onsdag 22 oktober 2008

Ljus på danska!

Hej på er!

Helgen som har passerat ägnades åt ommöblering här hemma! Det var sonen som kom på att han ville göra lite förändringar i sitt rum vilket resulterade i att han fick byta rum helt och hållet:)

Man tror inte att det ska ta så lång tid att flytta över saker från ett rum till ett annat, men det gör det! Hela helgen gick åt...Vi passade självklart på att rensa ut en massa grejer också när vi ändå var igång, och det är ju aldrig fel:)

Sent i går kväll fick jag lust att pyssla lite! Det blev några "bedelys"... Ett par vita blockljus som fick etiketter av gammalt bibelpapper och grovt snöre. Det hela toppades med små hängen av ståltråd, pärlor och små emblem.

Är det så för er också att en hel del danska ord smyger sig in i meningarna när man pratar om inredning? Så är det i alla fall för mig just nu. Anledningen är naturligtvis de underbara böckerna från Jeanne d'Arc Living... Ord som lätt smyger sig in hos mig är "bedelys" "kraemmerhus" och "troldefyr"! Alltså bönljus, strutar och tallris på svenska:)

Nu närmar sig höstlovet snabbt vilket för min del innebär en kortare bloggpaus!

Vi ses snart igen!

:)Anna


fredag 17 oktober 2008

Nya gamla ting!

Hej på er!

Idag visar jag lite nya gamla ting som jag nyligen köpt!

På fönsterbrädan står en söt saltbehållare i porslin med trälock. Den får just nu agerar som kruka för färska oregano:)

Tobaksburken ropade jag in på Tradera för lite sedan. Den står på en hylla i köket tillsammans med ljusstakar i fattigmanssilver och lite annat smått och gott!

På borden har jag ställt en gammal såsskål i nysilver. Även den från Tradera! Den var precis kolsvart när jag fick den, och jag har fått jobba lite för att få fram silvret igen. Trots det så har den en hel del svarta fläckar här och var, men vad gör väl det! Den blir bara vackrare så tycker jag:)

Idag är det fredag igen! Oj så snabbt veckorna rullar på. Lite god middag så här på fredagen är lite mysigt tycker jag och i kväll ska jag laga mina grekiska färsbiffar som är fyllda med fårost och vitlök och servera dem tillsammans med klyftpotatis i ugn och en god kantarellsås!

Ha en härlig dag!

:)Anna


måndag 13 oktober 2008

Veckans pyssel!

Hej på er!

Jag vill börja med att säga tusen tack för alla era goa kommentarer angående reportaget i Allers Julmagasin:) Jättekul att så många har läst det! Snart är det dags för ytterligare ett julreportage som ska vara med i Aftonbladets bilaga "Härligt hemma". Vet dock inte exakt datum för det ännu...

Härom dagen visade Marie med bloggen Vita ranunkler vackra alster som hon skapat av gamla kakformar. Jag blev så betagen av dem att jag ville prova att göra egna. Kakformar hade jag redan en hel hög, liksom stråltråd, pärlor, emblem och kors. Bara att sätta igång:)

Några av skapelserna hängde jag upp i min ståltrådskrona som min mamma har gjort! Kronan hänger nu i allrummet på övervåningen, pyntad med spetsar, prismor och kakformar med små hängen...

Jag har även planterat om mina plättar i luften! De har fått nya lerkrukor med dränering och ny fräsch jord. Krukorna såg dock lite för nya ut så jag har shabbat dem med vit vattenbaserad färg. Passade på att smycka krukorna också med en bit grovt hampasnöre och ett litet kors.

Sent i lördags kväll satt jag och snodde ihop några doftpåsar också:) Det var ändå inget bra att se på tv:n och det är långt mycket roligare att pyssla:) Påsarna har jag fyllt med egenhändigt odlad och torkad lavendel!

Ha en trevlig måndag!

:)Anna


lördag 11 oktober 2008

Kransar och reportage!

Hej på er!

Jag har tillverkat lite kransar igen:) Denna gång efter inspiration från Allers Julmagasin som har ett nytt nummer ute nu. De visade så ljuvliga kransar med spets och mossa, och jag var inte sen att gå ut i skogen och plocka lite material:)

Spetsen hade jag redan, massor av härlig bred gräddvit vintagespets som passade perfekt till en av kranserna. Först klippte jag spetsremsor av en Ikeagardin som jag grundade med runt en halmstomme med diametern 30 cm. Detta för att få en lite "bullig" yta och för att dölja stommen. Därefter på med två olika bredder av den gräddvita vintagespetsen flera varv. Det gick åt ca 10 meter!

Som avslut en stor rosett och en olivkvist och ett kors. Den blev inte helt olik "originalet" i tidningen:, som för övrigt hade massor av tips på vackert julpynt!

Till mosskransen hade jag en stomme av metall formad som ett hjärta. Jag band fast små bitar av mossa och fäste med tunn grön metalltråd. Som extra piff lindade jag ståltråd med pärlor runt om och en liten rosett. Den får hänga på ytterdörren:)

Sist men inte minst - om någon är nyfiken - så är jag med i Allers Julmagasin:) Ett reportage som de gjorde för nästan ett år sedan...

Ha en härlig dag!

:)Anna





torsdag 9 oktober 2008

Nytt blickfång!

Halloj!

Jag har ett nytt blickfång hemma hos mig:) Jag samlade några gamla glaskaraffer och ställde dem på en vit byrå tillsammans med murgröna och en liten bleckplåtsask...

Det känns lätt och fräscht och ljuset reflekteras vackert i karaffernas slipade korkar.

Spegeln kommer från Jeanne D'arc Living och den köpte jag direkt från dem innan de han lägga ner sin nätbutik för ett par år sedan.

De flesta karaffer är loppisfynd och något antikfynd blandat. En del av dem saknade korkar, men det kunde jag lätt åtgärda genom att köpa ett par nytillverkade hos Åsa & Årstiderna:)

Ha en skön dag!
:)Anna



tisdag 7 oktober 2008

Julabstinens!

Hej hopp!

Igår pysslade jag ihop några små kransar och hjärtan av lärk:) Här har en av mina statyetter från en söt liten krans på huvudet...

Lärkträdet har mjuka lite längre barr och även pyttesmå söta kottar på sina långa hängande grenar.

Jag har inte ens tänkt på att jag kunnat använda grenar från vår japanska lärk tidigare, men nu har jag alltså fått upp ögonen för den!

Kanske kan jag binda en lång girlang av den också som jag kan ha hängandes i ett fönster? I så fall måste jag binda girlangen snart eftersom lärkens barr är ettåriga...Frågan är bara om den kan hålla sig fin utan att barra tills det är dags att hänga upp den? I annat fall får det bli en girlang av lummer istället...

Många av ideerna som ploppar upp i huvudet just nu är tack vare den underbara boken Jul! Det är svårt att låta bli att tänka på allt fint julpyssel man kan göra när man ligger och bläddar i den boken om kvällarna. Det riktigt kliar i fingrarna att få sätta igång och jag kan erkänna att jag har fått lite julabstinens. Men ett tag till måste jag härda ut! Det är ju ändå bara början av oktober!

Ha en härlig dag!
:)Anna



lördag 4 oktober 2008

Att smida medan järnet är varmt...

Hej på er!

I fredags besökte jag en lokal loppis och där hittade jag dessa små suffléformar i bleckplåt!

Jag fick 8 stycken för 10 kronor! De är perfekta att ha värmeljus i och jag har placerat ut dem på olika håll i huset. Bland annat på det vita matbordet i orangeriet tillsammans med en kvist torra löv och en bricka med lite vackert gammalt glas:)

Efter loppisen tog jag en snabb promenad och väl hemma kände jag att inspirationen var tillbaka! Då passade jag på att nyttja tillfället till att pyssla lite vilket resulterade i några inslagna doftande olivtvålar och ett par ljuspaket...Det gäller ju att smida medan järnet är varmt:)

Jag hoppas att ni alla får en härlig helg!

:)Anna

torsdag 2 oktober 2008

Hösttoner!

Hej!

Igår eftermiddag fick jag för mig att göra lite förändringar, igen:) Bland annat har jag piffat lite i sovrummet och bytt ut kistan mot ett litet sybord samt tagit fram en skön ullpläd i varma hösttoner. På bordet ligger den lektyr som jag just nu läser: Julboken och Vakre hjem...

I köksfönstret hänger en krans av kottar från House Doctor, också den i höstens varma bruna nyans! Den har jag pyntat med ett vitt sidenband och ett gammalt fotografi. På ett bord i vardagsrummet ståtar en vacker vit gudinna - Venus från Milo. Henne och ytterligare ett par vita gudinnor i sandsten köpte jag på loppis igår för endast ett par tior styck!

Ha en trevlig dag!

:)Anna