tisdag 29 april 2008

Piff & Puff!

Ja fast det är inget som har att göra med de söta små ekorrarna:)

Nä, jag har piffat och puffat i vårt badrum! Burit in en av mina gamla ormbunkefåtöljer i gjutjärn, piffat lite på en hylla, fyllt på tops och bomullsbollar i ett par silverbägare och putsat speglar och handfat ...Det gäller ju att smida medan järnet är varmt!

Anledningen till detta är att jag i helgen satt och bläddrade i senaste numret av Allt i Hemmet och blev sååå inspirerad av ett av hemmen som visades där, den fina 30-talsvillan med ett underbart badrum...

Det är bra med inspiration för nu är badrummet välstädat och prydligt lagom till svärmor kommer på besök i helgen:)

Ha en underbar dag!

:)Anna




söndag 27 april 2008

Lite fler bilder...

...hemifrån Anki!

En stor vacker keramikskål från Gerbera fylld med frukt och en gammal tavla med dignande vindruvor är ett vackert och färgrant blickfång bland allt det vita!

Den vackra spegeln är nu färdigmålad och pryder sin plats på väggen.

Anki har fyndat flera vackra nysilverskålar som gärna får stå framme på bordet. Grönväxter såsom murgröna och plättar i luften tillhör favoriterna och finns överallt i hemmet...

Nu ska jag hoppa in en stund i bastun, känner mig lite frusen idag!

Ha en skön söndag!

:)Anna

fredag 25 april 2008

Lite detaljer...

...hemifrån min mamma!

I en nisch i matrummet har Anki satt upp tavellister som fungerar utmärkt som hyllor för vackra små stilleben! Här ändras om ofta och just nu ser det ut så här.

En ljuvlig gammal gardin från 1800-talet, en s.k storch, delar av matrummet mot vardagsrummet. Broderierna är underbara...

En stor antik spegel med en vackert utsirat krön, är under målning. Ni ser ju vilken färg det blir:)

Idag är jag ledig och ska in till Stockholm en sväng. Lite flanerande i Gamla Stan, lunch på någon mysig restaurang - kanske kan man t.o.m sitta ute - och några besök i diverse butiker står på schemat. Dessutom ska det bli kanonväder, så bättre kan det ju knappast bli!

Ha en härlig fredag!

:)Anna


onsdag 23 april 2008

Antikt, vackert och franskt...

...kan det bli bättre? Det är svårslaget i alla fall tycker jag:)

Detta ljuvliga vackra franska dokument är från 1700-talet. Handskrivet med mycket sirlig och vacker stil. Det blir nog ytterligare en affisch av det till mitt sortiment inom kort:)

Sedan kan jag stoltsera med att även jag har fått en rund kudde! Eller rättare sagt två! Min mamma är såå duktig på att sy och fixa och har gjort ett par till mig! En till varje fåtölj - tusen tack Anki - de är underbara!

Nu ska jag ut i trädgården och måla! Jag förvandlar ett par bruna trädgårdsmöbler...
Gissa vilken färg det blir?

Ha det så bra!

:)Anna


måndag 21 april 2008

Lite vågade former!

Vilken härlig helg det har varit! I lördags höll jag på - mer eller mindre - hela dagen med att måla mitt senaste loppisfynd - ett pelarbord - och i söndags njöt vi av det underbara vädret:)

Nu ska jag visa er lite vackra och vågade former!

Pelarbordet, som jag föll pladask för, har nu har blivit vitt och pryder sin plats som vardagsrumsbord. Och så ett set med vackra nysilverbestick som jag lagt på ett gammalt fat!

Jag älskar den härliga böljande rokokoformen som både bordet, besticken och även fatet har:)

Idag skiner solen igen och dagarna är långa och ljusa - på lunchen blir det en promenad!

Jag önskar er en härlig dag!
:)Anna



lördag 19 april 2008

Hej hopp!

Min mamma har fått en affisch av mig och här visar jag hur smart hon har monterat den:)

Anki klippte bort det vita runt om affischen, åkte sedan till byggmarknaden och köpte en träfiberskiva som är tillsågad att passa perfekt. Därefter har hon limmat med fotolim över hela skivan och sedan monterat affischen.

Det blev jättebra tycker jag! Själva träskivan är av det lätta och porösa slaget, och färgen är nästan identisk med affischen. Det gör att det hela ser ut som en bok med flera sidor på varandra om ni förstår hur jag menar...

Den runda kudden i fåtöljen har Anki sytt - en vacker gammal spetsduk i mitten blir pricken över i:et.

Idag ska jag bl.a måla mitt loppisfynd, det vackra gamla pelarbordet, och jag ska även försöka hinna med en skön promenad i det härliga vårvädret :)

Jag önskar er en härlig helg!

:)Anna



torsdag 17 april 2008

Hej på er!

Veckan har varit hektisk, med mycket på jobbet och lika mycket hemma - men det har inte hindrat mig från att hinna med ett snabbt loppisbesök:)

Jag hade turen på min sida och hittade ett ljuvligt vackert gammalt pelarbord som jag inte kunde låta bli att köpa. Det ska jag hämta hem i morgon - bilder på fyndet kommer inom kort:)

Jag har även passat på att köpa en bukett av säsongens sista tulpaner!

Ha en härlig eftermiddag!

:)Anna


tisdag 15 april 2008

Sommar året om!

Hej!

Idag blir det ett kort inlägg - bara ett somrigt collage från orangeriet! Här är det sommar året om!
Ha det så bra och tusen tack för att ni kikar in här:)

:)Anna


söndag 13 april 2008

Påssjuka!

I slutet av veckan drabbades jag av påssjuka! Precis när jag hade återhämtat sig från äggsjukan...Ja är det inte det ena så är det det andra:)

Jag brukar spara gamla slitna lakan och örngott, de funkar bra att återanvända dem till lite av varje:)

Denna gång blev det ett par doftpåsar med lavendel, och en större påse som rymmer en kruka. Sedan piffade jag till påsarna med spets, grovt snöre och emblem.

Ha en skön söndag!

:)Anna



fredag 11 april 2008

Anno 1712

Hejsan!

Jag har utökat mitt sortiment av affischer! Nu kan ni även beställa denna fina affisch som är en kopia av en bouppteckning från 1700-talet!

"Anno 1712" tillverkas på lite tjockare matt fotopapper med struktur i storleken 50x70.
Priset är 400:- + porto.

Maila mig vid intresse: ameros.68@hotmail.com
:)Anna


torsdag 10 april 2008

I mitt orangeri!

Har ni sett min amaryllis! Den blommar! Sist var i julas och nu har den slagit ut i all sin prakt igen! Den är bara såååå vacker tycker jag:)

I mitt orangeri, eller uterum eller vad man vill kalla det, har jag övervintrande pelargoner, ett litet citronträd, ett olivträd som snart har gått hädan tyvärr, snyft, samt denna ljuva amaryllis...

På ett glasbord står en samling trådkronor som min mamma har tillverkat! En av trådkronorna ståtar på en tron av kuddar:)

Det är härligt att sitta här ute och fika, vilket vi gör i princip året om då vi har golvvärme. När solen ligger på i början av året känns det som sommar här inne:)

Vi valde att bygga ett helglasat orangeri med sadeltak, som är byggt på en gjuten betongplatta. De glasade sektionerna skapar rymd och släpper in trädgården i rummet. Vi har skjutdörrar som går att öppna upp helt längs båda långsidorna, samt ett opalfärgat kanaltak vilket är kanon varma dagar.

Nu ska jag ta en kopp kaffe härute och njuta av min vackra amaryllis!

Ha en skön dag - i morgon är det fredag igen:)

:)Anna




tisdag 8 april 2008

Mon Trésor!

Hej i regnrusket!
Idag är det verkligen inte vår där jag bor! Nej, mer som en jämngrå regnig novemberdag, hu!

Idag får ni se ett par av mina skatter som jag ropat in på Tradera!

Ett härligt gammalt skrivbordsställ som jag målat vitt och shabbat rejält samt en ljuvligt vacker gammal madonna! Att hon har blivit limmad lite gör absolut ingenting:) Det är ju det som är så bra med shabby chic stilen - allt behöver inte vara helt perfekt!

Jag tänker nog skriva dit en text på skrivbordsstället också - Mon Trésor - vilket betyder just "min skatt".

Ha det så bra!

:)Anna



söndag 6 april 2008

Lite av varje!

Hej på er!

I helgen har jag pysslat med lite av varje! Jag har hunnit med en tur till simhallen, gjort en ordentlig storstädning ute i orangeriet, målat och flyttat runt lite saker. En av sakerna som fått en ny plats är den stora spegeln jag tidigare hade i vardagsrummet, där den stora affischen hänger:)

Nu står speglen lutad mot en vägg brevid garderoberna i sovrummet. Det blev kanonbra tycker jag, nästan som ett litet "minidressingroom":)

Nu ska jag laga middag! Idag blir det kalvstek, kokt potatis, gräddsås och svartvinbärsgelé!

Tack för att ni kikar in här! Jag önskar er en skön söndag!

:)Anna




fredag 4 april 2008

Hemmablind!

Hej på er!

Åh, fredag! Hur skönt är inte det!

Jag har äntligen fått upp den stora affischen från Petit Crapaud! Det tog lite tid, för jag har funderat och testat att hänga den på flera olika ställen men inte hittat rätt plats! Den är ju dessutom stor så den kräver lite yta! Men igår kom mamsen hem till mig och vips hittade vi den perfekta platsen tillsammans:) Man blir lite hemmablind ibland och då är det guld värt att ha en inredningstokig mamma som kan hjälpa till!

Affischen hamnade i vardagsrummet, brevid den öppna spisen. Det blev kanonbra!

Jag tog in en av mina zinkbaljor som jag haft planteringar i ute, och fyllde den med ved istället. Det passade bättre in i stilen än min trista vedkorg, som dessutom var rätt trasig:)

Kuddarna med text jag köpte härom veckan, passar också bra till affischen. De är nu placerade i mina stora härliga Love seat fåtöljer från BQ! Här ska jag sitta och mysa i kväll, med ett glas vin och en sprakande brasa:)

Jag önskar er en härlig fredag!

:)Anna


onsdag 2 april 2008

Så här ser den ut!

Hej!

Jag har idag fått de första affischerna och vill med denna bild visa er hur den ser ut! Brevid ser ni originalet!

Affischen är en kopia av ett svenskt 1600-talsdokument, skrivet av Kung Karl den XI. Måttet är 50x70, priset är 400:- + porto. Maila mig vid intresse!

Det fungerar alldeles utmärkt att rama in affischen Man ser dokumentets kanter runt om även som inramat. Naturligtvis kan man även klippa runt hela affischen och limma (med fotolim) upp den på en träfiberskiva.

:)Anna