fredag 30 november 2007

Shopping igen!

Idag ska jag in en sväng till Ikea, men jag ska inte handla åt mig själv denna gång!

Jag och mamsen ska hjälpa en vän att få ordning på dennes lägenhet nu inför jul. Lite homestaging kan man väl säga:) Med små medel ska vi fixa så det blir mer ombonat och mysigare. Det ska bli jättekul och naturligtvis även en utmaning!

Jag önskar er alla en riktigt härlig fredag!

:)Anna


tisdag 27 november 2007

Tid att njuta!

Tålamod är en dygd - jo jag vet, och det är helt klart inte min grej!

Julen kom extra tidigt i år hit till mitt hus! Egentligen redan för ett par veckor sedan då jag köpte hem årets första hyacinter och fattigmanssilvret som egentligen ska hänga i granen har även det blivit framplockat och dekorerar glaskupor och brickor sedan länge!

Däremot har jag haft som tradition att inte hänga upp stjärnorna i fönstret förrän kvällen före 1:a advent - men idag kunde jag inte hålla mig längre så nu hänger det vackra vita stjärnor i både kök som vardagsrum och sprider ett härligt sken. Och jag kryper upp i favoritfåtöljen med ett glas varm glögg och myser - 0ch jag vet att jag inte är ensam om att ha tjyvstartat julen!

Nu är det tid att börja njuta, för det är i min mening just tiden innan julafton som är den allra bästa och mysigaste tiden!

Ha det så bra!
:)Anna

söndag 25 november 2007

Jag - en lumpsamlare!

Kalla mig ytlig men jag gillar saker just efter dess utseende:) Jag tilltalas särskilt av vackra gamla flaskor! Det är formen, färgen på glaset eller en läcker etikett som tilltalar mig. Men det behöver nödvändigtvis inte vara bara gamla flaskor. Jag väljer ofta vin enbart för att just etiketten är vacker!

Idag visar jag en vacker gammal flaska jag ropat in på Tradera! Min man tycker att jag är helt galen som vill ha en gammal tomflaska stående framme bland ljusstakar och blommor! Men det som är skrot för en annan kan ju vara en skatt för mig, så det låter ju som om man är en riktig lumpsamlare faktiskt!

Ha en trevlig dag!

:)Anna

fredag 23 november 2007

Juliga dofter!

I dag är det grått och regnigt väder, men inne är det närapå jul! Det doftar i alla fall av jul:)

Sonen och jag har myst med tända ljus, glögg och saffransbullar - mmm!

Jag blev oerhört inspirerad av Lantlif Anettes vackra glöggbricka, så jag försökte mig på att dekorera en egen. Den goda hjortronglöggen köpte jag på Ica Kvantum. Där hittade jag även dessa söta vita hyacinter som är planterade på rad i en rottingkorg. För att piffa till det lite extra knöt jag ett snöre runt varje hyacint, och i änden på snöret satt jag fast en liten dekorationspärla i silver.

Ha en trevlig fredagskväll!
:)Anna




onsdag 21 november 2007

I väntan på julkorten...

...har jag hängt upp min notistavla från Krasilnikoff på en vägg i köket. När väl julkorten börjar dimpa ner i brevlådan blir de perfekta att fästa här. Tills dess har jag hängt upp lite pynt från Åsa & Årstiderna i form av små julkulor i fattigmanssilver, en liten glaslykta och ett zinkhjärta med band i svart och silver. På baksidan av hjärtat står texten God Jul, så jag får vänta ett tag med att vända den sidan till:)

På spegeln ovanpå skänken har jag fäst en kvist eucalyptus som doftar underbart gott!

Ha en bra dag!

:)Anna




måndag 19 november 2007

I en vrå i mitt hem!

Hej!

Jag nämnde i mitt förra inlägg att jag skulle fota lite från mamsens hem i lördags! Nåväl det blev inget med den saken tyvärr för jag hade glömt att ladda batterierna i kameran! Hm jo så blir det i bland:) Hur som helst var kvällen jättelyckad och mysig!

Idag visar jag ett par bilder från byrån i sovrummet. Jag flyttar runt saker och arrangerar om titt som tätt men så här ser det ut just nu.

Och så en sak till: Flera har frågat var jag köpt kuddarna från House Doctor som var med på bild från min dotters rum! De har jag köpt i en lokal tygaffär som heter Tygmans för rätt så länge sedan...

Jag önskar er alla en trevlig måndagskväll!

:)Anna




lördag 17 november 2007

Hej hopp!

Jag har städat och rensat lite hemma idag och upptäckte då en bricka i ett skåp som jag stoppat undan för ett tag sedan! Den visade sig vara perfekt att samla några ljusstakar på och tillsammans med den röda kransen blev det ju nästan som ett adventsarrangemang eller hur?

Nu ska jag fortsätta att städa, för sedan ska vi iväg - till mamsen på lite släktmingel:) Ska passa på att fota lite från hennes mysiga hem som jag kan visa i morgon!

Ha en underbar dag!

:)Anna





fredag 16 november 2007

En helg med försmak av julen!

Redan fredag - härligt!

I helgen blir det lite mys i julens tecken! På lördag är vi bjudna på släkträff hemma hos min mor och hennes man och de har lovat att bjuda på en liten försmak av julen efter recept från senaste numret av Lantliv! Det ser vi verkligen fram emot:)

Jag lovade tidigare att visa korset som jag nu målat vitt! Här kommer bild på det och lite annat smått och gott!

De stora vackra julkulorna i fattigmanssilver, madonnan, vasen med snöbär och den lilla vita fågeln kommer från den ljuvliga butiken Blomsterhuset - som nu även har öppnat en nätbutik!

Jag önskar er en härlig fredag!

:)Anna


onsdag 14 november 2007

Hela världen vit!

Ja kanske inte hela världen, men i alla fall där jag bor! Det började snöa natten till tisdag och sedan höll det på tills för ett par timmar sedan - så nu har vi fullt med snö här och det är otroligt vackert! Och så blir ju längtan till jul knappast mindre nu:)

Jag har städat och fixat lite i organgeriet! Bytt ut lite täcken och kuddar i rottingsoffan, lagt fårskinnen i stolarna och flyttat runt lite bord. Nu är det verkligen jättemysigt att slå sig ner här och tända upp alla lyktor och ljusstakar när snön ligger tjock utanför!

Ha en härlig onsdagskväll!
:)Anna

måndag 12 november 2007

Pynt från naturens skafferi!

Igår hann jag med en del faktiskt! Först en tur till Ikea tillsammans med en god vän, där vi fikade och shoppade lite småsaker. Ja det blev mest stearinljus, värmeljus och doftljus för min del, plus ett par cremevita ulliga fårskinn som jag länge trånat efter :)

Väl hemma satte jag igång och började pynta med lite saker från naturens skafferi som jag samlat på mig: mossa, kottar, kvistar, murgröna och vita hyacinter!

Som ytterligare dekoration använde jag mig av torkade apelsinskivor, kanelstänger och lite sötvattenspärlor!

Ha det så bra!

:)Anna


lördag 10 november 2007

Fredagsnöje!

En stor del av fredagskvällen ägnade jag mig åt pyssel! Det var som vanligt jättekul och jag blev helt uppslukad av att slå in paket, lacka och vika strutar så jag hade nästan inte tid att laga mat :) Fick slita mig ifrån det överbelamrade köksbordet och pyssla ihop en hemgjord pizza! Snabbt lätt och gott!

Jag målade även det stora järnkorset vitt - nu ska jag bara tillverka en "fot/sockel" till korset - det är nämligen så spetsigt nertill att det inte kan stå av sig själv - sedan blir det utplacerat någonstans i huset!

Snart ska jag bege mig ut i skogen för att samla lite kottar, mossa och annat som kan fungera som pynt.

Jag önskar er alla en riktigt mysig lördag!

Här får ni se lite av det jag pysslade ihop. En del strutar "fyllde" jag med vackra gamla spetsnäsdukar...

:)Anna


fredag 9 november 2007

Vilket fynd!

Tack snälla ni för era kommentarer ang min dotters rum! Hon blev jätteglad att ni också tyckte det var fint!

Igår var jag förbi en av favoritaffärerna - Åsa & Årstiderna - i väntan på att sonen skulle bli färdig med sitt tennispass! Jag har 1 timme varje torsdag, där det inte är någon idé att åka hem emellan, och då brukar jag passa på att se om det finns något roligt att köpa på loppis eller hos Åsa!

I går hade jag tur! Hos Åsa fann jag detta stora tunga järnkors! Korset kommer från Affari, och för endast 129:- blev det mitt! Det tycker jag var ett riktigt fynd!

Jag vet ännu inte var jag ska placera det, men det ger sig med tiden:) Däremot vet jag att jag ska spraymåla korset så det blir vitt!

Sedan blev jag så inspirerad av Anette som har den ljuva bloggen Lantlif. Hon hade gjort så vackra strutar och smällkarameller med lacksigill på! Jag fick även inspiration och idéer efter att ha läst senaste numret av Vakre Hjem! Jag letade i mina gömmor och hittade ett vackert sigill med monogram som jag ropat in på tradera i våras. Tänkte försöka mig på att göra lite fint pynt jag också!

Jag önskar er en härlig fredag!

:)Anna

torsdag 8 november 2007

Dotterns rum klart!

Hej!
Här kommer lite bilder från min dotters rum!

Hon valde till slut en helt annan tapet an jag visat prover på. Hon tyckte att den jag gillade mest var för mycket "mammastuk" över:)

Hur som helst är både dottern och jag jättenöjda med resultatet!
:)Anna


måndag 5 november 2007

Latmaja!

Ja det kan man nog kalla mig! Jag har i år inte bundit en enda krans eller gjort en enda mossboll som jag vet att många andra bloggare har gjort! Jag har velat men bara inte kommit mig för att gå ut i skogen och plocka ris och mossa, trots att jag bor precis brevid en skog!

Nä jag gick till Hemtex och köpte mig ett par kransar av konstgjort granris! De ser faktiskt väldigt naturtrogna ut tycker jag.

De hänger redan framme och sprider julstämning! Och nu är det ju faktiskt bara en dryg månad kvar till jul!

:)Anna


lördag 3 november 2007

Hej på er!

Ska strax iväg och handla inför kvällen, vi ska på fest, och jag saknar något snyggt att ha på mig:) Är det inte alltid så?

I veckan som har gått har jag pysslat lite här hemma. Jag har bytt ut kuddarna i kökssoffan till ett par vita gamla örngott med röda monogram! Det blir lite lagom juligt så här en dryg månad innan:)
Den lilla spegelbrickan har fått en liten dekoration av kanelstänger och en tallkvist, ombundna med ett rutigt band som är samma tyg som köksgardinen...

På väggen ovanför kökssoffan har jag placerat ett väggord på franska: La Maison est oú le coeur est. Det betyder: Hemmet är där hjärtat är.

Nu måste jag göra mig klar så jag hinner med allt som ska fixas idag!

Ha en härlig lördag!
:)Anna