang med hyacinter och mossa, tända massor av ljus och lyktor samt en och annan ljusslinga:)

I köket har jag julat till det lite och hängt upp en lummergirlang och små lyktor samt strutar av gammalt notpapper med sött änglamotiv. På silverbrickan står ett par ljusstakar och en knoppande vit hyacint inslagen i gammalt tidningspapper och hampasnöre...

Idag har jag planerat att göra en mosskrans att hänga på dörren! Om den blir fin visar jag den nästa gång:)

Ha en härlig 2:a advent!