lördag 29 oktober 2011

Dags för förändring!

Hej hej!

Ja så känner jag just nu! Att det är dags med lite förändringar! Ibland räcker det att bara att göra en liten förändring hemma. Flytta runt något och ta bort något annat! Ibland vill man ha lite större förändringar, kanske köpa en ny soffa eller något annat...

Jag har just nu gjort en mindre förändring hemma:) Det fina gamla slagbordet som jag fyndade i somras har fått flytta in från orangeriet och står just nu och hälsar välkommen i hallen!

Bordet har jag pyntat med en stor urna dekorerad med en mosskrans och plättar i luften, en bukett liljor (igen), en stor glaskupa med en gipsbyst innanför, ett par gamla sifoner och söta snövita ljusglas med silvrig insida...Den gamla rakspegeln blev fin med en julgransljusklämma med ett litet ljus i.

Och vet ni vad: I morgon ska vi gå på husvisning! Så kanske blir det en ännu större förändring också? Det får vi se...

Ha en jättemysig helg!




tisdag 25 oktober 2011

Väldoft!

Hej på er!

Ja jag vet, inläggen duggar inte tätt just nu men har haft fullt upp med butiken! Leveranser har kommit var och varannan dag, ordrar har packats och skickats och efterarbetet har tagit sin tid:) Kärt besvär dock...

Till helgen köpte jag så vackra rosa liljor på Ica! De sprider verkligen väldoft i hela huset! Man får passa bara så man inte kommer åt pistillerna för då blir det orange färg överallt - inte kul när man har vita möbler! Ibland klipper jag bort pistillerna helt om de skräpar förmycket. Fast lite synd är det för de är ju också vackra att se på!

Ha en härlig dag!



torsdag 13 oktober 2011

Höstmys!

Hej hej!

Visst är det mysigt nu när det är höst på "riktigt" och man får gosa in sig i sköna stickade koftor och tända massor av ljus och kanske en och annan brasa!

I helgen premiäreldade vi i murspisen! Det är en sådan härlig känsla att sitta framför en brasa och titta in i elden och känna värmen sprida sig i kroppen! Det är hypnotiserande:)

I veckan har det för övrigt varit fullt upp! Höstnyheterna anländer med jämna mellanrum och ordrar packas för fullt! I dag väntar vi hem den fina inredningsboken "Vintage by Nina" som också ska packas och skickas ut till alla som har beställt!

Ha en riktigt mysig dag!



söndag 9 oktober 2011

Ha begär!

Hej på er!

Sitter här på söndagskvällen och beställer lite varor till butiken! Bl.a vackra smycken från favoriten Soul of Maïa!

Alla deras smycken väcker ett "Ha begär" hos mig! Som t.ex detta halsband i vackra jordfärger, och kreolerna med fint utsirat mönster...Just Lovely!

Jag har fått hem massor av fina nyheter till butiken nu och i nästa vecka kommer ännu mer: Vintage by Ninas underbara inredningsbok, varor från Chic Antique's höstkollektion "Blushing Autumns" och lite påfyllning från både Jeanne d'Arc Living och Affari! Det känns som julafton var och varannan dag, hi hi:)

Missa inte att Piece of Heaven numera även finns på Facebook! Klicka här för att komma dit och du får mer än gärna även "Gilla"

Ha en skön söndagskväll!





fredag 7 oktober 2011

En snygging i köket!

Hej!

En liten snabbis bara så här på fredagen:)

Jag har höstdonat lite i köket, bytt ut lite textilier och hängt upp en ny gammal spegel! Färgskalan går i jordiga färger med vit bas, lite beige, grått och inslag av silver och lite svart.

Sedan har jag fått tag på en riktig snygging som numera huserar i köket! En ny gammaldags kran med fina former och med handtag i porslin! Kranen är av märket Tapwell.

Jag önskar er alla en riktigt härlig helg!




onsdag 5 oktober 2011

Äppeltider!

Hej hej!

I helgen hade vi svärmor och hennes man på besök! De hade med sig två stora papperskassar med äpplen av den godaste sorten: Aroma! De passar lika bra som dessertäpple, i maten eller bara att äta som de är.

Här kommer ett smarrigt recept på en amerikansk dessert med äpplen och plommon, ett mellanting mellan paj och kaka:

Äppel- & plommoncobbler:

4 stora plommon (ca 350 gr)
4 äpplen
3/4 dl råsocker
1 tsk kanel, malen
1 dl mjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl crunchmüsli, t.ex Start
1 1/2 tsk bakpulver
125 gr rumsvarmt smör
1 dl råsocker
1 ägg

1. Skala och dela äpplena i klyftor. Dela plommonen.
2. Blanda äpplen, plommon, socker och kanel i en ugnsfast form.
3. Blanda mjöl, havregryn, müsli och bakpulver. Vispa smör och socker mjukt.
4. Tillsätt ägget och vispa lite till. Blanda sist ner mjölblandningen.
5. Bred smeten över frukten och grädda i 175 grader i ca 40 minuter eller tills äpplena är mjuka. Lägg över folie efter ca 25 minuter.
6. Servera cobblern ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.