måndag 30 augusti 2010

Myshelg!

Hej på er!

Hoppas att ni har haft en härlig helg! Det har jag haft med sköna promenader, god mat och mycket mys med tända ljus och lite gott rött vin i orangeriet.

Nu känns det att hösten nalkas med svalare dagar, kyliga nätter och högre luft. Har som vanligt lite blandade känslor inför det men när den väl är här är det bara att acceptera faktum och passa på att njuta av den.

I dag ska jag bege mig ut en tur i svampskogen:) Jag hoppas att det finns massor av goda kantareller där nu!


Ha det så bra!



onsdag 25 augusti 2010

Uppvaknande!

Hej hopp!

Åh så skönt att sommaren forsätter, med solsken blå himmel och värme! Dessutom är allt så otroligt grönt och vackert igen:)

Den senaste tidens värmebölja samt augustinätternas dagg, har gett min trädgård ett nytt uppvakande och det mesta börjar blomma igen!

Den ljuva klätterrosen "Awakening" som är en mutant av New Dawn - är en av dem och namnet är ju verkligen passande:) Rosen är remonterande och färgskalan går i puderrosa och gräddvitt - den är såå vacker och jag passade på att plocka in en nyutslagen doftande ros som nu pryder nischen på murspisen...

Ha en bra dag!






onsdag 18 augusti 2010

I köket...

Hej på er!

Nu börjar allt återgå till det "normala" igen! Maken har börjat jobba efter semestern och skolorna har startat! På ett sätt känns det vemodigt att sommaren är slut men vi vet ju alla att det kommer en ny!

Något annat som får mig att känna lite vemod är att dottern som är 18 flyttar hemifrån i helgen för att gå en utbildning. Hon flyttar 60 mil vilket känns lite i hjärteroten ska ni veta. Men samtidigt vet jag ju att allt kommer att gå bra och att hon kommer att få så roligt - och det är ju ändå huvudsaken!

Ja, det är alltså lite blandade känslor i omlopp just nu och därför tryter inspirationen och därmed inläggen på bloggen. Det är ju lite att dona med inför denna flytt - mycket som ska fixas och packas.

Idag blir det ett par bilder från köket som det ser ut just nu! En bricka på bordet med lite höstkänsla kanske...På krokarna hänger små söta fröpåsar i väntan på plantering. Men det får bli nästa vår!

Ha en mysig dag!



torsdag 12 augusti 2010

Ljus i mörkret!

Hej på er!

Så är vi då inne en bra bit i augusti och kvällarna blir mörkare och mörkare.

Och visst är det mysigt med dessa ljumma mörka sensommarkvällar, då man sitter ute, omvirad av en pläd och myser med massor av levande ljus!

Jag har fått hem så fina ljus till butiken! Långtidsbrinnande stearinljus i en hög glasburk, dekorerade med en vacker religiös helgonbild! De passar givetvis lika bra att ha inne som ute och jag har valt att ha framme ett par stycken redan nu, även om de kanske passar allra bäst till jul.

Passar på att önska alla en skön helg!



torsdag 5 augusti 2010

Resekoffert!

Hej på er!

Kolla vad jag har fått tag på! En fin gammal resekoffert!

Hittade den på en loppis och kände att den bara måste bli min:) Ni vet hur det är när man hittar något som får ens hjärta att slå lite snabbare! För ett par hundralappar blev den min och gissa om jag är glad:)

Kofferten har en underbar patina med vackra mässingsbeslag och läckra remmar i läder! Den har även gamla reseetiketter och till och med adressetiketten kvar! Den har som ni ser tillhört en Ivar Lidman från Funäsdalen...

Gamla koffertar och resväskor är ju en väldigt läcker inredningsdetalj! Rymlig är den också så det finns gott om plats om man vill förvara grejor i den. Fast oj vad den väger mycket! Tänk att de släpade omkring på dessa stora tunga koffertar förr när de var ute och reste!

Ha en skön dag!