måndag 30 juli 2007

Pysselverkstad

De senaste dagarna har varit lite av en pysselverkstad här hemma:) Jag har lekt med datorn och printat ut vackra gamla bilder, sytt kuddar och idag har jag tillverkat kort och gjort en kedja med klämmor. Ja det är helt otroligt vad mycket roligt man kan göra om man har dator och skrivare!

Korten gjorde jag så här: Jag printade ut bilder på självhäftande dekalpapper, fäste pappret på en bit kartong och klippte sedan ut korten.

Kedjan var jättelätt. Jag köpte 1,5 m kedja på en byggmarknad för 23:-/m. Klämmorna i antikfärgad metall (8 st) hittade jag i tygaffären för 20:- Det är helt vanliga krokodilklämmor för kirschstång.
Det blev både billigt och bra tycker jag!

:)Anna



söndag 29 juli 2007

Sommarnöje!

Här ska ni få se mina senaste fynd!

Igår åkte jag och mannen på en auktion en bit härifrån. Tyvärr fanns inget av intresse där så lite besviken åkte vi vidare till en lantligt belägen antikaffär! Där hittade jag en sockerlåda, en vacker lockask i kristall, en liten silverterrin samt ett par vackra lakan med spets och monogram!

De hade mycket mer saker jag gärna skulle vilja ta med hem, men mannen protesterade lite lätt och tyckte att jag ju redan har tillräckligt med prylar. Hmm jag är nog benägen att hålla med honom lite grann, men det är i min mening helt klart ett riktigt sommarnöje att åka runt på auktioner och loppisar och leta gamla skatter!

:)Anna



lördag 28 juli 2007

torsdag 26 juli 2007

Nytillverkat!

Idag har vi varit hela dagen på sjön! Vädret var ljuvligt och vi har haft en underbar dag!

Väl hemma satte skaparlusten igång och jag har sytt 2 kuddar och dekorerat dem med vackra gamla vintagebilder jag hittat på internet.

Häromdagen besökte jag en av mina favoritbutiker, Åsa & Årstiderna. Där hittade jag precis vad jag letat efter ett tag - nämligen 3 stora flaskor i gammaldags modell med vackert inristad mönster. Flaskorna är från Lisbeth Dahl. Anledningen till att jag letat efter stora vackra flaskor är att vi inte får använda pulvertvättmedel där vi bor, då det slammar igen avloppet, så mitt dilemma har varit att hitta något fint förvaringskärl till det flytande tvätt och sköljmedlet.

Anette tipsade om att hälla upp tvättmedlet i snygga glasflaskor, och det tog jag fasta på!

Jag satte även på egenhändigt gjorda etiketter och en bit spets runt varje flaska. Tycker det blev mycket snyggare än att ha tvättmedlet i de fula plastflaskorna...

Hmm när jag skulle fota kuddarna hade det hunnit bli så mörkt, så dessvärre är inte bilderna de allra bästa!

:)Anna





tisdag 24 juli 2007

Kungligt pynt!

Jag har lyckats komma över ett riktigt gammalt, handskrivet dokument, undertecknat av Carolus, känd som Karl den XI, 7 januari 1761.

Jag vet ännu inte vad jag ska göra med dokumentet, så det får jag fundera lite på.

Hur som helst så är det riktigt vackert som det är, eller hoprullat med ett snöre runt. Det pryder verkligen sin plats på spegelbrickan, tillsammans med ett par ljusstakar och en liten glasskål på fot.

:)Anna



fredag 20 juli 2007

Sweet dreams...

Ni som läst min blogg ett tag vet ju att jag tidigare visat bilder från min mamma Anki's hem. Idag visar jag lite mer bilder därifrån.

Bilderna är från sovrummet som är inrett med en mix av shabby chic och romantik, och jag tycker resultatet är underbart!

Sängen är nytillverkad och blir i kombination med sänghimmeln rena prinsessdrömmen:) De mesta av möblerna och och inredningsattiraljerna är antika fynd från auktion och loppis!

I kistan förvaras överkast, täcken och kuddar och i den gamla chiffonjén ryms vackra antika lakan och örngott med brodyr och spets!

Sweet dreams!
:)Anna



måndag 16 juli 2007

Paket!

Idag fick jag mitt paket från den nyöppnade ljuvliga nätbutiken Me and my home! Åå vad fint allt var! Jag hade beställt en eucalyptusgirlang och en liten zinklykta från House Doctor, men snälla Sofia hade lagt med ett litet bonuspaket också! Bonuspaketet innehöll vita ljus inslagna i vackert tidningspapper med grovt snöre runt och ett litet trådsmycke som extra pynt! Tack snälla söta Sofia:)

Ny pryder ljuspaketet min ljusbricka jag fyndade häromdagen, och girlangen och lyktan blev vackra i de gamla fönstrena!

:)Anna




fredag 13 juli 2007

Vackra spetsar och en spegel!

Idag har jag verkligen gjort några fina fynd! Har varit inne i Stockholm hela dagen och gått runt i Vasastan, ätit god mat och sprungit in och ut i massor av antikaffärer! Hur kul som helst och tiden (och pengarna:) bara flyger iväg!
Tänk vad mycket vackra saker det finns i alla dessa antik- och kuriosabutiker! Vackra smycken, glas, silver, porslin, lampor, kläder, spetsar och dukar...Man blir helt salig när man går runt och tittar och skulle vilja köpa det mesta! Synd bara att man varken har tillräckligt med plats eller pengar:)

Jag besökte naturligtvis min nya favoritbutik: Old Touch, och där gjorde jag mina fynd! En underbart vacker gammal spegelbricka från 30-talet för 75:-, en otroligt vacker stor gammal spetsgardin från 1800-talet för 225:- och en bunt med vackra små spetsdukar för 50:-.

Både gardinen och spetsdukarna är gjorda i en teknik som tydligen kallas filé, har någon hört talas om det?

Dessvärre hann vi inte med något besök på Nationalmuséum idag, så det får vi ta en annan dag under semestern!

Nu ska jag förbereda lite goda bruschettas och hälla upp ett glas gott rött vin och bara njuta av mina fynd!

Ha en härlig fredagskväll!
:)Anna


torsdag 12 juli 2007

Nytt pyssel!

När vädret inte har varit det bästa sommarvädret, har jag istället roat mig med att pyssla lite!

Jag har sytt ett par kuddar med tryck av bilder jag hittat på nätet. Den ena kudden fick ett vackert 1700-talstryck av Roslin, "Damen med slöjan", och den andra kudden fick ett tryck av ett gammalt handskrivet brev.

Sedan har jag gjort lite fler strutar och paket av notpapper. De kanske passar allra bäst i jultid egentligen, men men...

Och så har äntligen min semester börjat! I morgon tar vi tåget in till Sthlm för att shoppa lite, men även för att gå på museum! Vi har riktat in oss på Nationalmuseumet, där de just nu har utställning om svensk sekelskifteskonst med bl.a Zorn, Carl Larsson och Hanna Pauli!

Nu ska jag ut en tur i skogen och leta efter lite härliga gyllene sommarkantareller!

Ha det så bra!
:)Anna



tisdag 10 juli 2007

Lite sommarrecept!

Jag lovade i förra veckan, att lägga ut recepten från vår midsommarmeny! Här kommer de! Klicka på recepten så visas de i större format.

Recepten är från Saras Kök, samt Ica Buffé. Foto: SVT samt Ica

:)Anna