onsdag 31 december 2008

Året som har gått!

Hej hopp!

Idag är det årets sista dag och i och med detta visar jag en kavalkad med bilder från 2008!

Jag vill passa på att önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

Vi ses 2009:)

Kram
:)Anna

lördag 27 december 2008

Dukat bord...

Halloj!

Idag visar jag några bilder från ett av julhelgens många dukade bord! För visst har det blivit några stycken:)

Dukningen är enkel: ett vitt gammalt bord utan duk, tillsammans med ljusstakar i fattigmanssilver, crémevitt porslin och silverbestick. Några tallkottar blir fina mot allt det vita och de gamla julgransljushållarna är perfekta att klämma fast vid tallriken som lite extra piff. Servetterna är vackra gamla linnehanddukar med röda monogram inropade på auktion.

:)Anna



torsdag 25 december 2008

Snö och sol...

Hej hopp!

Jag hoppas att ni har haft en härlig julafton! Det har vi haft och vår önskan om snö gick faktiskt i uppfyllelse!

På självaste julafton, precis när vi skulle börja äta, började snön att falla samtidigt som solen sken! Helt underbart mysigt!

Vi intog som vi brukar, julmiddagen i vårt orangeri som dagen till ära var uppvärmt med både golvvärme och massor av tända ljus. Det är väldigt mysigt att kunna sitta där och äta mitt i vintern och se snön falla utanför!

I dagens inlägg blir det några bilder från vårt hem i julskrud. Solen sken in genom fönstren och spred ett varmt sken i hela huset...

Jag önskar er en fortsatt god jul med mycket mys och tända ljus!

:)Anna





tisdag 23 december 2008

Nu är det jul!

Hej på er!

Ja nu är det jul i hela huset och endast 1 dag kvar till julafton:) Julgranen är klädd i julskrud sedan ett par dagar och allt pynt har jag gjort själv!

Jag tycker att jag fick tag i en toppenfin gran i år. Bullig och tät och lagom stor. Fast både sonen och dottern tyckte att jag hade köpt en för liten gran:) De vill helst ha en 2 m hög "Disneygran"...

Nu är det bara att njuta och ta in dofterna av hyacinter, tallris, hemlagat julgodis, glögg och gran som sprids i hela huset! Ikväll ska jag ungsbaka skinkan och koka julgröten och de sista klapparna ska slås in!

Jag önskar er alla en jättemysig och God Jul!

:)Anna

lördag 20 december 2008

I sista minuten...

Hej hej!

De senaste dagarna har jag bland annat donat lite med ett målningsprojekt! Jag har målat ett bord till en kompis! Bordet - som från början var ett brunt fanerat 40-talsbord - har nu blivit vitt och lite skavt på väl valda ställen:)

Helgen kommer ägnas åt julklappsinköp! Som vanligt tycker jag - i november - att jag har såå gott om tid, men det slutar alltid med att man jagar julklappar in i det sista! Att man aldrig lär sig...

Jag hoppas att ni alla får en mysig helg!

:)Anna

torsdag 18 december 2008

För 17 år sedan...

...föddes vår dotter! Idag fyller hon 17 år:) Stort GRATTIS till dig lilla gumman!

Förutom att vi ska ha lite födelsedagsfirande ikväll så tänkte jag även - dagen till ära - klä julgranen:)

Jag kommer att pynta ungefär som fjolårets gran som syns på bild. Strutar av notpapper, pärlgirlang, glasprismor och vit spets som jag knyter fast med rosetter här och var:)

Jag hoppas att ni får en härlig dag!

:)Anna


måndag 15 december 2008

Stämningshöjare!

Hej på er!

För att skapa lite mer jul hemma - innan det är dags att ta in granen och klä den - har jag pyntat här och var med små enkla stämningshöjare som t.ex tallris! Bara att dekorera med en tallkvist på en spegel eller hänga upp på en krok tillsammans med en ljuslykta ger jättemycket julstämning:) Tallris är mycket mer praktiskt än granris eftersom det inte barrar lika lätt...

Hyacinter är ju också riktiga stämningshöjare! Tillsammans med grön mossa i en patinerad kruka sprider de julkänsla på ett ögonblick! Har man ingen gammal kruka med äkta patina kan man göra som jag har gjort, fixa det med lite vit färg:)

Det tänds ju många ljus denna tid och om man, som jag, använder tändstickor till det kan det vara fint att dekorera askarna med lite juliga motiv. De blir då genast lite roligare att ha framme!
Ha en skön dag!

:)Anna



lördag 13 december 2008

Luciadagen!

Hej!

Idag på luciadagen har jag tänt upp min ljusstake som påminner om en luciakrona! Jag har pyntat den med kanelstänger, ett hjärta i fattigmanssilver och ett gammalt fotografi.

Idag ska vi baka saffransbullar och mysa med lite glögg och julmusik och i morgon ska julgranen införskaffas:) Den blir inte klädd förrän lite närmare jul men det känns alltid skönt att kunna bocka av något från den långa jullistan!

Jag önskar er alla en mysig lucia!

:)Anna


onsdag 10 december 2008

Julklappsrace!

Hej på er!

Åh detta evinnerliga mörker! Jag önskar att det kom lite snö som kunde lysa upp lite. Inga mängder men lite vitt på marken som gnistrar likt miljontals små diamanter är ju aldrig fel:)

Jag har handlat lite julklappar i veckan som jag förvarar i en trälåda. Det är julklappar som ska öppnas redan nu på fredag då vi ska vi ha julklappsrace med mina tjejkompisar här hemma:) Det är 5:e året i rad som vi har detta och det är sååå kul:)

I köksfönstret hänger en kedja som jag dekorerat med mjuk en och gamla fotografier och i sovrummet har jag pyntat ett skåp med grankransar och vacker vit spets. Det är tända ljus och doftande hyacinter i var och varannan vrå och även om snön lyser med sin frånvaro så infinner sig julstämningen mer och mer!

Jag hoppas att ni får en härlig dag!

:)Anna


måndag 8 december 2008

Ett vackert sken och en kyrka...

Hej på er!

I går när solen tittade fram för vad som kändes evigheter sedan, passade jag på att fota en bild från vardagsrummet. Dagsljuset som silades genom de tunna vita gardinerna blandades med ljuset från ljusslingan och det blev ett så vackert sken i den lilla hörnan:)

I lördags hade jag bullat upp med massor av pepparkaksdeg och husmallar. Jag tänkte göra ett pepparkakshus!

Jag var lugn och sansad till en början men sedan blev jag bara irriterad då allt hela tiden gick sönder och jag brände mig ett antal gånger på det superheta sockret! Slutligen fick jag i alla fall ihop något som jag tycker mest liknar ett fallfärdigt ruckel, hi hi:)

Det är dock inte det huset jag visar idag utan det betydligt finare pepparkakshus som min mamma bakade till mig. Eller rättare sagt pepparkakskyrka!

Tusen tack snälla mamsen för att jag fick den fina kyrkan. Den pryder sin plats i vardagsrummet och doftar underbart gott!

Ha en härlig dag!

:)Anna

fredag 5 december 2008

Lite gott och blandat!

Hej på er!

Veckan har rullat på i ett som vanligt högt tempo och denna vecka har flera i familjen drabbats av både magsjuka och halsfluss. Inget roligt alls! Men nu äntligen är det fredag igen och alla börjar att krya på sig:)

Jag har inte hunnit med så mycket av allt jag tänkt göra, bl.a har bullbaket blivit försenat pga sjukdom, men i helgen ska jag sätta lite fart! Tänkte göra ett pepparkakshus:) Det doftar så gott i hela huset av pepparkaka och julstämningen blir ännu mer påtaglig.

Ett par saker har jag dock hunnit med:) Jag har jag hängt upp en underbar lanterna i fattigmanssilver - ett nyinköp som jag inte kunde låta bli! Just nu hänger den i en nisch som gränsar till vardagsrummet men den kan likväl få hänga i sovrummet eller i trapphuset. Jag är säker på att den kommer att flytta runt en del:)

Årets adventsljusstake är med på bild också:) I år blev det långa kyrkoljus med en brinntid på nästan 50 timmar! Ljusen har jag ställt i en avlång silverkruka med ett tjockt lager sand i botten så de står stadigt. Jag har dekorerat enkelt med grön mossa, lingonris och några snöbär... Rätt så klassiskt:)

Något som jag fått dille på är ljusmanschetter i glas! Har köpt flera stycken hos Åsa & Årstiderna, vackra glasmanschetter med olika dekorslipningar och små glashängen. Nu pryder de nästan varenda ljusstake i huset.

Om man inte vill ha dem som manschetter kan man ta bort de små hängena och sedan använda dem som koppar till flytljus. Jättevackert i en skål eller zinkbalja med vatten! Jag gillar saker med flera användningsområden:)

Oj, detta blev ett långt inlägg...

Jag önskar er alla en riktigt mysig helg!

:)Anna


onsdag 3 december 2008

Det är mörkt nu...

...men det blir ljusare igen:) I alla fall om man tänder upp alla de ljusstakar man har samlat på sig:)

De senaste kommer från Olsson & Jensen! Jag föll för dem direkt, tycker de har en så fin form. Gillar den vackra patinan väldigt mycket:)

Det söta gammaldagsa julkortet kommer från Jeanne D'Arc Living. Det ska så småningom få hänga på en fin hängare i trapphuset tillsammans med lite annat smått och gott:)

Jo just det - nu på lördag den 6 december kommer jag att vara med i Aftonbladets bilaga "Härligt hemma". Det är ett reportage som gjordes för nästan exakt 1 år sedan:)

Ha det så bra!
:)Anna