måndag 29 november 2010

Smycken!

Hej!

Hoppas ni har det bra i vårt vintervinta land! Härligt att vi fick snö lagom till
1:a advent! Det ger ju verkligen julkänslor:)

I helgen har vi bara myst, bakat saffransbullar och druckit glögg!

Idag fick jag en leverans av ljuvliga smycken till butiken! Handgjorda smycken av halvädelstenar och sötvattenspärlor med detaljer i koppar och tenn. Färgskalan går bleka dimmiga och pudriga nyanser! Smyckena kommer ifrån Soul of Maïa...

Ha en härlig dag!



tisdag 23 november 2010

Blomlåda!

Hej hopp!

Jag har fyllt upp min gamla belgiska trälåda med hyacinter! Det är både vita och rosa hyacinter blandat med lite mossa! Tänkte det kunde bli fint när de väl slår ut. Vitt, grönt och rosa är ju en vacker kombination!

På söndag är det 1:a advent - tänk vad snabbt det går! Snart är det jul men det är denna tiden innan som jag tycker är allra mysigast:)

Ha en härlig dag!



onsdag 17 november 2010

Lite i taget...

Hej hej!

Sakta men säkert och lite i taget smyger sig julen inpå! Jag har haft ljusslingor uppe i ett par veckor nu för att göra mörka eftermiddagar och kvällar mysigare, men nu har jag tagit fram lite mer pynt:)

I orangeriet har jag dekorerat en fågelbur med en ljusslinga och på zinkfatet ligger en doftande strut med julkryddor samt några söta patinerade minikulor i fattigmanssilver.

En antik glasskål i vardagsrummet har jag fyllt med rosa glaskulor och ett vackert kort...

Sedan har jag pysslat lite! Det blev ett gäng strutar dekorerade med gammalt bibliskt papper och lite vit fluffig syntetpäls! De kan man fylla med julgodis eller sticka ner en hyacint i!

Ha en härlig dag!




lördag 13 november 2010

Lördagsmys

Hej hej!

Vill med dagens inlägg önskar er alla en riktigt mysig helg!

Vi ska ha lördagsmys här hemma och laga god mat och tända massor av ljus.
Lördagens middag är veckans vinnande recept från "Halv åtta hos mig" - Kycklingfilé i whiskeysås med soltorkade tomater och potatismos med parmesan! Receptet hittar du här!




onsdag 10 november 2010

November rusk!

Hej hej!

Ny vecka, nya tag!

Jag har haft ett skönt "höstlov" tillsammans med familjen:) Dottern kom hem från sina studier på artistskolan i Sundsvall, och maken passade på att ta lite semester också - mysigt:)

Ja egentligen har jag ju inte varit ledig, butiken måste ju skötas om också, paket ska ut till kunder osv, men jag har fått hjälp! Av käre maken, så allt gick både lättare och snabbare!

Nu är allt tillbaka i sin vanliga ordning igen och jag tar emot leveranser på löpande band känns det som:) Alla julsaker kommer ju naturligtvis samtidigt!

Igår fick jag hem ljuvliga pälsplädar till butiken! De kom väldigt lägligt, mitt i novemberrusket med snöblandat regn och storm. Tänk bara att få krypa upp i soffan med en varm mjuk pälspläd och mysa....

Ljusslingor har jag framme året runt! De lyser upp de mörka hörnorna riktigt bra under vintern!

Ha en skön dag!